Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
19/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7155
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Μπουλντόζα για τα μεγάλα συμφέροντα το χωροταξικό νομοσχέδιο!

�������� 
 

Ημερομηνία: 7/12/2020 12:05:09 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Μπουλντόζα για τα μεγάλα συμφέροντα το χωροταξικό νομοσχέδιο!

Από τη μία θίγονται οι μικρές ιδιοκτησίες και από την άλλη θεσπίζονται διατάξεις για την κατασκευή ξενοδοχείων σε περιοχές εκτός σχεδίου

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά» είναι η φράση που χαρακτηρίζει τις ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εκτός σχεδίου δόμηση. Από τη μία, καταργούνται οι παρεκκλίσεις κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων, θίγοντας τις μικρές ιδιοκτησίες. Από την άλλη, θεσπίζονται ευνοϊκές διατάξεις για την κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε οργανωμένες περιοχές, με αυξημένο συντελεστή δόμησης σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς.

 

Η πολεοδομική – χωροταξική μεταρρύθμιση κρύβει και… δωράκι για τα μεγάλα αυθαίρετα που αποκτούν οι τράπεζες και τα funds μέσω πλειστηριασμών, καθώς θα εξακολουθήσουν να τακτοποιούνται, ενώ για τους πολίτες η διαδικασία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Θετική εξέλιξη για αρκετούς ιδιοκτήτες αποτελεί η μεταφορά από την κατηγορία 5 στην κατηγορία 4 ορισμένων περιπτώσεων αυθαιρέτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τα τακτοποιήσουν.

Πολλές ενστάσεις

Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη να μπει τάξη στις εκτός σχεδίου περιοχές. Οι μεγάλες ενστάσεις υπάρχουν στον τρόπο και τον χρόνο που το υπουργείο Περιβάλλοντος επιχειρεί να περιορίσει την άναρχη δόμηση. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι φορείς αντιδρούν για συγκεκριμένες διατάξεις του νομοθετήματος. Θεωρούν άκαιρη και κοινωνικά και οικονομικά επικίνδυνη την αντιμετώπιση του θέματος της εκτός σχεδίου δόμησης, η οποία θα προκαλέσει κοινωνικές αδικίες.

Σε μία χρονική συγκυρία που η χώρα πλήττεται από την υγειονομική και οικονομική κρίση του Covid-19, το κράτος ζητάει από τους πολίτες να εκδώσουν οικοδομικές άδειες εντός διετίας. Είμαι αμφίβολο πόσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, με συνέπεια να ελλοχεύει ο κίνδυνος για εκποίηση της ιδιοκτησίας πολλών μικροϊδιοκτητών.

Οι ρυθμίσεις

Με τις νέες ρυθμίσεις, λοιπόν, καταργούνται όλες οι παρεκκλίσεις αρτιότητας που αφορούν οικόπεδα εκτός σχεδίου κάτω των 4 στρεμμάτων.

Πρόκειται για οικόπεδα:
■ των 750 τ.μ., με ελάχιστο «πρόσωπο» 10 μ. και ελάχιστο βάθος 15 μ.,
■ των 1.200 τ.μ., με ελάχιστο «πρόσωπο» 20 μ. και ελάχιστο βάθος 35 μ.,
■ των 2 στρεμμάτων, με ελάχιστο «πρόσωπο» 25 μ. και ελάχιστο βάθος 40 μ.
■ Επίσης για όσα «έχασαν» την ελάχιστη αρτιότητα σε κάποια περιοχή επειδή το κράτος απαλλοτρίωσε ένα τμήμα τους, αλλά κι εκείνα που δεν έχουν αρτιότητα, αλλά δόθηκαν σε αναδασμό, ως αντάλλαγμα άρτιου οικοπέδου.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται η χορήγηση προθεσμίας δύο ετών για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, περίοδος για την οποία δεν θα υπολογίζονται τυχόν καθυστερήσεις που συνεπάγεται η έκδοση των σχετικών δικαιολογητικών (από Δασαρχείο, Αρχαιολογία κ.ά.). Εντός της μεταβατικής περιόδου των δύο ετών (με έναρξη από την ψήφιση του νομοσχεδίου) οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εκτός σχεδίου κάτω των 4 στρεμμάτων έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην έκδοση οικοδομικής άδειας, ενώ η οικοδομική άδεια ισχύει για επιπλέον τέσσερα χρόνια.

Συμπερασματικά, οι ιδιοκτήτες που έχουν λόγους να βιάζονται για την αξιοποίηση της περιουσία τους έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον έξι χρόνια για να το κάνουν. Από την άλλη, όσοι ιδιοκτήτες δεν βγάλουν οικοδομική άδεια κατά τη μεταβατική περίοδο θα μπορούν να χτίσουν βάσει όσων θα ορίσουν τα τοπικά ή ειδικά πολεοδομικά σχέδια που θα εκπονηθούν, όπως άλλωστε συμβαίνει σήμερα στις περιοχές όπου υπάρχει πολεοδομικός σχεδιασμός. Αντίθετα, δεν αλλάζει τίποτα για την εκτός σχεδίου δόμηση στα 4 στρέμματα και άνω, μέχρι την υιοθέτηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για μεγάλες τουριστικές μονάδες

Την ίδια στιγμή που καταργείται κάθε παρέκκλιση για τα μικρά οικόπεδα δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την ανέγερση μεγάλων τουριστικών εγκαταστάσεων. Ορίζονται ως ελάχιστη αρτιότητα τα 8 στρέμματα, αλλά δίνεται δυνατότητα δόμησης έως και σε οικόπεδα 4 στρεμμάτων, εφόσον πληρούν ενεργειακά, περιβαλλοντικά ή πολεοδομικά κριτήρια που ορίζονται με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο συντελεστής δόμησης είναι κλιμακούμενος: ξεκινάει από 0,18 για τα πρώτα 50 στρέμματα και βαίνει μειούμενος όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση, αλλά προσαυξάνεται για διάφορες υποπεριπτώσεις. Επίσης, ορίζεται ως ανώτατη επιφάνεια που μπορεί να χτιστεί τα 8.000 τ.μ., αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αυξηθεί με παραχώρηση τμημάτων των εκτάσεων στον δήμο, ο οποίος πρέπει να τα διατηρήσει αδόμητα.

Πέρα απ’ αυτό, επιτρέπεται η παραχώρηση ενιαίας έκτασης σε άλλο γήπεδο, όμορο ή μη προς την έκταση όπου θα ανεγερθεί η τουριστική εγκατάσταση, το οποίο θα βρίσκεται πάντως εντός των διοικητικών ορίων της ίδιας δημοτικής ενότητας, έπειτα από σύμφωνη γνώμη του δήμου στην περίπτωση που η προς παραχώρηση έκταση βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη του 1 χιλιομέτρου από το γήπεδο όπου θα ανεγερθεί η τουριστική εγκατάσταση. Δικαίωμα μεγαλύτερης οικοδόμησης αποκτούν και τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

Πρόκειται για τα λεγόμενα τουριστικά χωριά, μέρος των οποίων πωλείται ως αυτοτελείς ιδιοκτησίες. Ο συντελεστής δόμησης αυξάνεται από 0,15 σε 0,2 και για τα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Εύβοια, Κέρκυρα, Ρόδο) από 0,10 σε 0,12. Το ποσοστό των δυνάμενων να πωληθούν ή εκμισθωθούν μακροχρονίως τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών αυξάνεται εφόσον στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα περιλαμβάνεται γήπεδο γκολφ τουλάχιστον 18 οπών.

Δημιουργείται επίσης μία νέα κατηγορία καταλυμάτων, τα «μεικτά τουριστικά καταλύματα μικρής κλίμακας», που θα αναπτύσσονται σε οικόπεδα από 50 έως 150 στρέμματα. Αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου σε συνδυασμό με τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. Ο συντελεστής δόμησης είναι ενιαίος για το σύνολο του μεικτού τουριστικού καταλύματος μικρής κλίμακας και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,2 και ειδικώς για τα κατοικημένα νησιά, πλην των νήσων Κρήτης, Κέρκυρας, Εύβοιας και Ρόδου, το 0,12.

Για τον υπολογισμό της μέγιστης εκμετάλλευσης και των λοιπών όρων και περιορισμών δόμησης η έκταση στην οποία αναπτύσσεται το μεικτό τουριστικό κατάλυμα νοείται ως ενιαίο σύνολο. Μεικτά τουριστικά καταλύματα μικρής κλίμακας επιτρέπεται να δημιουργούνται και εντός εγκαταλειμμένων οικισμών προ του έτους 1923 ή κάτω των 2.000 κατοίκων σε συνδυασμό με την ανάπλαση τμήματος ή και του συνόλου του οικισμού.

«Μπόνους» σε τράπεζες και funds

Η πολεοδομική – χωροταξική μεταρρύθμιση κρύβει και… δωράκι για τα μεγάλα αυθαίρετα που αποκτούν οι τράπεζες και τα funds μέσω πλειστηριασμών, καθώς θα εξακολουθήσουν να τακτοποιούνται, ενώ για τους πολίτες η διαδικασία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, διατηρείται μέχρι τις 31/12/2025 η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 για όσα αυθαίρετα αποκτήθηκαν μέσω αναγκαστικού πλειστηριασμού, τα περισσότερα από τα οποία καταλήγουν στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων και funds.

«Δυστυχώς, πολλά κτίρια με μικρές παραβάσεις δεν θα καταφέρουν να ενταχθούν στον νόμο και κατ’ επέκταση δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για ακίνητα που προέρχονται από πλειστηριασμούς ή που εκμισθώνονται με σύμβαση leasing που μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ. Και εδώ επικρατεί το ρητό «δύο μέτρα και δύο σταθμά» ή «η πιο δυνατή συντεχνία κερδίζει» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ).

Η δυνατότητα τακτοποίησης διατηρείται επίσης για τις περιπτώσεις όπου ο ιδιοκτήτης δεν ευθύνεται για την αυθαιρεσία για όσα αυθαίρετα κληρονομήθηκαν, όσα εκμισθώνονταν με leasing και όσα μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Επίσης, για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, όπως η Καρδίτσα, η Κεφαλλονιά κ.λπ.

Τα αυθαίρετα που πέφτουν κατηγορία

Την ίδια στιγμή, πάντως, εντάσσονται στην κατηγορία 4 και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση τρεις περιπτώσεις πολεοδομικών παραβάσεων:

■ αυθαίρετοι ανοιχτοί εξώστες ή τμήματά τους που υπέρκεινται του κοινόχρηστου χώρου της πόλης (ρυμοτομική γραμμή), υπό την προϋπόθεση ότι η προβολή τους δεν ξεπερνά το κρασπεδόρειθρο,

■ αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα 50 τ.μ. σε συνολική δόμηση,

■ κατασκευές που έγιναν βάσει νόμιμης οικοδομικής άδειας, όταν έγιναν επί ακινήτου που κατόπιν κατατμήθηκε, και υπερβαίνουν την προβλεπόμενη δόμηση και κάλυψη, όπως αυτή υπολογίζεται επί του ακινήτου που διαμορφώθηκε μετά την κατάτμηση. (Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και δεν εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου κατά περισσότερο από 20 εκ.)

Σύμφωνα με τον ΠΣΔΑΤΜ, η μετάθεση αυθαιρεσιών από την κατηγορία 5 στην κατηγορία 4 είναι κατώτερη των περιστάσεων, καθώς πολλά κτίρια με μικρές παραβάσεις δεν θα καταφέρουν να ενταχθούν στον νόμο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παραβίαση στην πρασιά μεγαλύτερη από 20 εκατοστά.

Ομοβροντία πυρών κατά του Χατζηδάκη

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η ομοβροντία κριτικής συγκεκριμένων διατάξεων του νομοθετήματος, ειδικά όσων αφορούν την εκτός σχεδίου δόμηση. Πέρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχεδόν όλοι οι φορείς του τεχνικού κόσμου, των ιδιοκτητών ακινήτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαπέλυσαν βέλη κατά της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητήθηκε η απόσυρση του Ν/Σ, καθώς δεν ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης. Υποστήριξε ότι το υφιστάμενο κείμενο μετατοπίζει προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον, τονίζοντας ότι προκειμένου να τονωθεί ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει η εκτός σχεδίου δόμηση να τονωθεί για κτίσματα κατοικίας και αγροτουρισμού και να συνδεθεί επιπλέον και με τα μητρώα τοπικών παραγωγών αγροτικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών προϊόντων. Η απομείωση της δόμησης ουσιαστικά θα οδηγήσει σε νέες γενιές αυθαιρέτων, ενώ, αν η μεταβατική περίοδος δεν ισχύσει για 20 έτη αντί για δύο, θα οδηγήσει σε δήμευση ή άρον άρον εκποίηση της ιδιοκτησίας των μικροϊδιοκτητών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δομήσουν άμεσα.

Τους απόκλεισαν

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών κατηγορεί το υπουργείο για τον αποκλεισμό του από τη διαβούλευση του νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για προσβλητική στάση, και σημειώνει πως εν είδει τιμωρίας η διοίκηση του υπουργείου ζητά από τους πολίτες, μέσα σε δύο χρόνια, να εκδώσουν οικοδομικές άδειες που δεν είχαν κάνει μέχρι τώρα λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Από την άλλη πλευρά, παραπέμπει την ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, που είναι ευθύνη του, σε βάθος δεκαετίας. «Ενα κράτος πρώτα θα ολοκλήρωνε τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και μετά θα αυστηροποιούσε τους όρους δόμησης για την εκτός σχεδίου δόμηση. Εν ολίγοις, δεν θα έβαζε το κάρο μπροστά από το άλογο» αναφέρει ο ΠΣΔΑΤΜ.

Ιδιαίτερα αρνητικές για την ακίνητη περιουσία του μέσου Ελληνα και του μικροϊδιοκτήτη χαρακτήρισε τις διατάξεις για την κατάργηση των παρεκκλίσεων ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς. Επισήμανε πως στην πραγματικότητα θίγουν τα μικρότερης αξίας περιουσιακά στοιχεία και όσους έχουν πολύ μικρά αγροτεμάχια στην ιδιοκτησία τους, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο στα νησιά και σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Η ΠΟΜΙΔΑ εμμένει στην άποψη ότι οι διατάξεις αυτές θα έπρεπε να παραμείνουν ως έχουν, μέχρις ότου φτιαχτούν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, τα οποία προβλέπει το ίδιο το νομοσχέδιο. Ο κ. Παραδιάς εξήγησε ότι στη συγκυρία του κορονοϊού ποιος μπορεί να πάρει αποφάσεις για να ξεκινήσει οικοδομές, να πουλήσει ή να αγοράσει ακίνητα, προσθέτοντας πως αυτοί οι οποίοι θα ευνοηθούν ενδεχομένως από τις διατάξεις του νομοσχεδίου είναι όσοι επιχειρήσουν να φτιάξουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στα νησιά.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών σημειώνει πως θα συμφωνούσε ακόμη και στην παντελή κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, υπό την προϋπόθεση ότι έχει καταρτιστεί σαφέστατη πολεοδομική νομοθεσία, έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια πόλης, υπάρχουν όλα τα υπόβαθρα χαρτών (δασικοί, Κτηματολόγιο), απαλλοτριώσεων, διοικητικών γραμμών (ακτογραμμές, ρέματα, οδοί), έχουν οριστεί σαφείς χρήσεις γης για όλες τις δραστηριότητες. Ειδάλλως, θα λειτουργήσει ως μηχανισμός απαξίωσης (και δήμευσης λόγω χρεών) της μικρής ατομικής ιδιοκτησίας, ώστε αυτή να συγκεντρωθεί σε μεγάλα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα κυρίως του τουριστικού τομέα που είναι τα μόνα που θα μπορούν να συγκεντρώσουν ευνοϊκές προϋποθέσεις δόμησης.

Να αφαιρεθούν ή να τροποποιηθούν οι διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση ζήτησε και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, εξηγώντας ότι δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα στα μικρής έκτασης, καθώς σπανίως συναντώνται γήπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις των προτεινόμενων διατάξεων. Η ασυνέχεια της νομοθεσίας μπορεί να δημιουργήσει αφετηρία πολλών ένδικων διεκδικήσεων, καθώς ιδιοκτήτες οι οποίοι επένδυσαν χρήματα υπό ένα ορισμένο νομικό καθεστώς, εάν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να οικοδομήσουν εντός του διαστήματος προσαρμογής, είναι αναγκασμένοι είτε να σπεύσουν προς πώληση της ιδιοκτησίας τους σε χαμηλή τιμή είτε –στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η πώλησή της– να έρθουν αντιμέτωποι με την απαξίωσή της και στην περίπτωση αυτή να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

https://www.newsbreak.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Μπουλντόζα για τα μεγάλα συμφέροντα το χωροταξικό νομοσχέδιο!»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος.

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα