Έντονος συνωστισμός παρατηρήθηκε στην Αλίαρτο σε γλέντι που έγινε το Σάββατο το βράδυ, παρουσία βουλευτών, αλλά και του δημάρχου Λειβαδιάς. Πρόκειται για εκδήλωση του αθλητικού ομίλου Υψηλάντη με καλεσμένη την λαϊκή τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα.

 

Το θέμα είναι ότι, οι διοργανωτές δεν μπήκαν καν στο κόπο να εξασφαλίσουν τα προβλεπόμενα για την προστασία των συμμετεχόντων από τον κορονοϊό, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Δηλαδή, να κρατήσουν αποστάσεις στα τραπέζια και να μην συνωστίζονται στη πίστα. Μάλιστα, έκαναν ακριβώς το αντίθετο, δημοσιεύοντας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό στην σελίδα του Α.Ο συλλόγου Υψηλάντη στο Facebook με αποτέλεσμα να δεχθούν ουκ ολίγα επικριτικά σχόλια.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στην εκδήλωση, όπου δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και όπου τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ήταν, ο δήμαρχος Λιβαδειάς Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κουτσούμπας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου και άλλοι.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας

Ο δήμαρχος Λειβαδιάς Ιωάννης Ταγκαλέγκας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου

 

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε πάρτι και πανηγύρια εξέφρασε εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ τόνισε πως ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια, συνεπώς πολύς κόσμος μπερδεμένος αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης.

Έστω αν υπάρχει ένα κρούσμα μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες κρούσματα. «Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων πως συγκεντρώσεις όπως στον Αλίαρτο και στο Γουδή μπορεί να αποτελέσουν βόμβα μετάδοσης του ιού.

Καμπανάκι Βατόπουλου: Να απαγορευθούν τα πανηγύρια

 

Μάλιστα, σχολίασε πως ίσως πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια.

Για το αν μεταδίδεται με τον αέρα ο ίδιος σχολίασε πως είναι μια επιστημονική συζήτηση που γίνεται για το πόσο μακριά πάνε τα σταγονίδια με που φέρνουν τον ιό τον αέρα και πως εξαρτάται και από τις συνθήκες πχ με τον ανεμιστήρα μπορεί να πάνε πολύ μακριά.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος συστήνει πως πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και να φοράμε μάσκα. «Μπορεί να μην είναι αρεστή αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε» ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Σερβίας που ήταν μια χώρα που δεν είχε πολλά κρούσματα και μέσα σε 2-3 μέρες έχουν τεράστιο πρόβλημα το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε χώρα.

Αναφορικά με το 2ο κύμα κορονοϊού, ο ίδιος επισήμανε πως δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε 2ο κύμα στην Ελλάδα και πως όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα αυτή.