Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
24/9/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8032
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο
Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΣΛΟΤ 2752/2020 Δανειοδότηση με ωφέλεια από μηκαταβολή τόκων σε μέρος αυτής

�������� 
 

Ημερομηνία: 9/6/2021 1:42:11 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΣΛΟΤ 2752/2020
Δανειοδότηση με ωφέλεια από μη καταβολή τόκων σε μέρος αυτής

 

Αθήνα, 15.12.2020
Αριθμ. Πρωτ.: 2752 ΕΞ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΣΛΟΤ)

ΣΛΟΤ 2752/2020

ΘΕΜΑ : Δανειοδότηση με ωφέλεια από μη καταβολή τόκων σε μέρος αυτής


ΕΡΩΤΗΜΑ

Θα παρακαλούσα στη συμβολή σας για την αντιμετώπιση του κάτωθι θέματος:
Η εταιρεία μας έλαβε δάνειο ύψους 500.000 €. Τα 300.000 € προέρχονται από την Τράπεζα και τα 200.000 € τα κατέβαλε η Τράπεζα μέσω της συγχρηματοδότησης της ΕΑΤ.
Υπάρχει περίοδος χάριτος ενός έτους και έπειτα το δάνειο θα εξοφληθεί σε 48 δόσεις (συνολική διάρκεια 5 ετών).
Υποχρέωση της εταιρείας είναι να κρατήσει το ίδιο προσωπικό για δύο έτη.
Το επιτόκιο καθορίστηκε στο 8%.
Το ποσό των 200.000 € που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΑΤ θα είναι άτοκο.
Η επιδότηση βάσει σύμβασης αφορά σε τόκους των 2 ετών που θα λογίζονται και στην ωφέλεια από τον μη καταλογισμό τόκων για το ποσό που συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΑΤ ήτοι 200.000 €.
Η εταιρεία δεν θα λαμβάνει ποσά (επιδότησης) τα οποία στην συνέχεια θα καταβάλει στην Τράπεζα για να εγγράφει το έσοδο (σε απόσβεση υποχρέωσης) και το έξοδο στην ίδια περίοδο.
Με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπιστεί λογιστικά όσον αφορά στον χρόνο εγγραφών, της υποχρέωσης που θα πρέπει να δημιουργηθεί και τον υπολογισμό της καθώς επίσης και με ποιόν τρόπο θα αποσβένεται η υποχρέωση αυτή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, κατά διαστήματα, από τους αρμόδιους φορείς [Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ: Έγγραφο με Αριθ. Πρωτ.: 37674/10.4.2020, Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Κωδικός Πρόσκλησης: 226760/2-05-2018 (1η και 2η Τροποποίηση)], καθώς και τους Κανονισμούς (ΕΕ) με αριθμούς: (α) 1303/2013 και (β) 1301/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2013, «περί καθορισμού κοινών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο Συνοχής, το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας», τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή οι Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί - ΕΧΟ (Τράπεζες κ.λπ.), έχουν υποχρέωση να λειτουργούν καταθετικό λογαριασμό ειδικού σκοπού με ανάλογο τίτλο, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο λογαριασμός αυτός θα δέχεται τα κονδύλια που θα προορίζονται τόσο για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με την μορφή κεφαλαίου κίνησης, όσο και το ποσό των επιδοτούμενων τόκων της συμμετοχής του Ενδιάμεσου Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού στο δανειακό κεφάλαιο, για την διάρκεια της επιδότησης αυτών.

Η επιχείρηση δεν θα λαμβάνει χρηματικά ποσά για την επιδότηση των τόκων, αλλά αυτά θα κατατίθενται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ (ΕΑΤ ΑΕ, πρώην ΕΤΕΑΝ ΑΕ) στους παραπάνω λογαριασμούς ειδικού σκοπού, ανά Ενδιάμεσο Χρηματοπιστωτικό Οργανισμό. Το επιτόκιο του δανείου χρηματοδότησης κάθε επιχείρησης καθορίζεται από την Τράπεζα σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική της και τους γενικούς όρους του Προγράμματος και για κάθε δάνειο θα επιδοτείται κατά 100%, ενώ, κατά ρητή διατύπωση στο κείμενο της Πρόσκλησης (2η Τροποποίηση), δεν θα επιδοτείται η εισφορά του ν. 128/1975 καθώς και ενδεχόμενοι τόκοι υπερημερίας. Το ποσό του δανείου θα εκταμιεύεται εφάπαξ ή τμηματικά, οπότε θα χρεώνεται ο λογαριασμός όψεως της επιχείρησης, σε πίστωση του 45.10 «Τράπεζες – λογαριασμοί μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων» (λογαριασμός Ε.Γ.Λ.Σ.) ή 52 «Τραπεζικά δάνεια» (λογαριασμός Ε.Λ.Π.).

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την «ΕΤΕΑΝ ΑΕ» (“Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ”, νυν “Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ”, ν. 4608/2019άρθρο 1: «Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται η εταιρεία με την επωνυμία “Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε.” και τον τίτλο “Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.”, νοείται εφεξής η εταιρεία “Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Ανώνυμη Εταιρεία”»): «οι ενισχύσεις υπό μορφή δανείου αναφέρονται στο μειωμένο ή μηδενικό επιτόκιο για το τμήμα των δανειακών κεφαλαίων που προέρχονται από το ΤΕΠΙΧ/ΕΣΠΑ. Το Ακαθάριστο Ισοδύναμο Επιχορήγησης (ΑΙΕ) ως ποσό σε ευρώ είναι η παρούσα αξία της ενίσχυσης, κατά τη στιγμή χορήγησής της. Ενίσχυση είναι το όφελος που προκύπτει για την επιχείρηση. Στα υφιστάμενα προγράμματα το επιτόκιο του τμήματος του δανειακού κεφαλαίου που καλύπτεται από πόρους του ΕΣΠΑ είναι μειωμένο ή μηδενικό, άρα πρέπει να υπολογιστεί το όφελος που προκύπτει για την επιχείρηση από αυτό. Δεδομένου ότι το όφελος είναι συγκριτικό μέγεθος, ως βάση σύγκρισης για τον υπολογισμό του ΑΙΕ στις περιπτώσεις δανειοδοτικών προϊόντων λαμβάνεται το “επιτόκιο αναφοράς” κατά τη στιγμή σύναψης της δανειακής σύμβασης πλέον περιθωρίου, ως ανωτέρω.».

Όπως αναφέρεται στην Γνωμοδότηση ΣΛΟΤ 957 ΕΞ 04.08.2020, η κρατική ενίσχυση που παρέχεται με χαμηλότοκη χρηματοδότηση, συγκεντρώνει τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά της επιχορήγησης, δεδομένου ότι μεταφέρονται πόροι, σε ανταπόδοση από την οικονομική οντότητα, για μελλοντική συμμόρφωση με συγκεκριμένες συνθήκες που σχετίζονται με τις λειτουργικές της δραστηριότητες (π.χ. μη απόλυση εργαζομένων). Κατά μείζονα λόγο, ως επιχορήγηση (κρατική ενίσχυση) χαρακτηρίζεται και η κατά 100% επιδότηση των τόκων. Το όφελος για την επιχείρηση θα προκύπτει ως διαφορά μεταξύ του ονομαστικού ποσού του δανείου και της παρούσας αξίας των μηνιαίων δόσεων, με τις οποίες θα εξοφληθεί το επιδοτούμενο δάνειο, προεξοφλούμενων με το επιτόκιο αναφοράς.
Το επιδοτούμενο δάνειο ανέρχεται σε € 200.000,00.
Το ποσό της μηνιαίας δόσης ανέρχεται σε € (200.000,00 / 48 =) 4.166,67.
Ας υποθέσουμε ότι η παρούσα αξία των δόσεων ανέρχεται σε € 170.000,00.
Το όφελος από την επιδότηση των τόκων θα ανέρχεται σε € (200.000,00 – 170.000,00 = 30.000,00). Το ποσό αυτό θα καταχωριστεί ως υποχρέωση (έσοδο επόμενων χρήσεων) και θα αποσβένεται με τμηματική μεταφορά του στα έσοδα των πέντε ετών διάρκειας του δανείου. Η ετήσια απόσβεση επιδότησης δανείου θα ανέρχεται σε € (30.000,00 / 5 =) 6.000,00.

Για την αρχική καταχώριση του δανείου θα διενεργηθεί η παρακάτω λογιστική εγγραφή:

 

Κ.Α.

Λογαριασμοί

Χ

Π

38.03

Καταθέσεις όψεως

200.000,00

 

45.30

Μη δουλευμένοι τόκοι τραπεζικών μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων (αντίθετος λογαριασμός)

30.000,00

 

45.10

Τράπεζες - λογαριασμοί μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων

 

200.000,00

45.80

Κρατικές επιχορηγήσεις

 

30.000,00

 

Αιτιολογία: Καταχώριση επιδοτούμενου δανείου σύμφωνα με Οδηγία ΕΑΤ και αναλυτική κίνηση Τράπεζας «Χ»

230.000,00

230.000,00


Θα καταρτιστεί πίνακας τοκοχρεολυτικής αποσβέσεως του δανείου με χρησιμοποίηση του επιτοκίου αναφοράς. Οι μηνιαίοι τόκοι μπορεί να λογίζονται, στο λογιστικό πλαίσιο των Ε.Λ.Π., είτε με τη σταθερή μέθοδο (ισοκατανομή) είτε με τη μέθοδο του πραγματικού επιτοκίου, ενώ στο λογιστικό πλαίσιο των Δ.Π.Χ.Α., μόνο με τη μέθοδο του πραγματικού επιτοκίου.

Το μηνιαίο έξοδο τόκου θα καταχωρίζεται με την παρακάτω λογιστική εγγραφή:

 

Κ.Α.

Λογαριασμοί

Χ

Π

65.01

Τόκοι και έξοδα μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων

α

 

45.30

Μη δουλευμένοι τόκοι τραπεζικών μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων (αντίθετος λογαριασμός)

 

α

 

Αιτιολογία: Καταχώριση τόκων επιδοτούμενου δανείου

α

α


Θα καταχωρίζεται η ετήσια απόσβεση της επιδοτήσεως με την παρακάτω λογιστική εγγραφή:
 

Κ.Α.

Λογαριασμοί

Χ

Π

45.80

Κρατικές επιχορηγήσεις

6.000,00

 

74.05

Επιδότηση επιτοκίου δανείων

 

6.000,00

 

Αιτιολογία: Απόσβεση επιδότησης δανείου

6.000,00

6.000,00


Μετά την πάροδο της περιόδου χάριτος θα καταβάλλονται οι μηνιαίες δόσεις και θα διενεργείται η παρακάτω λογιστική εγγραφή:
 

Κ.Α.

Λογαριασμοί

Χ

Π

45.10

Τράπεζες - λογαριασμοί μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων

4.166,67

 

38.03

Καταθέσεις όψεως

 

4.166,67

 

Αιτιολογία: Εξόφληση δόσεως επιδοτούμενου δανείου

4.166,67

4.166,67


Οίκοθεν νοείται, ότι για το μέρος του δανείου, οι τόκοι του οποίου δεν επιδοτούνται, θα ακολουθείται η γνωστή διαδικασία αποπληρωμής (τοκοχρεολυτική αποπληρωμή), αφού αυτό χορηγείται με αμιγώς τραπεζικούς όρους και δεν εμπεριέχει κανένα στοιχείο επιδότησης.

Για τις φορολογικές επιπτώσεις του θέματος, αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΛΟΤ

 

  Σχολιασμός Θέματος «ΣΛΟΤ 2752/2020 Δανειοδότηση με ωφέλεια από μηκαταβολή τόκων σε μέρος αυτής»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ανακοινώσεις - Νέα

 
 

Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις

 24/8/2021 
 

Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις».

 24/8/2021 
 

Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας

 27/7/2021 
 

Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν

 5/7/2021 
 

Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων

 5/7/2021 
 

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν»

 5/7/2021 
 

Κρατικές ενισχύσεις: Εγκρίνεται στήριξη ύψους 8 εκατ. ευρώ για κινηματογράφους και εταιρείες διανομής ταινιών στην Ελλάδα

 1/7/2021 
 

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να φύγουν πρόωρα πριν τα 62 μετά το 2021 - Παραδείγματα

 1/7/2021 
 

Οι 6 νέες διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ

 23/6/2021 
 

Ποιοι και πώς μπορούν να εξαγοράσουν χρόνια ασφάλισης

 23/6/2021 
 

Έλεγχος μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγής και ενισχύσεων μέσω του Ε3

 22/6/2021 
 

Για ποια λάθη στις φορολογικές δηλώσεις χαρίζει τα πρόστιμα η Εφορία

 14/6/2021 
 

ΣΛΟΤ 2752/2020 Δανειοδότηση με ωφέλεια από μηκαταβολή τόκων σε μέρος αυτής

 9/6/2021 
 

ΑΑΔΕ: Τι ισχύει με τους κωδικούς 781-782 του Ε1

 8/6/2021 
 

Κριτήρια υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις για 'Παροχή δεύτερης ευκαιρίας για απωλεσθείσες φορολογικές ρυθμίσεις'

 4/6/2021 
 

Δάνεια έως 200.000 € για κεφάλαια κίνησης στους αγρότες και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία από το Ταμείο Εγγυήσεων

 3/6/2021 
 

Ρύθμιση χρέους: Ποιοι δικαιούνται ένταξη σε… 420 δόσεις – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

 31/5/2021 
 

Επιδότηση παγίων δαπανών - Συμπλήρωση και οριστικοποίηση Ε3 χωρίς να είναι απαραίτητη η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (1 σχόλιo/α)

 31/5/2021 
 

Οι 53 συμβουλές της ΑΑΔΕ για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

 28/5/2021 
 

Εξωδικαστικός: Πώς εξασφαλίζονται έως 240 δόσεις για ρύθμιση χρεών

 28/5/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α)
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  
Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση  
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Επανεξέταση της προθεσμία και του τρόπου υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Φορολογιας Μεγαλης Ακινητης Περιουσιας

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα