Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
20/10/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 9853
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Πολωνία ανοίγει το παράθυρο του «φρενοκομείου» στην ΕΕ;
Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η επιμόρφωση – κατάρτιση των συναδέλφων και τα συμφέροντα

�������� 
 

Ημερομηνία: 28/2/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η επιμόρφωση – κατάρτιση  των συναδέλφων και τα συμφέροντα.

 Η ΚΔ του ΟΕΕ από την προηγούμενη θητεία  έχει αποφασίσει να παρέχει δωρεάν κατάρτιση και ενημέρωση στους συναδέλφους, Λ/Φ σε θέματα τρέχοντα άσκησης του επαγγέλματος και σε εξειδικευμένα θέματα π.χ. Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα , Κοστολόγηση , Εσωτερικός Έλεγχος κλπ που είναι αναγκαία στην εξεύρεση εργασίας των νέων συναδέλφων και στην  εδραίωση της θέσης εργασίας των συναδέλφων και στην εξέλιξη τους .

Στο χώρο αυτό, της κατάρτισης και ενημέρωσης κινούνται πολλές επιχειρήσεις και ομοσπονδίες  και οι κάθε μια από αυτές είτε για το κέρδος τους είτε για να καλύπτουν έξοδα λειτουργίας τους, παρέχοντας στα μέλη τους ενημέρωσης – οι ομοσπονδίες – έναντι αμοιβής.

Θεμιτές επιθυμίες που δεν μπορεί να απαγορεύσει κανείς, κανένα για όποια πρωτοβουλία επιθυμεί.

Εμείς σαν παράταξη από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε η  ΚΔ του ΟΕΕ να ασχοληθεί συστηματικά με την κατάρτιση και την ενημέρωση των συναδέλφων στηρίξαμε και στηρίζουμε την απόφαση και όποιες πρωτοβουλίες παίρνονται. Δεν απαγορεύσαμε σε κανένα σύλλογο ούτε σε ομοσπονδία – δεν έχουμε το δικαίωμα – να πάρει όποια πρωτοβουλία επιθυμεί. Θεωρήσαμε και θεωρούμε πιο συμφέρον για το συνάδελφο και το επάγγελμα να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του ΟΕΕ , γιατί όταν μεγαλώνει ένα δένδρο στην σκιά του μπορούν να εξασφαλιστούν όλο και πιο πολλοί.

Φυσικά  τις  πρωτοβουλίες του ΟΕΕ δεν τις είδαν με καλό μάτι πολλοί που ενδιαφέρονταν για το αντικείμενο αυτό. Εάν κάποιος είχε ένα γκρουπ 25 συναδέλφων για τα Δ.Λ.Π.  θα προσδοκούσε έσοδα  έως και 5.000 με έξοδα όχι περισσότερα από τα μισά άρα κέρδος 2.500 ευρω . Για τα τρέχοντα σεμινάρια των αλλαγών στο εισόδημα , φπα , κώδικα ένα σεμινάριο στην Αθήνα των 200 ατόμων είχε έσοδα από κάποιους που κερδοσκοπούσαν έως 20.000 ανά σεμινάριο (200 άτομα * 100 ευρω ανά άτομο =  20.000 ευρω ) και έξοδα όχι πλέον των 5.000 ευρω , άρα καθαρό έσοδο 15.000 ευρω. Δεν μιλάμε φυσικά για τις περιπτώσεις όπου υπήρχε πλήρη ασυδοσία και τα έσοδα ήταν αρκετά μεγαλύτερα , ούτε για τις πρωτοβουλίες που είχαν στο επίκεντρο τον συνάδελφο και τις οικονομικές δυσκολίες του όπου και η τιμή ήταν ενδεικτική 30-50 ευρω και αφού καλύπτονταν τα έξοδα γινόντουσαν  από το περίσσευμα δωρεάν σεμινάρια  για νέους .

Σε αυτό το περιβάλλον που κάποιοι ανέπτυξαν βιομηχανία σεμιναρίων σε βάρος των συναδέλφων το ΟΕΕ προσπαθεί να βάλει τάξη προς όφελος των μελών του. Εμείς είμαστε με την απόφαση της ΚΔ του ΟΕΕ που στοχεύει στην στήριξη του συνόλου των συναδέλφων και του επαγγέλματος. Δεν κατανοούμε τους συναδέλφους που προτάσσουν το προσωπικό όφελος σε βάρος του συνόλου των συναδέλφων ούτε αυτούς που θεωρούν αυθεντίες  τους εαυτούς τους σε θέματα ενημέρωσης των συναδέλφων. Εάν οι συνάδελφοι που εργάζονται στις Δ.Ο.Υ. μέσω των οργάνων τους κάνουν σεμινάρια για τους συναδέλφους τους καλά κάνουν, όμως καλά θα είναι να ασχοληθούν με το χώρο τους και να αφήσουν το ΟΕΕ στην πορεία που έχει χαράξει. Είναι και αυτοί μέλη του ΟΕΕ και καλά θα κάνουν να αποδείξουν στην πράξη εάν πραγματικά θέλουν το ΟΕΕ να είναι κυρίαρχο στο χώρο του και να λειτουργεί  για το σύνολο των συναδέλφων. Φυσικά ούτε το ρόλο του ειδικού μπορούν να επικαλούνται, ούτε του αναντικατάστατου. Η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι το ΟΕΕ στην διοργάνωση των σεμιναρίων έχει επιτύχει και καλά θα είναι όλοι να στηρίξουμε το ΟΕΕ και ας αφήσει κάθε ένας τη λογική της ‘’ πελατείας και του μαγαζιού ‘’ , που εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς αλλά δεν στηρίζει το ΟΕΕ.

Το ζητούμενο είναι, ότι γίνεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΟΕΕ για τους συναδέλφους, να γίνεται όλο και καλύτερα και μέσα από αυτό ας διακριθούν όποιοι πραγματικά δουλεύουν για τους συναδέλφους και το ΟΕΕ.

Ούτε οι συνάδελφοι που εργάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν δικαίωμα να παρουσιάζονται ως ειδικοί και σωτήρες ούτε οι Ομοσπονδίες. Ένας είναι ο στόχος το ΟΕΕ και οι συνάδερφοι και να το καταλάβουν όλοι  και ιδιαίτερα ΟΛΟΙ οι κομματικοί .

Με Εκτίμηση

Παναγιώτης Αλεβιζάκης

Γενικός Γραμματέας

του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

 

  Σχολιασμός Θέματος «Η επιμόρφωση – κατάρτιση των συναδέλφων και τα συμφέροντα»  
  ypatis είπε...

Πιστεύω πως η πλήρης ανυπαρξία του ΟΕΕ στο χώρο των λογιστών φοροτεχνικών αφήνει πεδίο ακόμα και σε παράσιτα να εμφανίζονται ως ειδικοί και σωτήρες των υπολοίπων και να μας αρμέγουν. Όλα ξεκινούν απο την ανικανότητα του ΟΕΕ και όχι απο τον τελευταίο δημόσιο ή ιδιωτικό υπαλληλίσκο που στα εξήντα του κατάλαβε τη σημαίνει ΚΒΣ και βγήκε να μας το πεί, και να γεμίσει και ένα βιβλίο με βλακείες και ότι απόφαση βρήκε μπροστά του. ¶ρα Κοι του ΟΕΕ βελτιωθείτε πρώτα εσείς και μετά βλέπουμε ποιον θα προτιμήσουν οι συνάδελφοι για την υπερπολίτιμη ενημέρωση τους. Πιστεύω πως το ΟΕΕ με αυτήν την αρπαχτή που κάνει, απλά βγαίνει απο την υποχρέωση. Μαζεύει δηλαδή 1000 άτομα σε ένα χώρο και όποιος πρόλαβε και κατάλαβε κάτι, είναι ο τυχερός της βραδιάς.

 
 προσθήκη στις 28/2/2009 11:14:37 πμ 
  admin είπε...

Μάλλον συνάδελφε δεν κατάλαβες τι λέμε. Το ΟΕΕ κάνει σεμινάρια για τώρα για Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και για την τρέχουσα ενημέρωση ΦΠΑ. ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΒΣ ΕΤΑΚ κλπ. Σε αυτά τα τρέχοντα που είναι ΔΩΡΕΑΝ αντιδρούν οργανωμένα συμφέροντα και το είπαμε ευθέως. Τώρα αν κάποιοι υποτιμούν τον αγώνα μας που κάνουμε να είναι ΔΩΡΕΑΝ και να απαλλαγούν οι συνάδελφοι από τους σωτήρες τότε δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσομε. Απλά λυπούμαστε. Όσο για την αρπαχτεί που κάνει το ΟΕΕ που την είδατε ; Μήπως εννοείται ότι όσοι παρακολουθούν τα σεμινάρια πρέπει να είναι ταμειακώς ένταξη. Αν εννοείται αυτό με συγχωρείτε αλλά ποιος φορέας κάνει παροχή σε μέλη που δεν είναι συνεπείς έναντι του φορέα. Τώρα μάλλον εννοείς τα σεμινάρια αλλαγής τάξης , αλλά και σε αυτά μάλλον πρέπει να σκεφτείς τι προσπάθεια γίνετε και να μην μηδενίζεις. Το πρόβλημα στο χώρο των Οικονομολόγων είναι τα οργανωμένα συμφέροντα και οι κομματικοί εντολοδόχοι. Τώρα η το καταλαβαίνεις η συζητάς ενώ έχεις κατανοήσει λάθος.

 
 προσθήκη στις 28/2/2009 2:08:47 μμ 
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ανακοινώσεις - Νέα

 
 

Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις

 24/8/2021 
 

Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις».

 24/8/2021 
 

Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας

 27/7/2021 
 

Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν

 5/7/2021 
 

Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων

 5/7/2021 
 

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν»

 5/7/2021 
 

Κρατικές ενισχύσεις: Εγκρίνεται στήριξη ύψους 8 εκατ. ευρώ για κινηματογράφους και εταιρείες διανομής ταινιών στην Ελλάδα

 1/7/2021 
 

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να φύγουν πρόωρα πριν τα 62 μετά το 2021 - Παραδείγματα

 1/7/2021 
 

Οι 6 νέες διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ

 23/6/2021 
 

Ποιοι και πώς μπορούν να εξαγοράσουν χρόνια ασφάλισης

 23/6/2021 
 

Έλεγχος μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγής και ενισχύσεων μέσω του Ε3

 22/6/2021 
 

Για ποια λάθη στις φορολογικές δηλώσεις χαρίζει τα πρόστιμα η Εφορία

 14/6/2021 
 

ΣΛΟΤ 2752/2020 Δανειοδότηση με ωφέλεια από μηκαταβολή τόκων σε μέρος αυτής

 9/6/2021 
 

ΑΑΔΕ: Τι ισχύει με τους κωδικούς 781-782 του Ε1

 8/6/2021 
 

Κριτήρια υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις για 'Παροχή δεύτερης ευκαιρίας για απωλεσθείσες φορολογικές ρυθμίσεις'

 4/6/2021 
 

Δάνεια έως 200.000 € για κεφάλαια κίνησης στους αγρότες και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία από το Ταμείο Εγγυήσεων

 3/6/2021 
 

Ρύθμιση χρέους: Ποιοι δικαιούνται ένταξη σε… 420 δόσεις – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

 31/5/2021 
 

Επιδότηση παγίων δαπανών - Συμπλήρωση και οριστικοποίηση Ε3 χωρίς να είναι απαραίτητη η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (1 σχόλιo/α)

 31/5/2021 
 

Οι 53 συμβουλές της ΑΑΔΕ για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

 28/5/2021 
 

Εξωδικαστικός: Πώς εξασφαλίζονται έως 240 δόσεις για ρύθμιση χρεών

 28/5/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData» 
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α) 
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  
Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών & Νομικών Προσώπων - 4η Έκδοση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα