Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
14/8/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1694
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Απόφαση Συνόδου Κορυφής ΕΕ, 21 Ιουλίου: Ανασυγκρότηση με τα υλικά της καταστροφής, του Λεωνίδα Βατικιώτη
Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί
Η Αγία Τράπεζα. Του Παύλου Μεθενίτη
Υφεση και πολλαπλασιαστές: Πάλι η ίδια ιστορία!.Tου καθηγητή Ιωάννη Μαραγκού*
Ο ρόλος των εισερχόμενων άμεσων ξένων επενδύσεων στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕE.Των Γιάννη Μαραγκού, Ειρήνης Τριάρχη, Θέμη Ανθρακίδη και Αγγελικής Νεστορούδη
Τεχνητή νοημοσύνη και παγκόσμια ισχύς - Το πλεονέκτημα της Κίνας

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι προβλέψεις του Νίκολα Τέσλα για το μέλλον  
Δημήτρης Κουτσούμπας , γγ της ΚΕ του ΚΚΕ 
Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Αριστείο... παρακμής και διαγωγή κοσμία στο Κολλέγιο Αθηνών
Επαναπρόσληψη της συνεργάτιδας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη αποφάσισε το δικαστήριο
Η Ολομέλεια μετατράπηκε σε αρένα 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Βαθύτερη παγκόσμια ύφεση το 2020 και αργή ανάκαμψη το ΄21 προβλέπει το ΔΝΤ

�������� 
 

Ημερομηνία: 7/7/2020 11:17:09 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Βαθύτερη παγκόσμια ύφεση το 2020 και αργή ανάκαμψη το ΄21 προβλέπει το ΔΝΤ.

H ανησυχία, οι πολιτικές στήριξης, οι στόχοι της ανασυγκρότησης και η κοινωνία των πολιτών.

Η πανδημία του κορονοϊού ώθησε τις οικονομίες ανά τον πλανήτη σε ένα μεγάλο lockdown, το οποίο βοήθησε στον περιορισμό του ιού και τη διάσωση ζωών, αλλά επίσης προκάλεσε την χειρότερη ύφεση μετά την Μεγάλη Υφεση, διαπιστώνει η οικονομολόγος Γκιτά Γκοπίνατ.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του τμήματος Ερευνας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πάνω από το 75% των χωρών βρίσκονται σε φάση επανεκκίνησης, την ίδια στιγμή που η πανδημία εντείνεται σε πολλές αναδυόμενες αγορές και αναπτυσσόμενες οικονομίες. Αρκετές χώρες έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Ωστόσο, ελλείψει ιατρικής λύσης για τον κορονοϊό η ισχύς της επανάκαμψης είναι εξαιρετικά αβέβαιη και ο αντίκτυπος σε κλάδους και χώρες άνισος.

Σε σύγκριση με τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική του Απριλίου, προβλέπεται τώρα μια βαθύτερη ύφεση το 2020 και μια πιο αργή ανάκαμψη το 2021. Η παγκόσμια παραγωγή προβλέπεται να μειωθεί κατά 4,9% το 2020 - 1,9 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις προβλέψεις του Απρίλιου - ακολουθούμενη από μερική ανάκαμψη, με ανάπτυξη 5,4% το 2021.

Αυτές οι προβλέψεις συνεπάγονται μια σωρευτική απώλεια για την παγκόσμια οικονομία για δύο χρόνια (2020-21) άνω των 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η υποβάθμιση σε σχέση με τον Απρίλιο αντικατοπτρίζει χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, μια προσδοκία για πιο επίμονη κοινωνική αποστασιοποίηση στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, και ζημία στην προοπτική του εφοδιασμού.

 

Εντονη αβεβαιότητα

Ενας υψηλός βαθμός αβεβαιότητας περιβάλλει αυτήν την πρόβλεψη, με καλό και κακό σενάριο. Στο καλό σενάριο, ενδεχόμενα θετικά νέα για κάποιο εμβόλιο ή θεραπεία, σε συνδυασμό με πολιτική πρόσθετης υποστήριξης μπορεί να οδηγήσουν σε ταχύτερη επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας. Στο κακό σενάριο, περαιτέρω κύματα της νόσου μπορούν να αντιστρέψουν την αυξημένη κινητικότητα και τις δαπάνες, και να ζορίσουν γρήγορα τις οικονομικές συνθήκες, προκαλώντας προβλήματα χρέους. Γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις θα μπορούσαν να βλάψουν τις εύθραυστες παγκόσμιες σχέσεις, σε μια εποχή κατά την οποία το εμπόριο προβλέπεται να καταρρεύσει κατά περίπου 12%.

 

Ανάκαμψη χωρίς προηγούμενο

Μία κρίση χωρίς προηγούμενο, θα έχει και μία ανάκαμψη χωρίς προηγούμενο.

Πρώτον, η πρωτοφανής, παγκόσμια έκταση της κρίσης περιορίζει τις δυνατότητες ανάκαμψης των χωρών που εξαρτώνται από τις εξαγωγές και θέτει σε κίνδυνο τις προοπτικές μισθολογικής σύγκλισης στις υπό ανάπτυξη και στις ανεπτυγμένες χώρες.

Προβλέπουμε μία συγχρονισμένη πτώση το 2020, τόσο για τις ανεπτυγμένες οικονομίες ( -8%) όσο και στις αναδυόμενες και υπό ανάπτυξη οικονομίες (-3% , -5% αν εξαιρεθεί η Κίνα) και πάνω από 95% των χωρών προβλέπεται ότι θα έχουν αρνητικό ΑΕΠ το 2020. Το συσσωρευμένο πλήγμα στην ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2020-21 για τις αναδυόμενες οικονομίες, με εξαίρεση την Κίνα, αναμένεται να ξεπεράσει αυτό των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Δεύτερον, καθώς οι χώρες ανοίγουν ξανά, η αύξηση της δραστηριότητας είναι άνιση. Από τη μία πλευρά, η χαμηλή ζήτηση οδηγεί σε αύξηση των δαπανών σε ορισμένους τομείς όπως το λιανικό εμπόριο, ενώ, από την άλλη πλευρά, οι τομείς όπως η φιλοξενία, τα ταξίδια και ο τουρισμός παραμένουν σε ύφεση. Οι χώρες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς τους τομείς πιθανότατα θα επηρεαστούν βαθιά για παρατεταμένη περίοδο.

Τρίτον, η αγορά εργασίας έχει πληγεί σοβαρά και με ταχύτητα ρεκόρ, και ιδίως όσον αφορά εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και ημι-ειδικευμένους εργαζόμενους που δεν έχουν την επιλογή τηλεργασίας. Με την δραστηριότητα σε τομείς όπως ο τουρισμός και η φιλοξενία να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, η πλήρης ανάκαμψη στην αγορά εργασίας μπορεί να πάρει χρόνο, επιδεινώνοντας την εισοδηματική ανισότητα και αυξάνοντας την φτώχεια.

 

Η πολιτική στήριξης βοήθησε

Σε θετικά νέα, η ανάκαμψη επωφελείται από την σημαντική πολιτική υποστήριξη, ιδίως στις προηγμένες οικονομίες, και σε μικρότερο βαθμό στις αναδυόμενες αγορές και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες που περιορίζονται περισσότερο από το δημοσιονομικό έλλειμμα. Η παγκόσμια δημοσιονομική στήριξη ανέρχεται πλέον σε πάνω από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια και η νομισματική πολιτική έχει χαλαρώσει μέσω μειώσεων επιτοκίων, εισφορών ρευστότητας και αγορών περιουσιακών στοιχείων. Σε πολλές χώρες, αυτά τα μέτρα κατάφεραν να στηρίξουν τα νοικοκυριά και να αποτρέψουν την πτώχευση μεγάλης κλίμακας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη.

Αυτή η σημαντική πολιτική στήριξης, ιδίως από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, οδήγησε επίσης σε μια ισχυρή ανάκαμψη των χρηματοοικονομικών συνθηκών παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Οι τιμές των μετοχών ανέκαμψαν, τα πιστωτικά περιθώρια μειώθηκαν, οι ροές χαρτοφυλακίου προς τις αναδυόμενες αγορές και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες σταθεροποιήθηκαν και νομίσματα χωρών που υποχώρησαν απότομα έχουν ενισχυθεί. Αποτρέποντας μια χρηματοπιστωτική κρίση, η πολιτική στήριξης βοήθησε στην αποτροπή χειρότερων αποτελεσμάτων.

 

Δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο

Δεδομένης της τεράστιας αβεβαιότητας, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επαγρυπνούν και οι πολιτικές θα πρέπει να προσαρμοστούν καθώς η κατάσταση μεταλλάσσεται διαρκώς. Η ουσιαστική κοινή στήριξη από τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική πρέπει για την ώρα να συνεχιστεί, ειδικά σε χώρες όπου ο πληθωρισμός προβλέπεται να παραμείνει χαμηλός. Ταυτόχρονα, οι χώρες πρέπει να διασφαλίσουν την σωστή δημοσιονομική πολιτική και διαφάνεια, καθώς και ότι η ανεξαρτησία της νομισματικής πολιτικής δεν διακυβεύεται.

Στις χώρες όπου οι δραστηριότητες επηρεάζονται σοβαρά από την υγειονομική κρίση, οι πολίτες που επηρεάζονται άμεσα θα πρέπει να λαμβάνουν στήριξη από το κράτος μέσω των ταμείων ανεργίας, των σχετικών επιδοτήσεων, την ώρα που οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν στήριξη μέσω αναβολής φόρων, δανείων, πιστωτικών εγγυήσεων και επιχορηγήσεων.

Σε χώρες που έχουν αρχίσει να ανοίγουν εκ νέου και που η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη, η υποστήριξη της πολιτικής θα πρέπει σταδιακά να στραφεί προς την ενθάρρυνση των ανθρώπων να επιστρέψουν στην εργασία τους και στην διευκόλυνση της ανακατανομής των εργαζομένων σε τομείς με αυξανόμενη ζήτηση και μακριά από την συρρίκνωση κλάδων.

Αυτό θα μπορούσε να λάβει την μορφή δαπανών για την κατάρτιση των εργαζομένων και την καθιέρωση επιδοτήσεων που απευθύνονται σε υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο μακροχρόνιας ανεργίας. Η υποστήριξη αυτή θα περιλαμβάνει επίσης ενέργειες για την αντιμετώπιση των χρεών, κάτι το οποίο προϋποθέτει ισχυρά πλαίσια φερεγγυότητας και μηχανισμούς για την αναδιάρθρωση και την εξάλειψη του χρέους.

Η εκάστοτε πολιτική θα πρέπει επίσης να μετατοπιστεί σταδιακά στοχεύοντας σε μια ευρεία βάση. Όπου υπάρχουν φορολογικά περιθώρια, οι χώρες θα πρέπει να αναλαμβάνουν πράσινες δημόσιες επενδύσεις, να επιταχύνουν την ανάκαμψη και να υποστηρίζουν τους μακροπρόθεσμους στόχους για το κλίμα. Για την προστασία των πιο ευάλωτων, θα χρειαστεί εκτεταμένη δαπάνη του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες μπορούν να χρηματοδοτήσουν κρίσιμες δαπάνες μέσω παροχής ευνοϊκών χρηματοδοτήσεων, ελάφρυνσης χρεών και επιχορηγήσεων  και ότι οι αναδυόμενες αγορές και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες θα έχουν πρόσβαση στην διεθνή ρευστότητα, μέσω της διασφάλισης της σταθερότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών, των γραμμών ανταλλαγής κεντρικών τραπεζών και της ανάπτυξης ενός παγκόσμιου δικτύου χρηματοοικονομικής ασφάλειας.

Μεγάλες προκλήσεις, μεγάλα χρέη

Η κρίση αυτή σίγουρα θα δημιουργήσει κάθε είδους προκλήσεις. Το δημόσιο χρέος αναμένεται να φθάσει φέτος στο υψηλότερο επίπεδο στην καταγεγραμμένη ιστορία σε σχέση με το ΑΕΠ, τόσο στην προηγμένη όσο και στην αναδυόμενη αγορά και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Οι χώρες θα χρειαστούν υγιή δημοσιονομικά πλαίσια για μεσοπρόθεσμη ενοποίηση, μέσω της μείωσης των δαπανηρών δαπανών, της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, της ελαχιστοποίησης της φοροαποφυγής και της μεγαλύτερης προόδου στην φορολογία σε ορισμένες χώρες.

Την ίδια ώρα, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η εν λόγω κρίση παρείχε την ευκαιρία να επιταχυνθεί η μετάβαση σε μια πιο παραγωγική, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε νέες πράσινες και ψηφιακές τεχνολογίες και ευρύτερα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας.

Η παγκόσμια συνεργασία είναι πάντα τόσο σημαντική για την αντιμετώπιση μιας πραγματικά παγκόσμιας κρίσης. Πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για την επίλυση των εμπορικών και τεχνολογικών ανησυχιών, βελτιώνοντας παράλληλα το πολύπλευρο εμπορικό σύστημα που βασίζεται σε κανόνες. Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να κάνει ό, τι μπορεί για να εξασφαλίσει επαρκή διεθνή ρευστότητα, να παρέχει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αναστολής της υπηρεσίας χρέους της G20 και να προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη σε χώρες κατά την διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης.

https://www.huffingtonpost.gr


Κατεβάστε το αρχείο: cov.jpeg

  Σχολιασμός Θέματος «Βαθύτερη παγκόσμια ύφεση το 2020 και αργή ανάκαμψη το ΄21 προβλέπει το ΔΝΤ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Τίτλοι από τον τύπο για την τουρκική επιθετικότητα , το Oruc Reis και το σχόλιο μας

 11/8/2020 
 

Κυρά Παναγιά: Το παρθένο ερημονήσι των Σποράδων

 4/8/2020 
 

Καστελλόριζο

 4/8/2020 
 

Αυτά είναι τα 17 νησιά των οποίων την ελληνικότητα αμφισβητούν οι Τούρκοι

 3/8/2020 
 

Ξεκινούν και οι τιμολογήσεις: Πόσο εκτιμάται ότι θα κοστίζει το εμβόλιο της Moderna

 29/7/2020 
 

Κορονοϊός: Κίνδυνος για 1.000 κρούσματα τη μέρα - Πώς το εξηγούν οι ειδικοί

 29/7/2020 
 

Oι παράξενες συμπτώσεις του Ελληνικού, ο Σαμαράς και η Ξαφά

 28/7/2020 
 

Μπαίνουν στο Ελληνικό οι αδερφοί Σαμαρά, Ζαββού και η Ξαφά

 28/7/2020 
 

Κοινή ανακοίνωση ΚΚ Ελλάδας και Τουρκίας: Ενάντια σε θερμό επεισόδιο και πολεμική εμπλοκή

 24/7/2020 
 

Στον αέρα (;) η νομική προστασία για 10 δισ. κόκκινα δάνεια

 23/7/2020 
 

Σε «τριπλή εποπτεία» οδεύει η Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής

 22/7/2020 
 

Τι προβλέπει η συμφωνία των ηγετών της ΕΕ

 21/7/2020 
 

Ολλανδία: Ο φορολογικός παράδεισος που θέλει λιτότητα για τους άλλους

 20/7/2020 
 

Η Ελλάδα είπε όχι στις γαλλικές φρεγάτες; Τι συνέβη ξαφνικά και άλλαξε απόφαση η Αθήνα;

 17/7/2020 
 

Πρώτη κατοικία: Όλα τα κριτήρια για επιδότηση της δόσης στεγαστικού δανείου

 17/7/2020 
 

Άντρας με τσεκούρι μπήκε στην Εφορία Κοζάνης-Χτύπησε εφοριακούς-Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο-Μια σοβαρά τραυματίας

 16/7/2020 
 

Είχαν και οι ΗΠΑ... λίστα Πέτσα

 15/7/2020 
 

Τι θα συνέβαινε αν μας μοίραζαν από ένα εκατομμύριο ευρώ

 13/7/2020 
 

Ποιος επέβαλε τελικά τα capital controls;

 13/7/2020 
 

Τζον Ροκφέλερ: Η ζωή του πλουσιότερου ανθρώπου στην ιστορία και οι θεωρίες συνωμοσίας

 10/7/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παράνομο Σύστημα Φορολογίας Εισοδήματος. Του Τριγώνη Αριστομένη
Υπέρογκα πρόστιμα αλλά για τους κακούς ή ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας 
Α. Βεσυρόπουλος: Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας Προς Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με Θέμα: Άσκηση καθηκόντων Οικονομολόγων και Λογιστών Ελλάδος 
Παρουσίαση Έκθεσης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 "Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις" 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ολες οι απαντήσεις για την επιδότηση της δόσης στεγαστικών 
Ε. 2118 /24-07-2020 Κοινοποίηση της Γνωμοδότησης υπ΄αριθ. 220/2019 της Α΄ Τακτικής Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ. σχετικά με την τύχη κατάσχεσης εις χείρας τρίτου σε βάρος οφειλέτιδας επιχείρησης, επιβληθείσας προ.... 
Α. 1163 /09-07-2020 Εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 6 του άρθρου 15 και της παραγράφου 4 του άρθρου 40 του ν. 4172/2013, οι οποίες προστέθηκαν......, σχετικά με τις δαπάνες που αποδεικνύονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. 
Σε ΦΕΚ οι 8 δόσεις για το φόρο εισοδήματος 
Eπιστρεπτέα προκαταβολή: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις 
Νέα εγκύκλιος του Υπ.Εργασίας με διευκρινίσεις για τους εποχικά εργαζόμενους 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Παραβάσεις - Πρόστιμα Κ.Β.Σ. - Κύρος Βιβλίων του Γιάννη Τζίμα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα