Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
24/1/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2488
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Αλλαγές στη διεθνή οικονομική πολιτική και ελληνική οικονομία. Του Αστρουλάκη Νίκου - και του Φιλιππάκη Νίκου
Ούτε Σχέδιο, Ούτε Ανάπτυξη. Ο θρίαμβος της προχειρότητας και της κοινοτοπίας.του Κώστα Λαπαβίτσα
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο νέος φορολογικός προσανατολισμός για τις ΗΠΑ και τον κόσμο
ΗΠΑ: Κρίση δημοκρατίας ή σημάδια παρακμής. Του Γιάννη Κουτσοκώστα
Δ. Μπουραντάς: Η κοινωνική κουλτούρα ως εμπόδιο κοινωνικής ευημερίας
Δεν υπάρχουν μονόδρομοι: τρεις πολιτικές για τον Κοροναϊό.Του Νίκου Κοτζία

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 
Πάπας Φραγκίσκος: Οι μετανάστες δεν είναι απειλή για τη Χριστιανοσύνη 
Καραθανασόπουλος σε Ελληνική Λύση: "Η πολιτική μ....κία και ανοησία έχει και τα όριά της" 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πρώτος ο Κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τα μέτρα και την ατομική ευθύνη 
Σημίτης: Η έκθεση Πισσαρίδη σημαντικό βήμα για την έξοδο από την κρίση 
Δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη: Η επιστημονική κοινότητα «έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων» 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Αλλους τους πτωχεύουν κι άλλους τους... κουρεύουν

�������� 
 

Ημερομηνία: 30/10/2020 10:18:50 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Αλλους τους πτωχεύουν κι άλλους τους... κουρεύουν

Πώς ξετυλίγεται το κυβερνητικό σχέδιο που από τη μία πλευρά εξασφαλίζει την «αμνήστευση» των τραπεζιτών για τα «θαλασσοδάνεια» των μεγαλόσχημων και από την άλλη οδηγεί νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις στον Καιάδα της αναγκαστικής χρεοκοπίας.

Ενώ ο νέος πτωχευτικός κώδικας και η «δεύτερη ευκαιρία» αποτελούν πλέον ακόμα ένα βολικό σκαλοπάτι διαφυγής των μεγάλων και καταστροφής των μικρών επιχειρήσεων και των χρεωμένων νοικοκυριών, η κυβέρνηση συνεχίζει με κάθε τρόπο τη διευκόλυνση των μεγάλων δανειοληπτών, με πλήρη αποδιοργάνωση των εργασιακών συνθηκών των τραπεζοϋπαλλήλων και συνεχείς νόμους για τη διαχρονική ασυλία των στελεχών και των διοικήσεων, οι οποίες ξεφορτώνονται όσο όσο σε funds και εταιρείες τα «κόκκινα» δάνεια με ασυνήθιστα ευνοϊκούς όρους «κουρέματος».

Οι όποιοι εγχώριοι και όχι μόνο έλεγχοι, με την ασυλία των τραπεζιτών απολύτως κατοχυρωμένη, παύουν να έχουν αντικείμενο, ενώ οι αφοπλισμένοι εισαγγελείς -ακόμα κι αν έχουν το κίνητρο εφαρμογής του δίκαιου- βλέπουν τις τράπεζες με τα κιάλια.

Οσοι πήραν στην πορεία προς τη χρεοκοπία της οικονομίας τα υπέρογκα θαλασσοδάνεια με τις ανεπαρκείς ή ανύπαρκτες εξασφαλίσεις σήμερα απαλλάσσονται με νόμους και ειδικές ρυθμίσεις από την υποχρέωση καταβολής των χρεών τους. Τα «κόκκινα» δάνεια και οι τόκοι τους, υπό το βλέμμα του διοικητή της ΤτΕ και πρώην υπουργού Οικονομικών, «κουρεύτηκαν» και εξακολουθούν να «κουρεύονται» με... την ψιλή μηχανή μέσω των funds που τα εξαγοράζουν ακόμα και κάτω από το μισό της αξίας τους.

Οι τραπεζίτες πωλούν ακόμα και τις εμπράγματες εγγυήσεις των χρεωμένων (πλοία, βίλες κ.λπ.) σε τιμές εξευτελιστικές. Οι ίδιοι βέβαια έχουν διασφαλίσει την αναδρομική και τη μελλοντική ασυλία τους, με πλήρη ποινική απαλλαγή ακόμα κι αν μεγάλα κεφάλαια που μπήκαν στις τράπεζές τους από το υστέρημα του κόσμου διέφυγαν παράνομα στο εξωτερικό. Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι αυτοί που αγοράζουν τα «κόκκινα» δάνεια τα μεταπωλούν σε καλύτερες τιμές, ενώ συχνά οι αγοραστές είναι εταιρείες συμφερόντων εκείνων που πήραν τα αρχικά δάνεια!

Με μια ολομέτωπη νομοθετική επίθεση η κυβέρνηση εμποδίζει τη δικαιοσύνη ακόμα και να εφαρμόσει το Σύνταγμα. Αδιαφορώντας για τα δικαστικά βουλεύματα, για τις αποφάσεις του ΣτΕ, για τις απόψεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής με το «έτσι θέλω» εφαρμόζει το κραυγαλέο πολιτικό της σχέδιο.

Το κυβερνητικό σχέδιο σε πέντε βήματα

● Το πρώτο βήμα ήταν η αλλαγή του νέου Ποινικού Κώδικα, που θέσπισε την εξαίρεση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τον δημόσιο τομέα ώστε να πάψει η αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα σε αδικήματα απιστίας, με στόχο την ασυλία των τραπεζιτών.

● Στη συνέχεια, με την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της πανδημίας δόθηκε μεν παράταση για τις διοικήσεις φορέων, οργανισμών, ιδρυμάτων κ.λπ. να υποβάλουν τις τυχόν εγκλήσεις για αδικήματα απιστίας, αλλά οι τράπεζες εξαιρέθηκαν από την παράταση.

● Ενώ τα επισφαλή δάνεια εφοπλιστών, επιχειρηματιών, κομμάτων και ΜΜΕ γονάτισαν την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες, καμία από αυτές δεν θέλησε να ασκήσει το δικαίωμα της έγκλησης κατά των στελεχών της που παρείχαν τα παραπάνω δάνεια. Η αρχή της ισότητας έγινε για άλλη μία φορά κουρελόχαρτο. Κι αυτό δεν το λένε μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, αλλά τα πλέον αρμόδια χείλη των φορέων της Δικαιοσύνης.

● Η συνέχεια γίνεται με τον νόμο της πτώχευσης των πολλών, εφόσον οι τράπεζες χρειάζονται πάλι ζεστό χρήμα, παρά τις αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις τους. Οι καταθέσεις που διοχετεύτηκαν στα θαλασσοδάνεια, θα αναπληρωθούν με τη ρευστοποιημένη περιουσία των υπό πτώχευση πολιτών και μικρών επιχειρήσεων.

● Η επιχείρηση αναδιανομής του πλούτου και ποινικοποίησης της φτώχειας κορυφώνεται με το τελευταίο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, το οποίο προβλέπει την ταχεία εκδίκαση των εκκρεμών αιτήσεων δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη, χωρίς δίκη σε ακροατήριο και με διαγραφή των υποθέσεων για τις οποίες δεν θα υποβληθούν αιτήσεις επαναπροσδιορισμού. «Το νομοθέτημα μοιάζει να έχει δοθεί στο υπουργείο χέρι με χέρι από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Δεν τηρεί ούτε φύλλο συκής, έτσι για τα προσχήματα», επισημαίνεται σε ένα από τα σχόλια για τη διαβούλευση του νομοσχεδίου.

Τα «θαλασσοδάνεια» των ισχυρών της ναυτιλίας που... τα πήρε η θάλασσα

 

έσα από παλιότερα αλλά και πολύ πρόσφατα δημοσιεύματα μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί το μέγεθος της οικονομικής επιβάρυνσης των τραπεζών με θαλασσοδάνεια των ισχυρών που πληρώνονται με αίμα από τον φορολογούμενο πολίτη. Τα θαλασσοδάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (300 εκ. ευρώ) και των ΜΜΕ (1,3 δισ. ευρώ) διερευνήθηκαν –αλλά παραμένει άγνωστο αν και πώς διευθετήθηκαν- από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, μια ειδική κατηγορία δανείων εξυπηρετούμενων με ιδιαιτέρα χαριστικούς όρους είναι όσα αφορούν τους Ελληνες εφοπλιστές και τις δαιδαλώδεις εταιρείες τους. Κεντρικός πρωταγωνιστής σε πολλές από αυτές τις κερδοφόρες συναλλαγές ο Ομιλος Λογοθέτη. Σ’ αυτά, ο όρος «θαλασσοδάνεια» γίνεται μια εξοργιστική κυριολεξία. Απαριθμούμε, μέσα από την υπενθύμιση χαρακτηριστικών υποθέσεων και αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων:

● «Στον αφρό τα «θαλασσοδάνεια» του εφοπλιστή Βενιάμη, μεγαλομετόχου της MIG και του IRF. Τα δάνεια αυτά, με τις εγγυήσεις - σκουπίδια, φορτώθηκαν εν τέλει, ύστερα από τις περιπέτειες του ομίλου, στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία σήμερα προσπαθεί να βρει λύσεις, αλλά... χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα σωσίβια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ασκηθούν διώξεις και να ανοίξει έτσι ένας νέος κύκλος δικαστικών εμπλοκών για τον πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών» («Το Ποντίκι» 17/5/2018). «Τα δάνεια εξυπηρετούνται σύμφωνα με τις συμβατικές προβλέψεις και είναι απολύτως ενήμερα» δήλωνε ο Θ. Βενιάμης αφού κλήθηκε ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων στις 18/2/2015, κάνοντας λόγο για βυτιοφόρα λάσπης (17/5/2018, enikos.gr).

● Μετά την κακουργηματική δίωξη σε βάρος 14 προσώπων για δάνεια 200 εκατομμυρίων ευρώ που φέρονται να δόθηκαν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρεία IRF European Finance Investments Ltd (το πρώτο κομμάτι που διαχωρίστηκε από τη μεγάλη δικογραφία της Marfin), οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος επέλεξαν να βάλουν στην επόμενη λίστα της έρευνας τους 4 γνωστούς Ελληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες (Πηλαδάκης, Κούμπας, Βενιάμης και Ζολώτας) που είναι οι δανειολήπτες της τράπεζας Marfin (mononews.gr, 22/12/2016).

● Με έγγραφο της ανακρίτριας για την υπόθεση «επισφαλών» κατά την κατηγορία χρηματοδοτήσεων εταιρειών από την (πρώην) Marfin, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, καθώς και των εταιρειών IRF και Amadeus.

Η υπόθεση αφορά δάνεια ύψους 178 εκ. ευρώ... Η εφοπλίστρια επικαλείται την αρχική αρχειοθέτηση της υπόθεσης από την εισαγγελέα (σ.σ. Γ. Τσατάνη), ενώ πηγές της τράπεζας ανέφεραν ότι είχε επέλθει συμφωνία με καταβολή 25 εκ. ευρώ και διακανονισμό για τα υπόλοιπα (capital.gr, 5/11/2018).

● Οικογένεια Λεντούδη, με δάνειο 130 εκατ. ευρώ. «Σκάνδαλο: Ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης πέτυχε “κούρεμα” δανείων 110 εκατ. ευρώ» (in.gr).
● Οικογένεια Μαδιά με δάνειο 72 εκατ. ευρώ πέτυχε «κούρεμα» 61,5 εκατ. ευρώ (Documento).
● Ομιλος Τσάκου, δάνειο 200 εκατ. ευρώ, «κούρεμα» 165 εκατ. ευρώ (Documento).
● Οικογένεια Λαιμού, δάνειο 42 εκατ. ευρώ, «κούρεμα» 34,8 εκατ. ευρώ (Documento).

● Eφοπλιστής Βαλέντιος Βαλέντης, εταιρεία Pyxis Tankers. Πέτυχε την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 26,9 εκατ. δολαρίων μέσω νέου δανείου ύψους 20,5 εκατ. δολαρίων, πενταετούς διάρκειας, και με 2,1 εκατ. δολάρια σε μετρητά. Συμφώνησε επίσης με τον προηγούμενο πιστωτή του να διαγραφεί το υπόλοιπο των 4,3 εκατ. δολαρίων (mononews.gr).

● Costamare, συμφερόντων Κωστή Κωνσταντακόπουλου: εξασφάλισε αύξηση της ρευστότητάς της κατά 65 εκατ. δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια. Συμφώνησε αναχρηματοδότηση οφειλόμενου ποσού 299,8 εκατ. στο πλαίσιο πιστωτικής διευκόλυνσης του 1 δισ. δολαρίων από το 2008 (mononews.gr).

● Nαυτιλιακή Danaos του Γιάννη Κούστα: με τη συμφωνία αναχρηματοδότησης οφειλής 2,2 δισ. δολαρίων, που έληγε στο τέλος του έτους, το χρέος της εταιρείας παρατείνεται για πέντε χρόνια και μειώνεται κατά 551 εκατ. δολάρια (mononeus.gr).

● Star Bulk Carriers, Πέτρος Παππάς: με συμφωνίες νέων δανείων ύψους 550 εκατ. δολαρίων με πέντε τράπεζες, που έκλεισαν Απρίλιο και Μάιο, κατάφερε να αναχρηματοδοτήσει όλες τις πληρωμές χρέους που ήταν προγραμματισμένες για το 2018 και το 2019. Οι συμφωνίες παρατείνουν τις αποπληρωμές δανείων για έως και τρία χρόνια και μειώνουν τις ετήσιες δαπάνες για τόκους κατά 2,4 εκατομμύρια δολάρια. Πήρε νέο δάνειο 30 εκατ. δολαρίων από την Εθνική για να αναχρηματοδοτήσει υπόλοιπο δανείου 34,76 εκατ. (από τη γερμανική Commerzbank). Τον Απρίλιο συμφώνησε με την DNB Bank για ένα ύψους 310 εκατ. δολαρίων (mononews.gr).

● Diana Shipping, Συμεών Παληός: τον Ιούνιο συνήψε ένα νέο πενταετές δάνειο ύψους 75 εκ. δολαρίων. Θα χρησιμοποιηθεί μαζί με μετρητά για την αποπληρωμή δανείου ύψους 130 εκατ. δολαρίων στην BNP Baribas (mononews.gr).

● Ομιλος Μαρινάκη 1: είχε δανειοδοτηθεί από τη Λαϊκή Τράπεζα με 36 εκατ. ευρώ επί προεδρίας Βγενόπουλου. Βάσει έκθεσης της PWC, το 2013, τα δάνεια αυτά δεν ήταν καλυμμένα, λόγω πτώσης των μετοχών που είχαν μπει ως εγγυήσεις. Τα προβληματικά δάνεια πέρασαν στην Πειραιώς και σήμερα υπολογίζεται πως ο Ομιλος Μαρινάκη, ακόμη και στην περίπτωση που κατασχεθούν οι μετοχές-εγγυήσεις, θα χρωστάει πάνω από 20 εκατ. (Documento).

● Ομιλος Μαρινάκη 2: η CPP –θυγατρική ναυτιλιακή της Capital Maritime & Trading, που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης- πήρε νέο δάνειο 460 εκατ. δολ. από τις τράπεζες HSH Nordbank AG και ING Bank N.V. για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 580,6 εκατ. δολαρίων που είχαν συναφθεί μεταξύ 2007 και 2013 (fortunegreece.com, 8/9/2017).

● Ομιλος Λογοθέτη - Libra Group: παρά τα κέρδη του από την εξαγορά δανείων ύψους 1,2 δισ. ευρώ μέχρι και το 2017 από την Πειραιώς, με δάνειο που πήρε από την ίδια (!) και έναντι τιμήματος 320 εκατ., δεν έχει καταβάλει παρά 94 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή ελέγχεται ως προβληματική σε πόρισμα που συνέταξε την ΤτΕ. Ο όμιλος αντεπιτέθηκε τον περασμένο Ιούλιο με αγωγή αποζημίωσης 400 εκατ. ευρώ εναντίον πρώην στελεχών της, ακόμη και χαμηλόβαθμων στελεχών ή απλών εργαζομένων της Πειραιώς (euro2day.gr, 5/7/2020).

● Oικογένεια Λασκαρίδη: επωφελήθηκε από «κούρεµα» 26 εκατ. ευρώ. Η γνωστή εφοπλιστική οικογένεια, που μέσω offshore έχει συνδεθεί με τη χρηματοδότηση της εταιρείας της συζύγου του πρωθυπουργού αλλά και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ενώ προβλήθηκε ως «εθνικός ευεργέτης» για τα αποτυχημένα παγουρίνια στους μαθητές των δημοτικών, έχει πετύχει «κούρεμα» 60% σε δανειακές οφειλές της. Το ανορθόδοξο της συναλλαγής επισημαίνεται σε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Το «κούρεμα» επιτεύχθηκε αφού τα δάνεια του Ομίλου Λασκαρίδη περιλαμβάνονταν σ’ αυτά που εξαγόρασε από την Πειραιώς ο Ομιλος Λογοθέτη (Documento).

Κέρδη και αισιοδοξία!

Διόλου παράξενο που περιχαρείς οι Ελληνες εφοπλιστές με τις ξένες σημαίες αντικρίζουν αισιόδοξα το μέλλον όπως δήλωσαν -διαδικτυακά λόγω πανδημίας- στο 7ο Capital Link Shipping Forum οι Ευάγγελος Μαρινάκης, Πέτρος Παππάς, Γιώργος Προκοπίου, Νίκος Τσάκος και η Αγγελική Φράγκου.

«Ολοι συμφώνησαν ότι η ναυτιλία εν μέσω πανδημίας όχι μόνο δεν επλήγη, αλλά είδε τις ναυλαγορές να αναπτύσσονται σε ρυθμούς ανέλπιστους. Γεγονός που απέδειξε τον κομβικό ρόλο της θαλάσσιας βιομηχανίας στη διασφάλιση προμήθειας πρώτων υλών, ενέργειας και αγαθών κάλυψης των αναγκών που δημιουργήθηκαν στον παγκόσμιο πληθυσμό λόγω του κορονοϊού.

Πανδημία, η οποία όπως τόνισαν θα βγει σε καλό για τον κλάδο αφού λόγω των δυσκολιών που έχουν προκληθεί δεν δίνονται πολλές νέες παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων, οπότε δεν θα αυξηθεί η προσφερόμενη χωρητικότητα άρα οι ναύλοι θα κινηθούν σε πολύ καλά επίπεδα (newmoney.gr., 23/10/2020).

 

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: lefta_0.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Αλλους τους πτωχεύουν κι άλλους τους... κουρεύουν»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Έρχεται "ζεστό" χρήμα σε κλάδους αιχμής - Ποιους αφορά

 22/1/2021 
 

«Χαρτζιλίκι» η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5!

 20/1/2021 
 

ΓΣΕΕ : Σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν μείωση εισοδήματος

 19/1/2021 
 

Τράπεζα Πειραιώς: Μισή δόση στα δάνεια για το 2021

 19/1/2021 
 

Πάνω από το 88% η special φοροδιαφυγή!

 19/1/2021 
 

Δάνεια έως 50.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις με 90% εγγύηση Δημοσίου-Νέο πρόγραμμα

 18/1/2021 
 

Τράπεζες: Τρέχουν στο οικονομικό επιτελείο ώστε ο "Ηρακλής ΙΙ" να είναι έτοιμος το β' τρίμηνο του 2020(1 σχόλιo/α)

 15/1/2021 
 

Σε ποιους ΚΑΔ θα δοθεί η επιδότηση των 5.000 ευρώ για τη δημιουργία e-shop

 15/1/2021 
 

«Έξυπνους» και αιφνιδιαστικούς ελέγχους δρομολογεί η ΑΑΔΕ

 14/1/2021 
 

Αυτή είναι η ημερομηνία πληρωμής για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

 13/1/2021 
 

Δεκάδες έρευνες της ΑΑΔΕ για απάτες στον ΦΠΑ – Πάγωσαν ΑΦΜ

 11/1/2021 
 

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι, πώς και πότε θα το πάρουν

 8/1/2021 
 

Εντός του 2021 το e-Περιουσιολόγιο – Θα κατάσχεται ό,τι δεν δηλώνεται!

 8/1/2021 
 

Mπαράζ κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία!

 5/1/2021 
 

Ολο το πακέτο στήριξης για τον Ιανουάριο

 4/1/2021 
 

Έκοψαν χρόνια από την παραγραφή των εγκλημάτων φοροδιαφυγής!

 29/12/2020 
 

Μπράβο στην (ανεκδιήγητη) ΑΑΔΕ που δεν επιτρέπει σε πολίτες να πληρώσουν τις οφειλές τους!

 29/12/2020 
 

Οι απάτες σε ενοίκια, «Συν-Εργασία», αναστολές και επιστρεπτέα προκαταβολή

 23/12/2020 
 

Θα αφήσουν «ξεκρέμαστους» εργοδότες και εργαζομένους για να τακτοποιήσουν κορωνοχρέη «φίλων και εκλεκτών»;

 22/12/2020 
 

«Γέφυρα ΙΙ» για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις

 22/12/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Δικηγόροι: Αποχωρούμε από τον προσχηματικό διάλογο για το χορήγημα των 400 ευρώ και καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό εμπαιγμό
Το ΟΕΕ, εφιστά την προσοχή τόσο στην Πολιτεία όσο και στις Τράπεζες, με απώτερο σκοπό την ταχύτερη επαναφορά στην κανονικότητα, και προτείνει 
H πανδημία ξεπεράστηκε και οι επιχειρήσεις πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν τις τράπεζες; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της ΚΔ του ΟΕΕ Εκ/πος της Α.ΚΙ.Ο.Ε.  
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα: Πρόταση για την ψηφιακή διαβίβαση παραστατικών ( myDATA) 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Η τροπολογία της Υπουργού Παιδείας δεν με ξαφνιάζει. Του Νίκου Κλωθάκη Οικονομολόγος MSc Μέλος Διοίκησης Ο.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΑΑΔΕ: Χωρίς δασμούς τα εμπορεύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο
ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθενείας
Επίδομα 400 ευρώ: Τα κριτήρια και η διαδικασία για τη χορήγησή του σε επιστήμονες
Επιχορήγηση 70% σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Μέχρι 31 Ιανουαρίου η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
ΑΑΔΕ: Πότε δεν συμφέρει το «φορολογικό διαζύγιο»

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Βιβλιων & Στοιχειων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα