Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
22/1/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10729
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το Δημόσιο Χρέος ως Συνταγματικός Δημοσιονομικός Κανόνας: Διδάγματα για την ΕΕ από τις ΗΠΑ
Το «κραχ» της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας
Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Καθηγητής και πρώην μέλος του ΔΝΤ): Οι μακροχρόνιες οικονομικές επιπτώσεις του covid
Τί μας διδάσκει για το σήμερα ο πληθωρισμός της δεκαετίας του ’70. Του Χιόνη Διονύση
Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος; Του Damien Millet
24 Οκτωβρίου 1929: Το κραχ του «αμερικάνικου ονείρου»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, 9/12/2016, δηλώσεις στη διάρκεια διάσκεψης με την ευκαιρία της 25ης επετείου από τη Σύνοδο του Μάαστριχτ 
Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι, τότε φταίνε οι ικανοί» 
Ηχηρό μήνυμα Ιεράς Συνόδου: Μόνο με τεστ η είσοδος ανεμβολίαστων πιστών και κληρικών στις εκκλησίες 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Δήλωση Σκέρτσου για την εκατόμβη νεκρών Ελλήνων!
Λευτέρης Μπλάτζιος, πρόεδρος της τοπικής Ν.Δ. στη Χίο
Ο Γεωργιάδης προβλέπει το τέλος της πανδημίας σε ένα με ενάμιση μήνα 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απ

�������� 
 

Ημερομηνία: 31/8/2021 11:01:26 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Επιστολή

Της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 

Χανιά 31/08/2021

teamakioe@gmail.com          

Προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κοινοποίηση         

 Στο Προεδρείο και την ΚΔ του ΟΕΕ

 

ΘΕΜΑ : ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΩΛΗΣΗ.

 

Όπως προκύπτει από μια σειρά πανόμοιων δημοσιευμάτων στις επιδιώξεις του Υπουργείου Οικονομικών και της  ΑΑΔΕ , αμέσως μετά την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων – my data - και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet  , είναι και το σχέδιο της άμεσης πληρωμής του ΦΠΑ.

Η βασική ιδέα είναι η εξής : με την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής και την έκδοση του σχετικού φορολογικού στοιχείου , μόλις θα εμφανιστεί στην σχετική πλατφόρμα η συναλλαγή , ο αναλογούν σε αυτή ΦΠΑ να δεσμεύεται στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί η επιχείρηση και να αποδίδεται άμεσα στο δημόσιο.

Στα σχετικά δημοσιεύματα ωστόσο , δεν περιγράφεται επαρκώς η τεχνική πλευρά της διαδικασίας αυτής . Η έλλειψη περιγραφής των αναγκαίων τεχνικών χαρακτηριστικών οφείλεται σε σκοπιμότητα , εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ και εξυπηρετεί ανάγκες επικοινωνιακού χαρακτήρα σε μια προφανή προσπάθεια να μετρηθούν αντιδράσεις από τον χώρο της αγοράς .

Είναι σαφές πως η σκοπούμενη διαδικασία αλλοιώνει σημαντικά  τον τρόπο απόδοσης τους ΦΠΑ , που είναι γνωστός και λίγο ή πολύ σταθερός από την 01/01/1987 ,από τότε δηλαδή που εφαρμόσθηκε ο ΦΠΑ στην χώρα μας.

Το πρώτο που θα περίμενε κανείς ήταν οι αρχικές  σχετικές συζητήσεις να έχουν γίνει πρώτα με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, που αποτελεί τον «νομοθετημένο επιστημονικό  σύμβουλο» της πολιτείας και της κοινωνίας . Αντί αυτού επιλέχθηκε η μέθοδος των «διαρροών» . Εκτός και αν κάποιοι ήξεραν για τις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ , αλλά σιώπησαν .

Σύμφωνα με τα όσα επιλεκτικά αφέθηκαν να διαρρεύσουν η άμεση  απόδοση του ΦΠΑ προυποθέτει ύπαρξη ενεργού τραπεζικού λογαριασμού της επιχείρησης , στον οποίο θα υπάρχει σε και επαρκές υπόλοιπο. Ωστόσο σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις που λόγω χρεών έχουν δεσμευμένους , είτε από την ΑΑΔΕ , είτε από Ασφαλιστικούς Οργανισμούς , τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Ηδη από τον Σεπτέμβριο του 2018, το ΟΕΕ στα πλαίσια των προτάσεών του για την επόμενη μέρα της Ελληνικής Οικονομίας , είχε προτείνει προς την αρμόδια Πολιτεία την νομοθετική πρόβλεψη «ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού» ο οποίος θα μπορεί ακόμη και μετά από «εντολή κατάσχεσης» να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης . Αν η δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού ήταν χρήσιμη τότε , σήμερα , λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία covid-19, είναι επιβεβλημένη , ενώ στα πλαίσια του σχολιαζόμενου εγχειρήματος  αποτελεί πλέον αναγκαιότητα , για την οποία όμως ουδεμία νύξη γίνεται στα σχετικά δημοσιεύματα.

Οι αρμόδιοι παράγοντες τόσο του Υπουργείου Οικονομικών , όσο και της ΑΑΔΕ , οφείλουν να κατανοήσουν το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοιού covid-19 και στον βαθμό που εξετάζουν αλλαγές δομικού χαρακτήρα στις φορολογικές διαδικασίες θα πρέπει:

 -Να διαβουλεύονται οπωσδήποτε με τον θεσμοθετημένο επιστημονικό σύμβουλο της πολιτείας , ο οποίος είναι το ΟΕΕ.

-Να λαμβάνουν υπόψη το εφικτό των αλλαγών , στα πλαίσια των συνθηκών που επικρατούν . Το ερώτημα που ευθέως προκύπτει είναι το εξής : Υπάρχουν τα αναγκαία χρηματικά διαθέσιμα στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων , για να προεισπράττεται ο ΦΠΑ ? Αναγκαία υπό την έννοια ότι δεν θα διαταραχθεί η οικονομική ισορροπία της επιχείρησης. Ένα δεύτερο ερώτημα σημαντικό , που επίσης  δεν απαντάται στα σχετικά δημοσιεύματα είναι το ακόλουθο:  Tι θα γίνεται με τις επιχειρήσεις που για κάποιες φορολογικές περιόδους έχουν πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ και με τις υφιστάμενες διατάξεις δεν οφείλουν να πληρώσουν τίποτε ;

-Να λαμβάνουν υπόψη τους τις πρόσθετες  επιβαρύνσεις σε δαπάνες (εξοπλισμός και θέσεις εργασίας) που θα προκύπτουν για τις επιχειρήσεις και να φροντίζουν , με θετικές ενέργειες , για την κάλυψή τους.

-Να λαμβάνουν υπόψη τους την κόπωση λόγω των συνθηκών απασχόλησης που δημιούργησε η πανδημία covid-19 στον επαγγελματικό χώρο των λογιστών –φοροτεχνικών , γιατί αυτός ο κλάδος θα κληθεί να στηρίξει στην πράξη τις σχεδιαζόμενες  αλλαγές . Σήμερα υπάρχει σωρευμένη έντονη δυσαρέσκεια, αλλά και κόπωση   στους λογιστές-φοροτεχνικούς , εξαιτίας του συνεχούς βομβαρδισμού τους με ατελείωτες υποχρεώσεις δηλωτικού χαρακτήρα.   

 Από την ανάγνωση των σχετικών δημοσιευμάτων προκύπτει ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν έπραξαν  και δεν έλαβαν υπόψη τους οι αρμόδιοι. Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι παρόμοια σχέδια  οδηγούν σε αδιέξοδο τις επιχειρήσεις και θα συμβάλλουν  στην διόγκωση της παραοικονομίας αφού ο κίνδυνος της άμεσης καταβολής του ΦΠΑ θα ξεπερνιέται με παράνομες συναλλαγές.

Θα ήταν προς το συμφέρον του τόπου τόσο η εγκατάλειψη των σχεδίων της άμεσης καταβολής του ΦΠΑ όσο και η πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου my data, πάνω στο οποίο στηρίζεται και η άμεση καταβολή του ΦΠΑ , για μια πλήρη διαχειριστική περίοδο , πριν την υποχρεωτική του εφαρμογή, ώστε να αξιολογηθούν οι επιδόσεις του στην πράξη.

Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε και να στραγγαλίζουμε τις ήδη ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις και όσους συμβάλλονται με αυτές.

 

H Συντονιστική Επιτροπή της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Και SMS για να ασκήσουμε το επάγγελμα μας ;;;!!!

 11/1/2022 
 

Πίνακας ερωτήσεων - απαντήσεων για προβλήματα των myDATA μετά την συνάντηση της Τεχνικής Ομάδας του ΟΕΕ με την ΑΑΔΕ.

 10/1/2022 
 

Η ενεργειακή κρίση η ακρίβεια και οι προβλέψεις των αναλυτών για το 2022. Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη*

 10/1/2022 
 

Προσοχή !!!! Έλεγχος στα ποσά που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις μέσο των προγραμμάτων της επιδότησης τόκων και του προγράμματος της Γέφυρας

 23/12/2021 
 

Επιστολη από το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης σχετικα με την υπεύθυνη δήλωση εργοδότη σχετικά με την «τήρηση υποχρεώσεως υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νοσήσεως από COVID-19 »

 13/12/2021 
 

ΔΩΡΕΑΝ On line ημερίδες για την πλατφόρμα myData

 4/11/2021 
 

Αίτημα κατάθεσης εγγράφων από τον βουλευτή του Μέρα 25 κ. Γεώργιο Λογιάδη

 4/11/2021 
 

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με εκπροσώπους κομμάτων από το δημοκρατικό τόξο.

 22/10/2021 
 

Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»

 18/10/2021 
 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης

 17/10/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»

 3/10/2021 
 

Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιo/α)

 22/9/2021 
 

Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο

 8/9/2021 
 

Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας.

 7/9/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση

 31/8/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data

 26/7/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Επανεξέταση της προθεσμία και του τρόπου υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

 13/7/2021 
 

Διευκρινιστικές παρατηρήσεις στην Κοινοβουλευτική Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρη Μαμουλάκη από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 9/7/2021 
 

Επιχειρήσεις και Φορολογική Διοίκηση.Του Σωτήρη Μητολίδη

 2/7/2021 
 

Επιστολή ΣΟΛΝΘ σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών Επιστρεπτέων Προκαταβολών και Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού

 1/7/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Και SMS για να ασκήσουμε το επάγγελμα μας ;;;!!! 
Πίνακας ερωτήσεων - απαντήσεων για προβλήματα των myDATA μετά την συνάντηση της Τεχνικής Ομάδας του ΟΕΕ με την ΑΑΔΕ. 
Η ενεργειακή κρίση η ακρίβεια και οι προβλέψεις των αναλυτών για το 2022. Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη* 
Προσοχή !!!! Έλεγχος στα ποσά που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις μέσο των προγραμμάτων της επιδότησης τόκων και του προγράμματος της Γέφυρας 
Επιστολη από το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης σχετικα με την υπεύθυνη δήλωση εργοδότη σχετικά με την «τήρηση υποχρεώσεως υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νοσήσεως από COVID-19 » 
ΔΩΡΕΑΝ On line ημερίδες για την πλατφόρμα myData 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Όροι και προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα στήριξης καλλιτεχνών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού για τον μήνα Ιανουάριο 2022
ΑΑΔΕ: Απλοποιούνται οι δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, έρχεται ηλεκτρονική εφαρμογή
Κορωνοϊός – Νέα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων – Τι ισχύει για αναστολές, αναλυτικά οι ΚΑΔ
Ποιοι κόβονται από τη ρύθμιση των χρεών σε 72 δόσεις προς τον ΕΦΚΑ
Παρατείνονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 
Ανακοίνωση για τα πρόστιμα των Μ.Υ.Φ. της χρήσης 2015 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Δομικος πληθωρισμος και εντροπιακη εξελιξη του οικονομικου συστηματος

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα