Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6560
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς ; του Λημναίου Σπυρίδωνα Οικονομολόγου

�������� 
 

Ημερομηνία: 15/3/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς ;

Το τελευταίο διάστημα μερικοί συνάδελφοι, στοχεύοντας “στην συνεχή και έγκαιρη ενημέρωσή μας”,  μας κοινοποιούν  διάφορες επιστολές και ανακοινώσεις τους, μέσω των οποίων εκφράζουν την έντονη επιθυμία τους , την οποία παρουσιάζουν και ως αναγκαιότητα, δηλαδή τη δημιουργία  Επιμελητηρίου Φοροτεχνικών – Λογιστών.

Τελευταία μάλιστα, όπως πάντα οι ίδιοι αναφέρουν, προχώρησαν και σε “γκάλοπ” μεταξύ των οικονομολόγων για να διαπιστώσουν τις προθέσεις των συναδέλφων για την αναγκαιότητα της δημιουργίας Επιμελητηρίου.

Είναι γεγονός ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο ο «θεσμοθετημένος» οργανισμός για την κατοχύρωση του Οικονομολογικού Επαγγέλματος, δεν έχει να επιδείξει και πολλά πράγματα πάνω σ’  αυτό το ζήτημα.

Όλα αυτά τα χρόνια, που δεν είναι και λίγα 26 στον αριθμό, για το μόνο που μπορεί να υπερηφανεύεται  το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι η ελλιπής, η κουτσουρεμένη κατοχύρωση της ειδικότητας, του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτέχνη. Την οποία ειδικότητα, πρέπει να σημειώσουμε, κανείς από τους κρατικούς λειτουργούς ή οργανισμούς δεν λαμβάνει υπόψη του, παρά μόνο το ίδιο το Οικονομικό  Επιμελητήριο, απαιτώντας από τους συναδέλφους οικονομολόγους, την συνδρομή τους.

Έτσι λοιπόν μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση αδράνειας του Φορέα, όλοι εμείς που εναποθέσαμε τις προσδοκίες μας στο Ο.Ε.Ε.,  αρχίσαμε να δυσανασχετούμε και σιγά - σιγά να απογοητευόμαστε.

Μερικοί λοιπόν εκμεταλλευόμενοι, και θα αναφέρω παρακάτω γιατί εκμεταλλευόμενοι,  αυτή την δυσανασχέτηση, δεν άργησαν να προτείνουν την δημιουργία νέου επιμελητηρίου, θέτοντας το ερώτημα.

«Μήπως θα πρέπει εμείς, το  ζωντανό κομμάτι του Ο.Ε.Ε., να αποσπαστούμε από αυτούς που κρατούν καθηλωμένο το Επιμελητήριο και να συγκροτήσουμε ένα νέο Επιμελητήριο κάτω από την Επωνυμία Λογιστικό Φοροτεχνικό»;

Σαν ανήσυχος επαγγελματίας, άτομο της αγοράς, με όλες τις δυσκολίες  που συναντάει κάποιος στον επαγγελματικό στίβο και συνάμα από τους πλέον αγανακτισμένους, ενθουσιάστηκα και άρχισα να κάνω διάφορες σκέψεις για  την αναγκαιότητα  δημιουργίας ενός νέου Επιμελητηρίου, για τον ρόλο που μπορεί να  διαδραματίσει και τελικά  πιο θα ήταν το όφελος για εμάς τα μέλη του τους οικονομολόγους,  και πάνω απ’ όλα πιο το γενικότερο όφελος, δηλαδή η κοινωνική του προσφορά.

Παρακολουθώντας εμπεριστατωμένως όλα αυτά τα κείμενα που έφθαναν στα χέρια μου και  παρακολουθώντας παράλληλα την επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα των συναδέλφων αυτών, διαπίστωσα ότι ελάχιστα τους ενδιαφέρει η κατοχύρωση  του επαγγέλματος.

Εκείνο που ενδιέφερε όλους αυτούς και συνεχίζει να ενδιαφέρει είναι η  επαγγελματική και πολιτική τους εδραίωση.

Όταν το Επιμελητήριο άρχισε να κινείται,

όταν ορισμένες αξίες και αρχές, όπως αυτή της ανταποδοτικότητας, δηλαδή η επιστροφή μέρους των εισφορών υπό μορφή παροχής υπηρεσιών, έπαιρναν σάρκα και οστά,

όταν το Οικονομικό επιμελητήριο άρχισε να κάνει ορατή την δράση του γύρω από φορολογικά και δημοσιονομικά θέματα, τοτέ άρχισαν και οι πρώτες αντιδράσεις.

Τα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης γίνονται πραγματικότητα.

Άρχισαν να οργανώνονται και να υλοποιούνται δωρεάν σεμινάρια σε όλη την Χώρα. Και μάλιστα σεμινάρια, που τα προηγούμενα χρόνια αυτοί που τώρα πρωτοστατούν για το νέο Επιμελητήριο, τα έκαναν επί αμοιβή. 

Η δραστηριότητα αυτή του Οικονομικού Επιμελητηρίου τους ανάγκασε να διοργανώνουν και αυτοί δωρεάν σεμινάρια. Χάσανε όλο το κομμάτι της οικονομικής πίτας.

Το  έδαφος γι’  αυτούς άρχισε να γίνεται άγονο. Παράλληλα  άρχισε να χάνεται και η συναδερφική τους πελατεία. Ιδιαίτερα όταν τον ίδιο τον συνδικαλιστικό τους χώρο , τον επαγγελματικό συνδικαλιστικό χώρο που συσπειρώνει επαγγελματίες από διάφορους πολιτικούς χώρους, τον μετέτρεψαν στις περασμένες βουλευτικές εκλογές σε ορμητήριο και κέντρο συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Έτσι οι συνάδελφοι άρχισαν να τους εγκαταλείπουν. Η συναδερφική μοναξιά έκανε αισθητή την παρουσία της, και η πρώτη επίπτωση ήλθε στις τελευταίες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που το σώμα των Οικονομολόγων  τους  τοποθέτησε εκεί που οι ίδιοι απ’  ότι φαίνεται στόχευσαν. Τους περιόρισε σε αριθμό μικρότερο από αυτόν των δακτύλων της μιας παλάμης.

 Όσο το Οικονομικό Επιμελητήριο δεν έθιγε τα οικονομικά τους συμφέροντα όλα ήταν μέλι -  γάλα. Από τότε που άρχισε μία υποτυπώδης κινητικότητα εμφανίστηκαν και οι πρώτες κατά μέτωπο αντιδράσεις.

Όσο αυτοί λυμαίνονταν   τον χώρο των οικονομολόγων, όσο υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ΟΕΕ σαν προθάλαμο για την επαγγελματική  τους και την πολιτική τους ανέλιξη το Επιμελητήριο ήταν ο Φορέας όλων των Οικονομολόγων.

Από τότε που το Επιμελητήριο άρχισε να δραστηριοποιείται είδαν έναν ανταγωνιστή.

Μπροστά στην ολισθηρότητα και στην επερχόμενη συναδερφική μοναξιά, η μόνη δράση γι’  αυτούς  είναι η αντίδραση.

 «Η καλοπροαίρετη όμως κριτική».

Με την πρώτη ευκαιρία που τους δινόταν, από οποιοδήποτε μέσο διατυμπάνιζαν.

 «Οι αδιάφοροι, οι αναρμόδιοι, οι ανίκανοι, οι εγκάθετοι, οι συμβιβασμένοι με το κατεστημένο», διοικούν ένα Φορέα που πάγια και συστηματικά αδιαφορεί για τα επαγγελματικά προβλήματα των Οικονομολόγων.

Εκμεταλλευόμενοι την έντονη δυσανασχέτηση των συναδέλφων, άκομψα μεν αλλά εντέχνως   καλλιεργούν την ιδέα δημιουργίας «Οικονομικού Επιμελητηρίου Λογιστών Φοροτεχνικών».

Το κάλεσμα και η συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από το Οικονομικό Επιμελητήριο, με κεντρικό στόχο την αποδυνάμωση και απομόνωση  του status  quo, γι’  αυτούς φαίνεται ότι είναι ένα μακροχρόνιο και μακρόπνοο σχέδιο δίχως ορατά και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Η περαιτέρω αναβάθμιση του Οικονομολογικού επαγγέλματος με την άμεση σύνδεση των μητρώων του Ο.Ε.Ε. με τις διαδικτυακές πύλες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με την παράλληλη νομοθετική κατοχύρωση της συνυπευθυνότητας των οικονομολόγων ίσως να τους καθιστά , παρ’ όλη την εμπειρία τους, επιστημονικά αδύναμους και  να  τους φοβίζει.

Γνωρίζουμε ότι το Οικονομολογικό Επάγγελμα περιγράφεται και υπαγορεύεται από σχετική νομοθεσία. Από σχετική νομοθεσία υπαγορεύεται και η ιδιότητα του επαγγελματία Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Μήπως ο επαγγελματίας Λογιστής – Φοροτεχνικός δεν είναι Οικονομολόγος και δεν ασκεί οικονομολογικό επάγγελμα;

Μήπως μελλοντικός τους στόχος είναι η «παραγωγή» Λογιστών – Φοροτεχνικών αποκλειστικά και μόνο από  ΙΕΚ ή διάφορα Ινστιτούτα;

Η κοντόφθαλμη επαγγελματική και πολιτική τους ανάδειξη, τους καθιστά άξιους να γκρεμίσουν όχι μόνο αυτό που χιλιάδες οικονομολόγοι αγωνίστηκαν να δημιουργήσουν, αλλά και να υποβαθμίσουν το ίδιο το αντικείμενο σπουδών ,  μιας και βρισκόμαστε στην αρχή του διαλόγου  για την αναβάθμιση της παιδείας.

Λημναίος Σπυρίδων

Οικονομολόγος

  Σχολιασμός Θέματος «Μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς ; του Λημναίου Σπυρίδωνα Οικονομολόγου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*

 3/4/2020 
 

Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο

 3/4/2020 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*

 3/4/2020 
 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη

 1/4/2020 
 

Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*

 31/3/2020 
 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

 26/3/2020 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 23/3/2020 
 

Η οικονομική διάσταση του κορωνοϊού. Tου Μπάρι Άικενγκριν

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα
Νέα διαδικασία επιστροφής Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με την A. 1104 /06-05-2020
Ποια μέτρα έρχονται τώρα στις εργασιακές σχέσεις
Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Διοικητικων Και Ποινικων Κυρωσεων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα