Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
24/9/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8097
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο
Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθη

�������� 
 

Ημερομηνία: 3/6/2021 3:29:46 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Πόσο φόρο πληρώνουν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες; Μέχρι στιγμής, το ερώτημα δεν ήταν πάντα εύκολο να απαντηθεί.

Όλοι γνωρίζουν, όμως, ότι οι περισσότερες πολυεθνικές χρησιμοποιούν θυγατρικές για να μεταφέρουν τα κέρδη στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους -σε χώρες με τους χαμηλότερους δυνατούς φορολογικούς συντελεστές- ώστε να πληρώνουν ελάχιστους φόρους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε επιτέλους, μετά από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων, να θεσμοθετήσει νέους κανόνες: «Στο μέλλον, οι μεγάλες εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποκαλύψουν πόσους φόρους καταβάλλουν και σε ποια χώρα. Να δημοσιεύουν, μεταξύ άλλων, τις καθαρές πωλήσεις, τα κέρδη ή τις ζημίες προ φόρων και τους φόρους εισοδήματος που πράγματι καταβλήθηκαν», γράφει η γερμανική Handelsblatt.

  • Τα δεδομένα θα ανακοινώνονται για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Αυτό θα ισχύσει και για τις χώρες που είναι στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων, αλλά και για τις χώρες που βρίσκονται στην αμφιλεγόμενη «γκρι λίστα» για τουλάχιστον δύο συνεχόμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα, η Τουρκία.

«Ο στόχος είναι να αναπτύξουμε νέες πρακτικές και προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε τις δημοσιονομικές προκλήσεις που θέτει η παγκοσμιοποίηση σε κάθε κράτος μέλος και στην ίδια την ΕΕ, ιδίως για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης», τόνισε ο Ιταλός Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί ορόσημο για τη φορολογική δικαιοσύνη στην Ευρώπη» λέει ο Γερμανός οικονομολόγος και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκολντ. «Η φορολογική διαφάνεια στην κάθε χώρα είναι το σπαθί κατά της φοροαποφυγής. Όταν οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να γνωστοποιούν τα κέρδη τους και τους φόρους που καταβάλλονται ανά χώρα, το φορολογικό ντάμπινγκ θα αποκαλύπτεται σε όλους κάθε χρόνο. Αυτό θα βλάψει τη φήμη των εταιρειών, που φοροδιαφεύγουν», τονίζει ο Πράσινος ευρωβουλευτής.

Φυσικά, δεν είναι όλοι στην Ευρώπη ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη: Άλλωστε και στη Γηραιά ήπειρο υπάρχουν χώρες φορολογικοί παράδεισοι (Ιρλανδία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα κ.λπ.), που αντιτίθενται στην αμερικανική πρωτοβουλία.

Η Ιρλανδία, για παράδειγμα, εξέφρασε ήδη «σοβαρές ανησυχίες» , τονίζοντας ότι θέλει να διατηρήσει τον πολύ χαμηλό συντελεστή φορολόγησης του 12,5% , με τον οποίο έχει προσελκύσει αμερικανικούς κολοσσούς, όπως η Apple και η Amazon, στο νησί.

Ο εφιάλτης του νέο-φιλελευθερισμού και ο Μπάιντεν

Παρά όμως τις αντιδράσεις των κάθε λογής νεοφιλελεύθερων «γερακιών», η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στην «κοσμογονία» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην άλλη ακτή του Ατλαντικού με τον πρόεδρο Μπάιντεν να βάζει ταφόπλακα σε 40 χρόνια Ρεϊγκανο-θατσερικού νεοφιλελευθερισμού. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε να καθοριστεί παγκοσμίως ένας ελάχιστος φορολογικός συντελεστής 21% για τις πολυεθνικές και τις θυγατρικές τους.

Ο Μπάιντεν αναγκάστηκε να μειώσει στο 15% το ποσοστό φορολόγησης, στην πρόταση που κατέθεσε η Ουάσιγκτον στον ΟΟΣΑ, για να υπάρξει μια ευρεία συναίνεση. Ακόμη και έτσι όμως, αποτελεί ένα κίνητρο για τον περιορισμό της μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων σε φορολογικούς παραδείσους, αλλά και σε χώρες με εξαιρετικά χαμηλές εργατικές αμοιβές. Από την άλλη πλευρά, οι δυτικές κυβερνήσεις θα μπορέσουν να αυξήσουν κατά πολλά δισεκατομμύρια τα φορολογικά έσοδα στα κρατικά ταμεία …

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν περιορίζεται μόνο στη φορολογία των πολυεθνικών, αλλά προτείνει να αυξηθεί στο 40% ο φορολογικός συντελεστής των πιο πλουσίων. Η κορυφαία καπιταλιστική δύναμη στον κόσμο στέλνει στον κόσμο των πολυεθνικών ένα σαφές πολιτικό μήνυμα: Το πάρτι τελείωσε. Τώρα όλοι πρέπει να πληρώσουν «το δίκαιο μερίδιό τους και να πάψει να πληρώνει το τίμημα η μεσαία τάξη», όπως είπε ο Μπάιντεν στην ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο.

  • Με τις κοινωνικές ανισότητες να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο και να απειλούν πλέον το ίδιο το σύστημα, οι πολιτικοί ταγοί αναγκάζονται να δουν κατάματα τις δραματικές συνέπειες του νέο-φιλελεύθερου καπιταλισμού:

«Το όνειρο της ευτυχισμένης παγκοσμιοποίησης μετατρέπεται σε εφιάλτη. Αυτή η οικονομική πολιτική απέχει πολύ από το να ωφελήσει όλους. Εκτός, ίσως, από τις πολύ μεγάλες εταιρείες και τα επενδυτικά κεφάλαια», λέει η Γαλλίδα βουλευτίνα Εμιλί Καριού, επικεφαλής του κόμματος της Πράσινης Αλληλεγγύης.

Με τη βοήθεια, εξειδικευμένων στα φορολογικά, δικηγόρων οι πολυεθνικές αξιοποιούν τα φορολογικά κενά και τους «παραδείσους» για να πληρώνουν όλο και λιγότερο εταιρικό φόρο και να αυξάνουν όλο και περισσότερο τα πλούτης τους. «Μερικές πολυεθνικές δεν πληρώνουν πια.

Η ελευθερία εγκατάστασης των πολυεθνικών έχει γίνει συνώνυμη με την απόλυτη ελευθερία κυκλοφορίας των κεφαλαίων και την προσπάθεια φοροαποφυγής με παράβαση των Συνθηκών», λέει η Εμιλί Καριού και εξηγεί γιατί η ΕΕ προχώρησε στα νέα μέτρα: «Βλέπουμε ένα μεγάλο ρεύμα αποβιομηχάνισης στην Ευρώπη. Ο νέος χρυσός κανόνας; Δημιουργήστε το μέγιστο καταναλωτικό αγαθό με το χαμηλότερο κόστος, με την αναίσχυντη εκμετάλλευση του χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού. Η διάβρωση της κρατικής φορολογικής βάσης μεγαλώνει καθώς τα κέρδη των πολυεθνικών εμφανίζονται στους φορολογικούς παραδείσους»

Παρατηρητήριο φοροδιαφυγής

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ αποφάσισε να ιδρύσει ένα Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Φορολογίας: Ένα εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο με έδρα την Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Παρισιού και με κεφάλαια ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν από την ΕΕ για την περίοδο 2020-2021.

«Το Παρατηρητήριο θα είναι πλήρως ανεξάρτητο και πιστεύουμε ότι θα είναι αντικειμενικό στην εκτέλεση του έργου του», τονίζει ο Επίτροπος Τζεντιλόνι και προσθέτει: «Θα είναι ένα κέντρο νέων ιδεών για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής και ένα διεθνές σημείο αναφοράς όσον αφορά τη φορολογία στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας» .

Στο Παρατηρητήριο θα μετέχουν πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια , οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών , ερευνητικά κέντρα και εξέχουσες προσωπικότητες. Επικεφαλής θα είναι ο 34χρονος Γάλλος οικονομολόγος Γκαμπριέλ Ζουκμάν, γνωστός για την έρευνά του στους φορολογικούς παραδείσους και τη συσσώρευση, διανομή και φορολογία του παγκόσμιου πλούτου. «Μαθητής του συγγραφέα του «Κεφαλαίου», Τομά Πικετί, ο Ζουκμάν αποτελεί πλέον με τις μελέτες του πηγή έμπνευσης της προοδευτικής Αριστεράς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2018, έλαβε το βραβείο του καλύτερου νεαρού Γάλλου οικονομολόγου, σε αναγνώριση της έρευνάς του σχετικά με τη φοροδιαφυγή και την αποφυγή και τις σχετικές οικονομικές συνέπειες. Καθηγητής οικονομικών στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ ,στην Καλιφόρνια, ο Ζουκμάν λέει στην ισπανική El Pais ότι «οι βασικοί νικητές της παγκοσμιοποίησης ήταν οι πολυεθνικές με την αξιοποίηση των χαμηλών φορολογικών συντελεστών.

  • Ο ανταγωνισμός μάλιστα μεταξύ των χωρών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων είχε συγκλονιστικές συνέπειες.Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους: Το 1985 , ο μέσος ονομαστικός συντελεστής εταιρικού φόρου στην ΕΕ ήταν 50% και σήμερα είναι λιγότερο από το μισό-μόλις 22%».

Ακόμη και αν καθιερωθεί ελάχιστος παγκόσμιος φορολογικός συντελεστής για τις πολυεθνικές στο 15%, «θα εισρεύσουν στα ταμεία της ΕΕ άλλα 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν ο συντελεστής ήταν 25%, τα φορολογικά έσοδα θα αυξάνονταν κατά 170 δισεκατομμύρια», προσθέτει.

Σε κάθε περίπτωση ,«το σημερινό μοντέλο δεν είναι βιώσιμο», τονίζει ο Γάλλος οικονομολόγος. «Αλλά δεν υπάρχουν μαγικές σφαίρες. Οι φορολογικοί παράδεισοι θα συνεχίσουν να υφίστανται όσο οι υπόλοιπες χώρες το ανέχονται. Όπως και οι κοινωνικές ανισότητες , η φοροαποφυγή των πολυεθνικών δεν είναι ένας νόμος της φύσης, αλλά πολιτική απόφαση. Που αν δεν ληφθεί, θα αυξηθεί ο κίνδυνος να πάρουν οι Ευρωπαίοι πολίτες …διαζύγιο με την ΕΕ και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

 

https://hellasjournal.com

  Σχολιασμός Θέματος «Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.

 21/7/2021 
 

Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 30/6/2021 
 

Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς

 10/6/2021 
 

Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.

 10/6/2021 
 

Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

 8/6/2021 
 

Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

 3/6/2021 
 

Π. Ρουμελιώτης : Σημαντικές πτυχές και αλήθειες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

 28/5/2021 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

 24/5/2021 
 

Η ΓΛΩΣΣΑ (της αρχαίας τραγωδίας) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;.

 24/5/2021 
 

Oι 40 που θησαύρισαν από την πανδημία – “Σαν πολλοί γίναμε” λέει το Forbes!

 27/4/2021 
 

Η επιστροφή του κεϋνσιανισμού και ο ευρωπαϊκός λήθαργος

 27/4/2021 
 

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

 21/4/2021 
 

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 6/4/2021 
 

Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους

 30/3/2021 
 

Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία

 30/3/2021 
 

Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση

 19/3/2021 
 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

 16/3/2021 
 

6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

 9/2/2021 
 

Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής

 9/2/2021 
 

Τρύφων Αλεξιάδης: Τελικά λεφτά υπάρχουν;

 9/2/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α)
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  
Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση  
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Επανεξέταση της προθεσμία και του τρόπου υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος.

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα