Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
19/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7719
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 
Ο Άδωνις έγινε νονός εν μέσω πανδημίας με ειδική άδεια... που κανένας δεν έχει ξανά ακούσει! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

"Λίγο μαύρο στο χώμα" στις Μυκήνες.....;;;;;"

�������� 
 

Ημερομηνία: 1/9/2020 11:59:10 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών προβληματίζει. Η υποβάθμιση σοβαρών ζητημάτων, μοιάζει να γίνεται μόνιμο αντανακλαστικό της κυβέρνησης.

Η στάση της υπουργού Πολιτισμού μετά την πυρκαγιά σε έναν από τους διασημότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, τις Μυκήνες, που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κυριάρχησε στην επικαιρότητα. Όμως έξω από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης, φαίνεται να προκαλεί ευρύτερα ερωτηματικά. Ιδίως από την στιγμή που το φωτογραφικό υλικό που έκανε το γύρο του διαδικτύου δεν συνάδει με την αντίληψη του …«δεν συνέβη και τίποτε» που θέλησε να αντιπαραβάλλει η Λίνα Μενδώνη.

«Το να βλέπει ο επισκέπτης λίγο το καμένο κάτω δεν είναι κάτι τρομερό» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού, συμπληρώνοντας ότι «έγινε η μικρότερη δυνατή» ζημιά». Επίσης χαρακτηριστική ήταν η φράση της, πως «το πολύ – πολύ οι επισκέπτες θα βλέπουν λίγο μαύρο στο χώμα». Αυτά όταν και μόνο το γεγονός ότι ξέσπασε πυρκαγιά στον συγκεκριμένο χώρο, αποτελεί από μόνο του αντικείμενο προβληματισμού. Ιδίως σε σε συνδυασμό με τις αναφορές που έγιναν – μπροστά στη ίδια την υπουργό – για την ανυπαρξία τρεχούμενου νερού στην περιοχή. Επίσης η έμφαση δεν δόθηκε στην ανάπτυξη υποδομών για να μην επαναληφθεί το γεγονός, που θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να έχει βαρύτερες συνέπειες, αλλά στο ότι …ο χώρος μπορεί να είναι επισκέψιμος ακόμη και την επόμενη ημέρα.

Επέμενε η Λίνα Μενδώνη

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τον θόρυβο που προκλήθηκε από την δήλωσή της, η Λίνα Μενδώνη, διατήρησε την συγκεκριμένη ρητορική ακόμη και χθες αργά το απόγευμα. ‘Όταν τοποθετήθηκε στην Βουλή, με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το θέμα. Όπως είπε «είναι ατυχές το γεγονός. Είναι, όμως, εξαιρετικά ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία αυτού του αρχαιολογικού χώρου». Μάλιστα ακολούθησε και την λογική του συμψηφισμού. Όπως ανέφερε η Λίνα Μενδώνη «φωτιές, σε αρχαιολογικούς χώρους είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσα να αναφέρω παραδείγματα από την περίοδο 2015-2020. Δεν είναι αυτός ο στόχος, δεν είναι να πούμε τι ψευδώς συνέβη σε μία φωτιά».

Στην περίπτωση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ταιριάζει ίσως το χωρίο της τραγωδίας του Αισχύλου «Αγαμέμνων». Στο σημείο που ο Φύλακας μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν στο Παλάτι των Μυκηνών πριν την επιστροφή του, νικητή στην Τροία, Αγαμέμνονα λέει: «….τὰ δ᾽ ἄλλα σιγῶ· βοῦς ἐπὶ γλώσσῃ μέγας, βέβηκεν· οἶκος δ᾽ αὐτός, εἰ φθογγὴν λάβοι, σαφέστατ᾽ ἂν λέξειεν·» (Μ.τ.φ : Όσο για τ᾽ άλλα τσιμουδιά. Μεγάλο βόδι μου πατάει τη γλώσσα. Αν το παλάτι είχε μιλιά θα τα ᾽λεγε ολοκάθαρα....).

Η τακτική του εξωραϊσμού

Η επικοινωνιακή τακτική του εξωραϊσμού όμως που ακολούθησε η υπουργός Πολιτισμού, δεν μοιάζει να αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο. Αντιθέτως προβληματίζει το γεγονός ότι τείνει να γίνει πάγιο καθεστώς και μόνιμο κυβερνητικό αντανακλαστικό σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η προσέγγιση. Προδίδει μάλιστα την τάση να έχει «προτεραιότητα» η επικοινωνιακή διαχείριση των δεδομένων από την ειλικρινή παράθεσή τους στους πολίτες. Ακόμη και στις περιπτώσεις που μία εξωραϊστική δήλωση – προσέγγιση τελικά αντικαθίσταται από το πραγματικό δεδομένο. Με λίγα λόγια η τακτική του ...«να γίνει το μαύρο, άσπρο»

Στην κατηγορία αυτή -για παράδειγμα - δεν μπορεί παρά να συμπεριληφθεί η δήλωση του υφυπουργού αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Νίκου Χαρδαλιά, που στις 18 Αυγούστου αναφερόμενος στα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων διαβεβαίωνε ότι γι αυτά δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού. Είχε πει χαρακτηριστικά: «Ευθύνεται ο τουρισμός για την ανοδική τάση των κρουσμάτων που παρατηρείται στην χώρα μας; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι». Θέση την οποία αναίρεσε στην συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN αποσαφηνίζοντας ότι «περιμέναμε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων καθώς ανοίξαμε την οικονομία μας και τον τουρισμό».

Ανάλογη εικόνα, προσπάθειας εξωραϊσμού, διέκριναν οι πολίτες και στις κυβερνητικές διαρροές σχετικά με το τουρκικό πλοίο Oruc Reis. Αυτές που υποστήριξαν ότι δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παρότι είχε ποντίσει τα καλώδια τους εξοπλισμού του εξαιτίας του θορύφου των πολεμικών πλοίων. Θέση που ακόμη και αν υπαγορεύεται από την αναγκαιότητα εξυπηρέτησης εθνικών συμφερόντων, σαφώς αποδίδει την πρόθεση υποβάθμισης των όσων συνέβησαν. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, αρκετές φορές σε δηλώσεις της ότι «είμαστε οι κερδισμένοι αυτής της ιστορίας», θεωρώντας το τελευταίο 6μηνο θετικό για την ελληνική διπλωματία.

Παρόμοια στοιχεία αναμένονται στις ανακοινώσεις, που αναμένονται σήμερα, για το άνοιγμα των σχολείων. Η Νίκη Κεραμέως -όπως φάνηκε και σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες -θα επιχειρήσει να υποβαθμίσει το θέμα της ανάγκης αποστασιοποίησης των μαθητών στις τάξεις. Υποστηρίζοντας ότι οι σημερινοί μέσοι όροι των μαθητών ανά τάξη δεν αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του Covid 19.

Στην ίδια κατηγορία μπορεί να εντάξει κανείς και την καμπάνια του υπουργείου Υγείας που διαχέεται στα social media. Στις αναρτήσεις του σημειώνεται πως «μέσα στην πανδημία της #Covid_19 έχουμε ενδυναμώσει το Ε.Σ.Υ. με περισσότερους από 6.000 γιατρούς νοσηλευτές & παραϊατρικό προσωπικό. Οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις ξεπερνάνε τις 8.000». Πρόταση που «καλύπτει» επικοινωνιακά το ότι …οι 8.000 γιατροί δεν έχουν ακόμη προσληφθεί 6 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούν ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Είναι σαφές ότι η επικοινωνιακή διαχείριση των καταστάσεων, είναι ένα πολιτικό εργαλείο. Θεμιτό ίσως να αξιοποιείται στην δράση των κομμάτων όταν απευθύνονται στην κοινωνία. Δημιουργεί όμως προβληματισμό, όταν αξιοποιείται από οποιαδήποτε κυβέρνηση, η οποία έχει την – συνταγματικά κατοχυρωμένη- υποχρέωση της υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών.

www.news247.gr


Κατεβάστε το αρχείο: mykines3.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «"Λίγο μαύρο στο χώμα" στις Μυκήνες.....;;;;;"»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

Επιστροφή αποζημιώσεων με πρόστιμα για «μαϊμού» μειώσεις ενοικίων!

 1/4/2021 
 

ΓΣΕΒΕΕ: Η πανδημική κρίση διευρύνει τις ανισότητες

 31/3/2021 
 

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Σύμης: «Ζητάμε έναν ήρωα γιατρό»

 30/3/2021 
 

Τα μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

 30/3/2021 
 

Καθίζηση της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας-Κοντά στον πάτο της Ευρώπης

 29/3/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 
Διαμαρτυρία της Α.ΚΙ.Ο.Ε. με θέμα: Καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των συνάδελφων λογιστών κατά την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων για την εκτέλεση εργασιών στο τμήμα μητρώου των Δ.Ο.Υ.  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία των ΓωνιάδηςΗρακλής κ Χατζηκωνσταντίνου Γιώργος

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα