Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
18/8/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 16442
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν
Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου
Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Η χήρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ «τελειώνει» τον Θεοδωρικάκο 
Ο Ντράγκι και το ανέκδοτο για τους τραπεζίτες 
Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απ

�������� 
 

Ημερομηνία: 31/8/2021 11:01:26 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Επιστολή

Της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 

Χανιά 31/08/2021

teamakioe@gmail.com          

Προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κοινοποίηση         

 Στο Προεδρείο και την ΚΔ του ΟΕΕ

 

ΘΕΜΑ : ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΩΛΗΣΗ.

 

Όπως προκύπτει από μια σειρά πανόμοιων δημοσιευμάτων στις επιδιώξεις του Υπουργείου Οικονομικών και της  ΑΑΔΕ , αμέσως μετά την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων – my data - και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet  , είναι και το σχέδιο της άμεσης πληρωμής του ΦΠΑ.

Η βασική ιδέα είναι η εξής : με την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής και την έκδοση του σχετικού φορολογικού στοιχείου , μόλις θα εμφανιστεί στην σχετική πλατφόρμα η συναλλαγή , ο αναλογούν σε αυτή ΦΠΑ να δεσμεύεται στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί η επιχείρηση και να αποδίδεται άμεσα στο δημόσιο.

Στα σχετικά δημοσιεύματα ωστόσο , δεν περιγράφεται επαρκώς η τεχνική πλευρά της διαδικασίας αυτής . Η έλλειψη περιγραφής των αναγκαίων τεχνικών χαρακτηριστικών οφείλεται σε σκοπιμότητα , εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ και εξυπηρετεί ανάγκες επικοινωνιακού χαρακτήρα σε μια προφανή προσπάθεια να μετρηθούν αντιδράσεις από τον χώρο της αγοράς .

Είναι σαφές πως η σκοπούμενη διαδικασία αλλοιώνει σημαντικά  τον τρόπο απόδοσης τους ΦΠΑ , που είναι γνωστός και λίγο ή πολύ σταθερός από την 01/01/1987 ,από τότε δηλαδή που εφαρμόσθηκε ο ΦΠΑ στην χώρα μας.

Το πρώτο που θα περίμενε κανείς ήταν οι αρχικές  σχετικές συζητήσεις να έχουν γίνει πρώτα με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, που αποτελεί τον «νομοθετημένο επιστημονικό  σύμβουλο» της πολιτείας και της κοινωνίας . Αντί αυτού επιλέχθηκε η μέθοδος των «διαρροών» . Εκτός και αν κάποιοι ήξεραν για τις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ , αλλά σιώπησαν .

Σύμφωνα με τα όσα επιλεκτικά αφέθηκαν να διαρρεύσουν η άμεση  απόδοση του ΦΠΑ προυποθέτει ύπαρξη ενεργού τραπεζικού λογαριασμού της επιχείρησης , στον οποίο θα υπάρχει σε και επαρκές υπόλοιπο. Ωστόσο σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις που λόγω χρεών έχουν δεσμευμένους , είτε από την ΑΑΔΕ , είτε από Ασφαλιστικούς Οργανισμούς , τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Ηδη από τον Σεπτέμβριο του 2018, το ΟΕΕ στα πλαίσια των προτάσεών του για την επόμενη μέρα της Ελληνικής Οικονομίας , είχε προτείνει προς την αρμόδια Πολιτεία την νομοθετική πρόβλεψη «ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού» ο οποίος θα μπορεί ακόμη και μετά από «εντολή κατάσχεσης» να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης . Αν η δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού ήταν χρήσιμη τότε , σήμερα , λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία covid-19, είναι επιβεβλημένη , ενώ στα πλαίσια του σχολιαζόμενου εγχειρήματος  αποτελεί πλέον αναγκαιότητα , για την οποία όμως ουδεμία νύξη γίνεται στα σχετικά δημοσιεύματα.

Οι αρμόδιοι παράγοντες τόσο του Υπουργείου Οικονομικών , όσο και της ΑΑΔΕ , οφείλουν να κατανοήσουν το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοιού covid-19 και στον βαθμό που εξετάζουν αλλαγές δομικού χαρακτήρα στις φορολογικές διαδικασίες θα πρέπει:

 -Να διαβουλεύονται οπωσδήποτε με τον θεσμοθετημένο επιστημονικό σύμβουλο της πολιτείας , ο οποίος είναι το ΟΕΕ.

-Να λαμβάνουν υπόψη το εφικτό των αλλαγών , στα πλαίσια των συνθηκών που επικρατούν . Το ερώτημα που ευθέως προκύπτει είναι το εξής : Υπάρχουν τα αναγκαία χρηματικά διαθέσιμα στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων , για να προεισπράττεται ο ΦΠΑ ? Αναγκαία υπό την έννοια ότι δεν θα διαταραχθεί η οικονομική ισορροπία της επιχείρησης. Ένα δεύτερο ερώτημα σημαντικό , που επίσης  δεν απαντάται στα σχετικά δημοσιεύματα είναι το ακόλουθο:  Tι θα γίνεται με τις επιχειρήσεις που για κάποιες φορολογικές περιόδους έχουν πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ και με τις υφιστάμενες διατάξεις δεν οφείλουν να πληρώσουν τίποτε ;

-Να λαμβάνουν υπόψη τους τις πρόσθετες  επιβαρύνσεις σε δαπάνες (εξοπλισμός και θέσεις εργασίας) που θα προκύπτουν για τις επιχειρήσεις και να φροντίζουν , με θετικές ενέργειες , για την κάλυψή τους.

-Να λαμβάνουν υπόψη τους την κόπωση λόγω των συνθηκών απασχόλησης που δημιούργησε η πανδημία covid-19 στον επαγγελματικό χώρο των λογιστών –φοροτεχνικών , γιατί αυτός ο κλάδος θα κληθεί να στηρίξει στην πράξη τις σχεδιαζόμενες  αλλαγές . Σήμερα υπάρχει σωρευμένη έντονη δυσαρέσκεια, αλλά και κόπωση   στους λογιστές-φοροτεχνικούς , εξαιτίας του συνεχούς βομβαρδισμού τους με ατελείωτες υποχρεώσεις δηλωτικού χαρακτήρα.   

 Από την ανάγνωση των σχετικών δημοσιευμάτων προκύπτει ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν έπραξαν  και δεν έλαβαν υπόψη τους οι αρμόδιοι. Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι παρόμοια σχέδια  οδηγούν σε αδιέξοδο τις επιχειρήσεις και θα συμβάλλουν  στην διόγκωση της παραοικονομίας αφού ο κίνδυνος της άμεσης καταβολής του ΦΠΑ θα ξεπερνιέται με παράνομες συναλλαγές.

Θα ήταν προς το συμφέρον του τόπου τόσο η εγκατάλειψη των σχεδίων της άμεσης καταβολής του ΦΠΑ όσο και η πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου my data, πάνω στο οποίο στηρίζεται και η άμεση καταβολή του ΦΠΑ , για μια πλήρη διαχειριστική περίοδο , πριν την υποχρεωτική του εφαρμογή, ώστε να αξιολογηθούν οι επιδόσεις του στην πράξη.

Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε και να στραγγαλίζουμε τις ήδη ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις και όσους συμβάλλονται με αυτές.

 

H Συντονιστική Επιτροπή της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Έχετε υπόψιν σας κ. Σταϊκούρα

 21/7/2022 
 

Τσιλιγιάνης Σωτήρης για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

 21/7/2022 
 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022

 21/7/2022 
 

Σύλλογος Λογιστών Θήρας: Αίτημα παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

 20/7/2022 
 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την αναγκαία παράταση (έως 30/09/2022) στον χρόνο υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα

 18/7/2022 
 

Eπίκαιρη ερώτηση του κ. Λογιάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων με θέμα: «Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων»

 5/7/2022 
 

Ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή του Μέρα 25 Ηράκλειου κ. Γεώργιο Λογιάδη για τις απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων(1 σχόλιo/α)

 22/6/2022 
 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριακό Μητσοτάκη τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές για τiς αδιανόητες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης και του ΓΓ κ. Δημήτριου Σκάλκου από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 21/6/2022 
 

Ανακοίνωση Κεντρικής Διοίκησης ΟΕΕ σχετικά με τη έκτακτη συνεδρίαση για τις δηλώσεις του Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη (1 σχόλιo/α)

 15/6/2022 
 

Κύριε Πιτσιλή παρεκτρέπεστε

 15/6/2022 
 

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-ΛΟΓΙΣΤΗ. Απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Θεσσαλονικής

 13/6/2022 
 

Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα.Tου Χρήστου Σπύρου

 8/6/2022 
 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ Το παράδειγμα του My Data.Του Νικολάου Κλωθάκη Οικονομολόγος, Λογιστής MSc

 8/6/2022 
 

Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) «Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα»

 1/6/2022 
 

Για να συμμετέχετε στην Διαδικτυακή συζήτηση της Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Με θέμα : «Τα βαθύτερα αίτια και οι οικονομικοπολιτικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»

 16/5/2022 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα :Υπεύθυνη Δήλωση των επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό

 16/5/2022 
 

«Webinar mydata» Διαβίβαση παραστατικών 2021. Διαβιβάσεις, διορθώσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων στην myDATA .

 9/5/2022 
 

Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 7/5/2022 
 

Η αναδρομική ασφάλιση των αθλητών στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι καταστροφική και πρέπει να την πάρτε πίσω !!!!

 15/4/2022 
 

Σφάλμα Πλατφόρμας - Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας ΥΠ.Ε.Κ.Υ.

 14/4/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Έχετε υπόψιν σας κ. Σταϊκούρα 
Τσιλιγιάνης Σωτήρης για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων 
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022 
Σύλλογος Λογιστών Θήρας: Αίτημα παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την αναγκαία παράταση (έως 30/09/2022) στον χρόνο υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα 
Eπίκαιρη ερώτηση του κ. Λογιάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων με θέμα: «Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων» 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Tροποποιητικές δηλώσεις: Πότε επιβάλλονται πρόστιμα -Εγκύκλιος ΑΑΔΕ 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Επιστρεπτέα: Τι ισχύει με τους συμψηφισμούς – Πώς θα γίνεται η εξόφληση 
Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για την επιστρεπτεα προκαταβολή 
Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 45- Μηνιαία επιχορήγηση έως 746 ευρώ 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Βιβλιων & Στοιχειων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα