Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
17/5/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8132
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη
Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής
Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία
Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 
Κύρτσος καλεί Ν.Δ. να στραφεί κατά της Novartis 
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, για την κυβέρνηση 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πώς μπορείτε να κουρέψετε χρέη σε Εφορία, Ταμεία, Τράπεζες

�������� 
 

Ημερομηνία: 24/5/2021 11:21:14 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

 

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει μια νέα συνολική ρύθμιση για την εξόφληση των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που αφήνει πίσω της η πανδημία σε πολλές και μικρές δόσεις για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά

Πώς μπορείτε να κουρέψετε χρέη σε Εφορία, Ταμεία, Τράπεζες

To κούρεμα χρεών, μια φράση που μέχρι πρότινος ήταν «απαγορευμένη», έχει μπει πλέον δυναμικά στη δημόσια συζήτηση. Οι εκτιμήσεις πως τα χειρότερα πέρασαν όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εδραιώνονται και πλέον η μεγάλη πρόκληση είναι η διάσωση των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας που βρέθηκαν στην Εντατική και κρατήθηκαν με τεχνητή αναπνοή στη ζωή τους τελευταίους 14 μήνες.

Στην κυβέρνηση, σχεδιάζουν μια νέα ρύθμιση που θα προβλέπει πολλές και μικρές μηνιαίες δόσεις, οι οποίες μπορεί να φθάσουν τις 60 ή και παραπάνω, για όλα τα φορολογικά και ασφαλιστικά χρέη που γεννήθηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας και όχι μόνο για όσες οφειλές έχουν παγώσει έως το τέλος του 2021. Μπροστά σε ένα νέο βουνό χρεών, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά ζητούν κούρεμα και έξτρα δόσεις. Από την πλευρά του, το οικονομικό επιτελείο κάνει τις πρώτες συζητήσεις με τους θεσμούς για βελτιωτικές κινήσεις, οι οποίες θα κατασταλάξουν όταν κάτσει η σκόνη της πανδημίας και υπάρξει καθαρό φως στην άκρη του τούνελ. Από αυτές βγήκε ήδη ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα που αφορά το πρόγραμμα «Γέφυρα» και τη δυνατότητα κουρέματος των οφειλών των κόκκινων δανειοληπτών που εντάσσονται σ’ αυτό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πάντως μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο τοπίο, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και τα νοικοκυριά μπορούν να πετύχουν κούρεμα των οφειλών τους.

Κούρεμα δανείου μέσω του προγράμματος «Γέφυρα 2».

Νομοθετική ρύθμιση που προωθείται άμεσα στη Βουλή θα προβλέπει τη διαγραφή μέρους της οφειλής, δηλαδή κούρεμα τόκων και κεφαλαίου για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως το χρέος να είναι μεγαλύτερο της εμπορικής αξίας της περιουσίας του οφειλέτη, των συνοφειλετών και των εγγυητών, και να μην προκύπτει περίσσευμα εσόδων από τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία, δηλαδή μετά την κάλυψη των ανελαστικών δαπανών λειτουργίας κ.λπ.

Κούρεμα οφειλών με την εξωδικαστική ρύθμιση.

Από την 1η Ιουνίου 2021 ενεργοποιείται ο εξωδικαστικός μηχανισμός, μια διαδικασία στο πλαίσιο του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας. Με τον νέο μηχανισμό, η επιχείρηση, όπως και το φυσικό πρόσωπο, θα δηλώνει πού και σε ποιον χρωστά, συν τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει αλλά και τα οικονομικά της μεγέθη και, με βάση έναν αλγόριθμο, θα προκύπτει το ύψος του κουρέματος επί του συνολικού χρέους. Εν συνεχεία, για τη συνολική οφειλή που θα απομείνει θα προσδιορίζονται οι δόσεις. Στη διαδικασία θα μπορούν να ενταχθούν και οφειλές που δεν είναι ακόμη σε καθυστέρηση, εφόσον οι οφειλέτες δυσκολεύονται αποδεδειγμένα να τις εξοφλήσουν και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους κατά 20% τουλάχιστον. 

Προϋπόθεση είναι οι οφειλές αυτές να υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ και να μην οφείλονται σε έναν και μόνο φορέα κατά 90%. Μέσω της εξωδικαστικής ρύθμισης τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες μπορούν να διευθετήσουν συνολικά τα χρέη που έχουν σε τράπεζες, Εφορία, ΕΦΚΑ, ΟΤΑ και τρίτους ιδιώτες μέχρι και σε 240 δόσεις. Στην εξωδικαστική διαδικασία προβλέπεται διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων εφόσον πληρούνται συγκεκριμένοι κανόνες (π.χ. αρχή μη χειροτέρευσης πιστωτών). Η διαγραφή γίνεται υπό την προϋπόθεση της πλήρους αποπληρωμής του ποσού που θα προκύψει από τη ρύθμιση οφειλών. Οσον αφορά τη διαγραφή οφειλών του Δημοσίου, αυτή γίνεται κατά σειρά παλαιότητας, δηλαδή από την παλαιότερη οφειλή προς τη νεότερη, με κριτήριο τον χρόνο καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων. Απαγορεύεται η διαγραφή βασικής οφειλής, δηλαδή κεφαλαίου, των παρακρατούμενων φόρων, επιρριπτόμενων φόρων προς το Δημόσιο και ασφαλιστικών εισφορών.

Κούρεμα επιστρεπτέας προκαταβολής έως 57%.

Τα φθηνά κρατικά δάνεια που εισέπραξαν οι επιχειρήσεις μέσω των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής κουρεύονται κατά 30% εφόσον είχαν μείωση τζίρου τουλάχιστον 15% και κατά 50% στην περίπτωση που ο τζίρος τους μειώθηκε πάνω από 30%. Στους υπόλοιπους τέσσερις κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής το 50% των κεφαλαίων που έλαβαν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις ήταν δώρο. Δηλαδή, δανεικά και αγύριστα. Από τα 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες καλούνται να επιστρέψουν στο κράτος περίπου τα μισά. Πάνω – κάτω 4 δισ. ευρώ, τα οποία θα επιστρέψουν σε 60 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενόμενης από τον Ιανουάριο του 2021. Εχουν όμως τη δυνατότητα να κερδίσουν επιπλέον κούρεμα 15%. Για να κερδίσουν την επιπλέον έκπτωση στα ποσά που καλούνται να επιστρέψουν θα πρέπει να έχουν ως το τέλος της χρονιάς μια συγκεκριμένη δυνατότητα: τα χρήματα για εφάπαξ καταβολή του επιστρεπτέου ποσού. Εφόσον εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος θα έχουν και ένα bonus 15%, πετυχαίνοντας έτσι το κούρεμα των κρατικών δανείων που έλαβαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής να φθάσει συνολικά στο 57%. Για παράδειγμα, μια ατομική επιχείρηση η οποία μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής ενισχύθηκε από το κράτος με κεφάλαια ύψους 20.000 ευρώ και έχει τη δυνατότητα:

Να επιστρέψει το ποσό των 10.000 ευρώ (το 50% του κρατικού δανείου) σε 60 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο μικρότερο του 1%.

Να εξοφλήσει εφάπαξ το ποσό που καλείται να επιστρέψει το κράτος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 15%. Στην περίπτωση αυτή το κρατικό δάνειο των 20.000 ευρώ κουρεύεται κατά 57% ή κατά 11.400 ευρώ και η επιχείρηση από τα 20.000 ευρώ που εισέπραξε επιστρέφει στο κράτος τα 8.600 ευρώ. Και επειδή η συγκεκριμένη ενίσχυση είναι αφορολόγητη θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το πρόσθετο φορολογικό όφελος 9% έως 45% από φόρους.

Πότε κουρεύουν τράπεζες και διαχειριστές κόκκινα δάνεια

Με διαγραφή μέρους της ληξιπρόθεσμης οφειλής γίνονται σήμερα οι περισσότερες ρυθμίσεις δανείων που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο. Πρόκειται για μια σημαντική παράμετρο που επιδρά καθοριστικά στη βιωσιμότητα των αναδιαρθρωμένων χρεών, προς όφελος όλων των πλευρών. Του δανειολήπτη και της τράπεζας ή του fund που έχει επενδύσει σε μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs).

Σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση του σχεδίου μείωσης των κόκκινων δανείων μέσω ρυθμίσεων έχει παίξει αναμφίβολα η συνεργασία των πιστωτικών ιδρυμάτων με εξειδικευμένες εταιρείες ανάκτησης απαιτήσεων (ΕΕΔΑΔΠ), οι οποίες διαχειρίζονται πλέον ανοίγματα άνω των 100 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το 80% των εντός τραπεζικών ισολογισμών προβληματικών χαρτοφυλακίων και για το σύνολο όσων έχουν τιτλοποιηθεί ή πουληθεί.

Από το 2019 έως σήμερα, οι συστημικοί όμιλοι έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις περίπου 250.000 χορηγήσεων, συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ, όλων των κατηγοριών (επιχειρηματικών, στεγαστικών και προσωπικών), με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Εκτιμάται ότι στο 80% των περιπτώσεων το χρέος κουρεύτηκε.

Από την πλευρά τους, οι ΕΕΔΑΔΠ είχαν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2020 περισσότερες από 75.000 ρυθμίσεις δανείων που έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες σε τρίτους, συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ. Από αυτά, στο 80% των περιπτώσεων, οι λύσεις που συμφωνήθηκαν περιελάμβαναν και άφεση χρέους. 

Τα είδη των ρυθμίσεων

Οι ρυθμίσεις που προσφέρονται μπορεί να είναι ήπιας μορφής, όπως μείωση επιτοκίου, αύξηση διάρκειας αποπληρωμής ή παροχή μιας περιόδου χάριτος. Από την άλλη όμως, σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, είναι επιβεβλημένο το κούρεμα τόσο στις επιβαρύνσεις σε τόκους και άλλα πέναλτι λόγω της καθυστέρησης, όσο και στη βασική οφειλή. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που εξετάζονται για τη λήψη των τελικών αποφάσεων από την τράπεζα ή τον διαχειριστή είναι οι εξής:

  • Η εισοδηματική κατάσταση του δανειολήπτη, ώστε οι δόσεις που θα προκύψουν να μπορούν να εξυπηρετούνται.

  • Οι εγγυήσεις που έχει παράσχει για να λάβει το δάνειο και τα τρέχοντα δηλωμένα εισοδήματά του. Οσο πιο πολλές και μεγαλύτερης αξίας είναι οι εξασφαλίσεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να δοθεί κούρεμα ή να είναι περιορισμένο. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για τα εισοδήματα. Αντιθέτως, το πάνω χέρι στα μη εγγυημένα δάνεια έχει ο δανειολήπτης, ειδικά στην περίπτωση που δεν δηλώνει υψηλά εισοδήματα. Σε αυτήν την περίπτωση οι πιστωτές είναι αυτοί που κυνηγούν τον οφειλέτη, προσφέροντας γη και ύδωρ, όπως μεγάλα ποσοστά διαγραφών, για να μην τα χάσουν όλα.

  • Σημαντικό ρόλο για έναν ευνοϊκό διακανονισμό παίζει η σύγκριση της παρούσας αξίας της ανάκτησης μέσω ενός πλειστηριασμού και μέσω μιας ρύθμισης. Αν η διαφορά υπέρ της λύσης της αναγκαστικής εκτέλεσης είναι σημαντική, συμφέρει τον πιστωτή να βγάλει στο σφυρί τις εξασφαλίσεις.

  • Το κούρεμα επί της ονομαστικής αξίας ενός δανείου είναι άμεσα συνδεδεμένο και με τις ζημιές που έχουν ήδη αναληφθεί. Οσο πιο καλυμμένο από προβλέψεις είναι ένα κόκκινο χαρτοφυλάκιο, τόσο περισσότερο αυξάνεται η δυνατότητα για άφεση χρέους. Ειδικά για χορηγήσεις που έχουν μεταβιβαστεί σε επενδυτή, οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές. Κι αυτό διότι το δάνειο αποκτήθηκε με σημαντική έκπτωση σε σχέση με τη συνολική απαίτηση. Ως εκ τούτου, υπάρχει σημαντικό περιθώριο για κούρεμα. Εκτός φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, αν υπάρχει άλλος τρόπος που οδηγεί σε μεγαλύτερη ανάκτηση, μέσω της νομικής οδού.

 

www.in.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Πώς μπορείτε να κουρέψετε χρέη σε Εφορία, Ταμεία, Τράπεζες»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ανακοινώσεις - Νέα

 
 

Νέα δεδομένα παραγραφής φορο-υποθέσεων- Τι ισχύει με τους λογαριασμούς

 17/5/2022 
 

Πώς οι 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ γίνονται 24

 12/5/2022 
 

e-ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση

 10/5/2022 
 

Coca-Cola Ηοldings BV: Καλείται να πληρώσει 2,6 εκατ. ευρώ με απόφαση ΣτΕ

 10/5/2022 
 

Ε. 2040 /20-04-2022 Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2021

 28/4/2022 
 

10 διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τις επιστρεπτέες προκαταβολές

 16/4/2022 
 

Έκρηξη κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων από την Εφορία

 14/4/2022 
 

Αυτόματος υπολογισμός φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ

 12/4/2022 
 

Φάκελος: Δασικοί χάρτες – Όλες οι πληροφορίες μέσα από 60 ερωτήσεις – απαντήσεις Τι ισχύει για τις αντιρρήσεις, πότε λήγουν οι προθεσμίες

 9/4/2022 
 

Οι 10 εντολές της Κομισιόν για τις απάτες στον ΦΠΑ

 9/4/2022 
 

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι εικονικές δωρεές

 8/4/2022 
 

ΑΑΔΕ: Στο «στόχαστρο» 1 εκατ. επιτηδευματίες Διασταυρώσεις εισοδημάτων για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του «μαύρου χρήματος»

 7/4/2022 
 

Η ερώτηση - απάντηση 14 του Ε3 για την ωφέλεια από τη μείωση της επιστρεπτέας προκαταβολής

 1/4/2022 
 

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021(1 σχόλιo/α)

 31/3/2022 
 

Α. 1038 /14-03-2022 Τρόπος υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών της παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, για τα έτη 2021 και επόμενα (Α' 170).

 31/3/2022 
 

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού

 30/3/2022 
 

Τι προβλέπεται για τους δασωμένους αγρούς, τι σχεδιάζεται για τις εκχερσωμένες εκτάσεις, τι ισχύει σήμερα για τα δασικά

 29/3/2022 
 

Οδηγός επιβίωσης για τη φορολογία εισοδήματος: Οι «παγίδες», οι νέοι κωδικοί και τα κλειδιά του Ε1 για τις απαλλαγές

 29/3/2022 
 

Δάνεια έως 250.000 ευρώ για κεφάλαιο κίνησης στις μικρές επιχειρήσεις

 29/3/2022 
 

Αγρια φορολόγηση για τα Airbnb

 28/3/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Για να συμμετέχετε στην Διαδικτυακή συζήτηση της Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Με θέμα : «Τα βαθύτερα αίτια και οι οικονομικοπολιτικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα :Υπεύθυνη Δήλωση των επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό
«Webinar mydata» Διαβίβαση παραστατικών 2021. Διαβιβάσεις, διορθώσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων στην myDATA .
Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) 
Η αναδρομική ασφάλιση των αθλητών στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι καταστροφική και πρέπει να την πάρτε πίσω !!!!  
Σφάλμα Πλατφόρμας - Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας ΥΠ.Ε.Κ.Υ. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Νέα δεδομένα παραγραφής φορο-υποθέσεων- Τι ισχύει με τους λογαριασμούς
Πώς οι 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ γίνονται 24
e-ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση
Coca-Cola Ηοldings BV: Καλείται να πληρώσει 2,6 εκατ. ευρώ με απόφαση ΣτΕ
Ε. 2040 /20-04-2022 Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2021 
10 διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τις επιστρεπτέες προκαταβολές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η εκτιμηση και η διαχειριση των κινδυνων στο πλαισιο της επιχειρησης και της πολης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα