Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
21/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1402
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Θάνατοι εκτός ΜΕΘ: Η αλήθεια των αριθμών δεν κρύβεται

�������� 
 

Ημερομηνία: 15/1/2021 11:13:53 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Υπερδιπλασιασμός της θνητότητας βαριά νοσούντων από Covid-19 στα νοσοκομεία, αποκαλύπτεται για την περίοδο που το ΕΣΥ έφτασε στα όριά του. Πότε ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ. Τα στοιχεία και τα γραφήματα του καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη, που καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα περί «επάρκειας» στις ΜΕΘ κατά το τραγικό δίμηνο.

Υπερδιπλασιασμός της θνητότητας βαριά νοσούντων από Covid-19 στα νοσοκομεία, αποκαλύπτεται για την περίοδο που το ΕΣΥ έφτασε στα όριά του. Πότε ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ. Τα στοιχεία και τα γραφήματα του καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη, που καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα περί «επάρκειας» στις ΜΕΘ κατά το τραγικό δίμηνο.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Το αφήγημα του Υπουργείου Υγείας ότι στη διάρκεια της έκρηξης του δεύτερου επιδημικού κύματος το σύστημα άντεξε στην πίεση και υπήρχε ανά πάσα στιγμή επαρκής αριθμός διαθέσιμων ΜΕΘ για όσους ασθενείς τις χρειάζονταν, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα υπάρχοντα δεδομένα.

Ο καθηγητής Βασίλης Τσαουσίδης, διευθυντής στο Εργαστήριο Προγραμματισμού και Επεξεργασίας Πληροφοριών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που ξεκίνησε -από επιστημονική περιέργεια, όπως αναφέρει- την ανάλυση των στοιχείων του ΕΟΔΥ, ήταν ο πρώτος που ανέδειξε ότι ένα τρομακτικό ποσοστό άνω του 80% των θανάτων από Covid-19 συνέβη εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Το Euro2day.gr επιβεβαίωσε το γεγονός με πραγματικά στοιχεία θανάτων από νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, το ανέδειξε με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και έθεσε επίσημα το ερώτημα στους αρμόδιους φορείς. Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, ότι υπήρχαν διαθέσιμες ΜΕΘ και ήταν ευθύνη των γιατρών η αξιοποίησή τους, προκάλεσε κύμα σφοδρών αντιδράσεων από την ιατρική κοινότητα, που δεν έχει κοπάσει ακόμη.

Στη συνέντευξή του σήμερα, o κ. Τσαουσίδης παραθέτει δύο ακόμη διαγράμματα, που καταδεικνύουν πως το σύστημα περίθαλψης δεν είχε τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με επάρκεια στη διάρκεια επέλασης του επιδημικού κύματος. Από τις καμπύλες των διαγραμμάτων προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα:

  • Οτι από τα μέσα Νοεμβρίου ως το τέλος Δεκεμβρίου, όταν οι ΜΕΘ ήταν πλήρεις, κατέληγαν κάθε εβδομάδα πολύ περισσότεροι από όσους νοσηλεύονταν σε αυτές. Επομένως, είναι λογικά αδύναμος ο ισχυρισμός ότι ήταν απόφαση των γιατρών η μη νοσηλεία τους σε ΜΕΘ, εφόσον η δυνατότητα νοσηλείας σε ΜΕΘ (περίπου 600 κλίνες) όχι απλώς δεν μπορούσε να καλύψει όσους ασθενούσαν βαριά, αλλά ούτε καν το υποσύνολο αυτών που τελικά κατέληξαν.

  • Οτι στην ίδια περίοδο, που το σύστημα αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τον ρυθμό αύξησης των ασθενών που νοσούσαν βαριά από Covid-19, η πιθανότητα να καταλήξει κάποιος που νόσησε σοβαρά υπερδιπλασιάστηκε, από το 30% στο 65%.

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα, σύμφωνα με τον καθηγητή, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το σύστημα, ώστε να αυξήσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πιθανή επόμενη πρόκληση, αλλά και να μπορεί να προβλέπει σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωση της πανδημίας. Ο ίδιος παρατηρεί ότι οι πόροι του συστήματος υγείας σε συνδυασμό με τις σχεδιαστικές δυνατότητες διαχείρισης της πολιτείας φαίνεται να επαρκούν σήμερα μόνο υπό συνθήκες εγκλεισμού.

Τα δύο διαγράμματα

Στο πρώτο διάγραμμα αποτυπώνεται με πράσινο χρώμα ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ και η εξέλιξή τους, σε εβδομαδιαία βάση, από το καλοκαίρι έως τις αρχές Ιανουαρίου. Η κόκκινη γραμμή αποτυπώνει τον συνολικό αριθμό θανάτων (εντός και εκτός ΜΕΘ) στο ίδιο διάστημα.

Από τις καμπύλες προκύπτει με σαφήνεια πως ενώ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ είναι περισσότεροι από τους θανάτους, η σχέση αυτή ανατρέπεται στην κρίσιμη περίοδο της έκρηξης της πανδημίας, όταν η πίεση στα νοσοκομεία γίνεται ασφυκτική. Στο διάστημα από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, οι θάνατοι εντός και εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους στις μονάδες εντατικής. Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, όταν ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ κυμαίνεται στην περιοχή των 600, αγγίζοντας το 100% της κάλυψης, ο αριθμός των εβδομαδιαίων θανάτων είναι κοντά στους 800.

«Είναι προφανές από αυτό το διάγραμμα ότι το σύστημα αδυνατεί να εξυπηρετήσει αυτούς που νοσούν σοβαρά, εφόσον αυτοί που νοσηλεύονται ανά εβδομάδα είναι λιγότεροι από αυτούς που καταλήγουν. Μέχρι σήμερα έχουν καταλήξει (εντός και εκτός ΜΕΘ) 5.387 άνθρωποι, ενώ εξυπηρετήθηκαν σε ΜΕΘ περίπου 2.000. Μου φαίνεται πολύ αδύναμος ο ισχυρισμός ότι ήταν ιατρική απόφαση να μη νοσηλευτούν σε ΜΕΘ οι περίπου 4.500 που κατέληξαν έξω από αυτές, ιδίως όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ», σημειώνει ο κ. Τσαουσίδης και προσθέτει: «Αποδείχτηκε ότι μια αστοχία στον σχεδιασμό και στην πρόβλεψη της εξέλιξης της πανδημίας, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια υποδομών και προσωπικού, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή».

Η εξέλιξη της καμπύλης στην αρχή του 2021 δείχνει πως το σύστημα μόλις επανήλθε σε οριακή επάρκεια εξυπηρέτησης, παραμένει όμως υπό μεγάλη πίεση.

Διάγραμμα 1 - Νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ σε σχέση με θανάτους

Το δεύτερο διάγραμμα καταγράφει σε ποσοστά (%) την πιθανότητα να καταλήξει κάποιος που νόσησε σοβαρά από Covid-19 στη χώρα μας. Οι σοβαρά νοσούντες ορίζονται από το άθροισμα όσων κατέληξαν, όσων εξήλθαν από τις ΜΕΘ και όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Η εξέλιξη της καμπύλης, που ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου, ταυτόχρονα με το άνοιγμα των σχολείων, και καταλήγει στα μέσα Ιανουαρίου, δείχνει πως όταν το σύστημα αδυνατεί να εξυπηρετήσει με τον ρυθμό που νοσούν σοβαρά οι πολίτες, η πιθανότητα να καταλήξει κάποιος που νοσεί σοβαρά αυξάνεται ραγδαία (17 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου). Στη συνέχεια κορυφώνεται, στην περίοδο ως το τέλος του έτους, όταν συσσωρεύονται πολλές σοβαρές περιπτώσεις που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν επαρκώς. Τότε, η πιθανότητα να καταλήξει κάποιος που νόσησε σοβαρά αγγίζει το 65,5%, όταν τον Σεπτέμβριο ήταν λίγο πάνω από το 30%.

Σήμερα, το ποσοστό έχει μειωθεί στην περιοχή κοντά στο 50%, ακολουθώντας την πορεία αποκλιμάκωσης της πίεσης στο σύστημα, ενώ αναμένονται τα δεδομένα της τρέχουσας εβδομάδας.

«Αυτός ο ‘δείκτης επιβίωσης’ θα μπορούσε να αποτελεί κριτήριο για να λαμβάνει η κυβέρνηση τις κρίσιμες αποφάσεις για την άρση ή επιβολή περιοριστικών μέτρων», υποστηρίζει ο καθηγητής.

Διάγραμμα 2 - Πιθανότητα θανάτου κάποιου που νόσησε βαριά

Το κόστος της έλλειψης ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον κ. Τσαουσίδη, δεν μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για το μέγεθος της απώλειας συμπολιτών μας λόγω έλλειψης ΜΕΘ, καθώς λείπουν από τα διαθέσιμα δεδομένα κρίσιμα ποιοτικά στοιχεία, όπως οι ηλικίες και τα πιθανά υποκείμενα νοσήματα των ανθρώπων που καταλήγουν, τα οποία θα καθόριζαν και την πιθανότητα επιβίωσής τους αν είχαν οδηγηθεί σε ΜΕΘ. «Μπορεί, ωστόσο, κάποιος να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι από τη στιγμή που καταλήγουν εκατοντάδες ανά εβδομάδα χωρίς να περάσουν από ΜΕΘ, δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται το σύστημα να έχει δήθεν ακόμα περιθώρια εξυπηρέτησης ασθενών. Αυτό είναι μια στρεβλή και καθόλου έντιμη παρουσίαση της πραγματικότητας», σημειώνει ο ίδιος.

Σχεδιασμός, διαφάνεια, ανοικτά δεδομένα

Με βάση τα στοιχεία της ανάλυσης, ο καθηγητής παρατηρεί πως οι πόροι του συστήματος υγείας σε συνδυασμό με τις σχεδιαστικές δυνατότητες της διαχείρισης φαίνεται να επαρκούν μόνο υπό συνθήκες εγκλεισμού.

«Προκύπτει ότι εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι ο σχεδιασμός και η πρόβλεψη της εξέλιξης της πανδημίας, ώστε το σύστημα να μπορεί να ανταποκριθεί με βάση τις δυνατότητές του. Δηλαδή, αφενός, θα πρέπει το σύστημα να ενισχύσει τις δυνατότητες εξυπηρέτησης που παρέχει στους πολίτες (π.χ. περισσότερες ΜΕΘ, κλίνες, προσωπικό) και αφετέρου, θα πρέπει να τελειοποιήσει τη δυνατότητά του να αντιλαμβάνεται την εξάπλωση του ιού σε πραγματικό χρόνο και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ώστε να λαμβάνονται τα κατάλληλα, στοχευμένα μέτρα. Αυτό θα μειώσει τους θανάτους και θα επιτρέψει μια στοιχειώδη λειτουργία της αγοράς και της εκπαίδευσης», τονίζει και προσθέτει πως «κάθε αστοχία ή έστω απόκλιση από τη βέλτιστη λύση έχει από σοβαρές έως καταστροφικές συνέπειες».

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί ως επιτακτική την ανάγκη μεγαλύτερης διαφάνειας και δημοσιοποίησης δεδομένων, ανοικτών προς τους επιστήμονες.

«Υπάρχει μια τεράστια ακαδημαϊκή κοινότητα εκεί έξω που μπορεί να βοηθήσει. Το να κρατάμε "μυστικά" την ώρα της μάχης είναι λάθος. Αν δεν εντοπίσουμε τα προβλήματα, δεν μπορούμε να τα λύσουμε και αυτός είναι και ο τρόπος να προστατευθεί και η ίδια η επιτροπή από οποιαδήποτε ενδεχόμενη αστοχία: να καταστήσει τα δεδομένα και την επεξεργασία τους (δια της δημοσιότητας) συλλογική ευθύνη της ακαδημαϊκής κοινότητας», υπογραμμίζει

www.euro2day.gr


Κατεβάστε το αρχείο: 1482731-tsaousidis-basilis-930.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Θάνατοι εκτός ΜΕΘ: Η αλήθεια των αριθμών δεν κρύβεται»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Θεωρία Παιγνίων - Η Σύγχρονη Θεμελίωση Της Οικονομικής Επιστήμης.Γιάνης Βαρουφάκης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα