Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
22/1/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 9917
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το Δημόσιο Χρέος ως Συνταγματικός Δημοσιονομικός Κανόνας: Διδάγματα για την ΕΕ από τις ΗΠΑ
Το «κραχ» της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας
Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Καθηγητής και πρώην μέλος του ΔΝΤ): Οι μακροχρόνιες οικονομικές επιπτώσεις του covid
Τί μας διδάσκει για το σήμερα ο πληθωρισμός της δεκαετίας του ’70. Του Χιόνη Διονύση
Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος; Του Damien Millet
24 Οκτωβρίου 1929: Το κραχ του «αμερικάνικου ονείρου»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, 9/12/2016, δηλώσεις στη διάρκεια διάσκεψης με την ευκαιρία της 25ης επετείου από τη Σύνοδο του Μάαστριχτ 
Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι, τότε φταίνε οι ικανοί» 
Ηχηρό μήνυμα Ιεράς Συνόδου: Μόνο με τεστ η είσοδος ανεμβολίαστων πιστών και κληρικών στις εκκλησίες 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Δήλωση Σκέρτσου για την εκατόμβη νεκρών Ελλήνων!
Λευτέρης Μπλάτζιος, πρόεδρος της τοπικής Ν.Δ. στη Χίο
Ο Γεωργιάδης προβλέπει το τέλος της πανδημίας σε ένα με ενάμιση μήνα 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πώς το κράτος «αρπάζει» 8,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από το Ασφαλιστικό

�������� 
 

Ημερομηνία: 29/11/2021 10:53:07 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τα ψεύδη για τον διαχωρισμό των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης σε διανεμητικά και κεφαλαιοποιητικά και το πλιάτσικο στις συντάξεις του Ελληνα

Σκοπιμότητες, με προφανείς στόχους, κρύβει ο διαχωρισμός των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης σε «διανεμητικά» και «κεφαλαιοποιητικά». Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συνεπικουρουμένη από βραβευμένους οικονομολόγους και καθηγητές πανεπιστήμιου, ότι οι συντάξεις ως «διανεμητικό σύστημα» ισοδυναμούν με τις τρέχουσες εισφορές, είναι ψευδείς και παραπειστικοί.

Με τον ισχυρισμό αυτόν ενοχοποιούν και κατασυκοφαντούν τους σημερινούς συνταξιούχους, αποσιωπούν τη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων και τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις του κράτους απέναντι σε αυτά, αλλά και το γεγονός ότι το ύψος των αποθεματικών θα ξεπερνούσε τα 300 δισ. ευρώ. Δηλαδή, αποκρύπτουν ένα από τα βασικά έσοδα των Ταμείων, τους τόκους, περί τα 6 δισ. ευρώ ετησίως.

Με την παραδοχή ότι η ανάπτυξη των οικονομιών απαιτεί πόρους, ενώ η κατανάλωση των παραγόμενων προϊόντων αγοραστική δύναμη, η Κοινωνική Ασφάλιση παρέχει και τα δύο. Πρώτον, οι ασφαλιστικές εισφορές κατά το αρχικό στάδιο σωρεύονται αποθεματικά, όπου τροφοδοτούν την ανάπτυξη, και, δεύτερον, οι συντάξεις κατά το τελικό στάδιο αποτελούν τη βασική αγοραστική δύναμη για την κατανάλωση των παραγομένων προϊόντων.

Τα κράτη, πέραν της ευθύνης για την αξιοποίηση και τη διασφάλιση των αποθεματικών, υποχρεούνται να συμμετέχουν και με ασφαλιστικές εισφορές, καθόσον κατά τον ασφαλιστικό βίο προκύπτουν ασφαλιστικοί κίνδυνοι (κοινωνικές ανάγκες), όπως η ανεργία, ατυχήματα, θάνατοι, με αποτέλεσμα να παρέχονται συντάξεις οι οποίες δεν αντιστοιχούν σε ασφαλιστικές εισφορές.

Επομένως, το συνολικό κόστος των συντάξεων ισοδυναμεί με τις καταβαλλόμενες εισφορές, τους ετήσιους τόκους, καθώς και τις θεσμοθετημένες εισφορές του κράτους, ενώ το ύψος των συντάξεων γήρατος εξαρτάται από τις καταβαλλόμενες εισφορές συν τους τόκους και την ηλικία συνταξιοδότησης (προσδόκιμο ζωής), δηλαδή το χρονικό διάστημα που αυτές καταβάλλονται.

Παράδειγμα: Εστω με 35 έτη ασφάλιση, συνταξιοδότηση 67 ετών, και μηνιαίες εισφορές (μισθός 1.500 ευρώ) 300 ευρώ. Εφόσον λοιπόν οι συνολικές εισφορές με τους τόκους ανέρχονται στα 188.000 ευρώ και το προσδόκιμο είναι 13 έτη, δικαιούται σύνταξη (188.000 διά 13 διά 12) 1.205 ευρώ, δηλαδή το 80% του μισθού.

Untitled 5

Η Κοινωνική Ασφάλιση στην Ελλάδα

Η Κοινωνική Ασφάλιση στην Ελλάδα (δημόσια και κοινωνική) χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920. Οπως εξηγεί στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο Κώστας Νικολάου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, αρχικά ιδρύθηκαν τα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών και στη συνέχεια, κατά τη δεκαετία του 1930, το ΙΚΑ μισθωτών, που αποτέλεσε και τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας.

Το 1961 ιδρύθηκε ο ΟΓΑ, ο οποίος παρείχε δωρεάν συντάξεις στο σύνολο του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, ενώ το 1998 μετατράπηκε σε Ταμείο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, με εισφορές 7% για τους αγρότες και 14% + 10% για το κράτος.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, παρότι έως το 2016 ήταν εκτός ασφαλιστικού ταμείου, είχαν παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών, ενώ τις συντάξεις τους κατέβαλλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ετσι, όπως σε όλα τα ασφαλιστικά συστήματα, έτσι και στο ελληνικό (όπως φαίνεται και από τον Πίνακα 1) κατά το αρχικό στάδιο τα Ταμεία δεν είχαν συντάξεις, παρά μόνο αποθεματικά. Οπως φαίνεται και στον πίνακα, οι πρώτες ελάχιστες συντάξεις γήρατος αρχίζουν μετά το 1950, ενώ τα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα μετά το 1990, όταν σε σύνολο 2.174.400 ασφαλισμένων το Ταμείο χορηγούσε μόλις 624.866 συντάξεις.

Τα χρήματα αυτά, χρησιμοποιήθηκαν για λογαριασμό της ελληνικής οικονομίας, η οποία από το 1961 έως το 1980 γνώρισε και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με πραγματικό ετήσιο ρυθμό που ξεπερνούσε το 6,5%, όταν αργότερα, από το 1981 έως το 2019, ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα ήταν 0,9%. Ωστόσο με ευθύνη του κράτους τα χρήματα αυτά δεν επιστράφηκαν στα Ταμεία.

Οι υποχρεώσεις που δεν τηρεί το κράτος και η μεγάλη ληστεία των αποθεματικών

Το κράτος έχει την υποχρέωση, εκτός από τη διασφάλιση της περιουσίας των Ταμείων (αποφυγή και καταβολή των αντιστοιχών ασφαλιστικών εισφορών και τη διασφάλιση των αποθεματικών), να καταβάλλει και το ίδιο εισφορές, ποσά που κατά την κείμενη νομοθεσία αναλογούν στο 50% των συνολικών εισφορών. Η ανάγκη αυτή απαιτείται καθώς το 70% των συντάξεων δεν συμβαδίζει με τις καταβαλλόμενες εισφορές.

Αναλυτικά, σε σύνολο 2.251.471 συντάξεων εκτός του ΟΓΑ μόνο οι 1.488.845 είναι συντάξεις γήρατος και εξ αυτών το 40% δεν υπολογίζεται βάσει των εισφορών, αλλά με τα κατώτατα όρια, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες, οι 533.828 (23,7%) είναι συντάξεις θανάτου και οι 215.384 (9,5%) αναπηρίας.

Η μεγάλη αρπαγή

Τα αποθεματικά, περί τα 150 δισ. ευρώ, παρότι χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δεν επιστράφηκαν ποτέ στα Ταμεία. Το κράτος ουδέποτε κατέβαλε κανονικά το 50% των εισφορών, καθόσον τα πρώτα 60 χρόνια απείχε από κάθε συμμετοχή, ενώ μετά το 1990, που άρχισε να ανταποκρίνεται, καταβάλλει ελάχιστα, πολύ λιγότερα ακόμα και σήμερα από αυτά που του αναλογούν.

Ταυτόχρονα, η εισφοροκλοπή έχει γίνει νόμος με χαριστικές ρυθμίσεις, και δεκάδες δισ. ευρώ κατέληξαν και καταλήγουν ως δωρεές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, στο Χρηματιστήριο, αλλά και στο κράτος (20 δισ.) μέσω του καταστροφικού PSI που επιβλήθηκε από την τρόικα και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2012.

Επίσης, σήμερα οι οφειλές στα Ταμεία αγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ, για την ακρίβεια στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) είναι ενταγμένα χρέη ύψους 38,9 δισ. ευρώ. Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση συνειδητά διαλύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και επαναφέρει τα «παραθυράκια» που είχαν κλείσει νομοθετικά πρόσφατα, όπως έκανε με την κατάργηση της εκ των προτέρων ηλεκτρονικής, μέσω SMS, δήλωσης της υπερεργασίας. Η συνέπεια είναι η εισφοροδιαφυγή να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, και να χάνονται πάνω από τα 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο μέσω της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας.

Επομένως, το ύψος των αποθεματικών μαζί με τις κρατικές οφειλές και τις χαριστικές ρυθμίσεις ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ, ποσά που μεταφράζονται σε επιπλέον κρατικές οφειλές, περί τα 6 δισ. ευρώ ετησίως από τόκους που θα είχαν τα αποθεματικά αυτά.

Το αναγνωρίζουν

Το κράτος επισήμως έχει αναγνωρίσει την αρπαγή των αποθεματικών. Πέρα από τις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών Εργασίας, με το άρθρο 4 του Ν. 3029/2002, το κράτος δεσμεύεται ότι, αν εξελιχτούν δυσμενώς οι προβλέψεις του συνόλου των οικονομικών μεγεθών, θα εξασφαλίζει τους απαιτούμενους επιπλέον χρηματοδοτικούς πόρους για την πλεονασματική λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος.

Ωστόσο, αντί της εξασφάλισης των απαιτούμενων χρηματοδοτικών πόρων, τη δεκαετία του 2010, με πρόσχημα τα Μνημόνια και υποστηρίζοντας ότι τα Ταμεία είναι ελλειμματικά, αποκεφάλισαν όλες τις συντάξεις και αρπάζουν για δεύτερη φορά 6 δισ. ευρώ ετησίως πόρους από τα Ταμεία, ως εξής:

Μεσοσταθμικά, οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 25%, ενώ οι μεγαλύτερες είχαν μειώσεις έως 50%. Επιπλέον, αύξησαν και τα όρια συνταξιοδότησης και με τον τρόπο αυτόν η διάρκεια των συντάξεων στο εξής περιορίζεται κατά μέσο όρο στα 13 έτη.

* Με το τρικ των συγχωνεύσεων του νόμου Κατρούγκαλου, το 2016, ενοποίησαν 1.700.000 συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων του ιδιωτικού τομέα με τις 1.200.000 συντάξεις (650.000 του ΟΓΑ – 480.000 του Δημοσίου – 70.000 του ΝΑΤ), για τις οποίες θα έπρεπε να βαρύνεται αποκλειστικά το κράτος. Εως το 2016 το κράτος, πέραν των εργοδοτικών εισφορών και της τριμερούς χρηματοδότησης, κατέβαλλε επιπλέον ποσά: 2 δισ. ευρώ για τις συντάξεις του ΟΓΑ, 3 διΣ. ευρώ για τις συντάξεις του Δημοσίου και 1 δισ. ευρώ για τις συντάξεις του ΝΑΤ, σύνολο 6 δισ., ευρώ ετησίως, τα οποία με την ενοποίηση «φορτώθηκαν» στον ΕΦΚΑ.

Συνοψίζοντας, οι υποχρεώσεις του κράτους στα ασφαλιστικά ταμεία για τον κλάδο σύνταξης αθροίζονται ως εξής:

α) κατά 50% επί των συνολικών εισφορών (λόγω τριμερούς χρηματοδότησης), δηλαδή 7,5 δισ. ευρώ, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονται στα 15 δισ. ευρώ,

β) 6 δισ. ευρώ για τους τόκους που θα είχαν τα Ταμεία, και

γ) 6 δισ. ευρώ για τα ελλείμματα των συντάξεων (ΟΓΑ – Δημόσιου – ΝΑΤ), σύνολο 19,5 δισ. ευρώ. Ετσι, τα έσοδα θα ήταν 35,5 δισ. ευρώ (15 δισ. εισφορές + 1 δισ. αξιοποίηση περιούσιας + 19,5 δισ. συμμετοχή του κράτους), ενώ αν προστεθούν και τα 3 δισ. της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, αγγίζουν τα 38 δισ. ευρώ.

Αντ’ αυτού, το κράτος καταβάλλει για συντάξεις μόνο 11 δισ. ευρώ (8,5 δισ. λιγότερα από το σύνολο 19,5 δισ.), ενώ τα έσοδα των Ταμείων μειώθγκαν στα (15+1+11) 27 δισ. ευρώ, με τις συντάξεις επίσης να μειώνονται, στα 26,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Untitled 6

Untitled 7

Επιπτώσεις στην οικονομία

Οι μειώσεις των συντάξεων κατά 25% πυροδότησαν με αλυσιδωτές εκρήξεις και τη συρρίκνωση της οικονομίας, καθώς έπεσε η αγοραστική δύναμη, μειώθηκε η κατανάλωση, οι επιχειρήσεις κατέρρευσαν, ενώ η πραγματική ανεργία εκτινάχθηκε στο 30%. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων η αγοραστική δύναμη από 100 δισ. ευρώ το 2009 μειώθηκε σε 75 δισ. ευρώ.

Η αδικία με τις νέες συντάξεις

Οι συντάξεις σήμερα, ουσιαστικά, μετατράπηκαν σε επιδόματα. Οι ασφαλιστικές εισφορές, επίσης, λειτουργούν ως επιπρόσθετοι φόροι, καθώς όσο μεγαλύτερες είναι οι εισφορές τόσο αναλογικά χαμηλότερη σύνταξη χορηγείται, ενώ το σύνολο των ποσών που εισπράττεται υπολείπεται κατά πολύ των καταβαλλομένων.

Οπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον Πίνακα 3, για έναν εργαζόμενο με αποδοχές 900 ευρώ, ο οποίος καταβάλλει κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου συνολικά 112.500 ευρώ, το ύψος της σύνταξης που θα πάρει θεωρείται σχετικά δίκαιο, καθώς ισοδυναμεί με τα χρήματα που του παρακρατήθηκαν.

Οσο όμως αυξάνεται ο μισθός τόσο μεγαλώνουν και οι απώλειες: με μισθό 1.500 ευρώ θα λάβει ως ποσά από συντάξεις 41.500 ευρώ λιγότερα από όσα κατέβαλλε για εισφορές και με μισθό 5.000 ευρώ θα λάβει 274.000 ευρώ λιγότερα από όσα κατέβαλλε κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου!

https://www.newsbreak.gr

 


Κατεβάστε το αρχείο: ασφαλιστικα ταμεια.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Πώς το κράτος «αρπάζει» 8,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από το Ασφαλιστικό»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Οι «λύκοι» της Σοφοκλέους, το «αμαρτωλό» 1999 και η… στημένη ανακρίτρια

 21/1/2022 
 

Σκάνδαλο μεγατόνων στον ΔΕΔΔΗΕ: Ενέκριναν μπόνους στους… εαυτούς τους την ώρα που οι Έλληνες ματώνουν για το ρεύμα!

 21/1/2022 
 

Δημοσκόπηση – Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για πανδημία και ακρίβεια

 19/1/2022 
 

Οι δανειστές πιέζουν για πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας!

 19/1/2022 
 

Πώς κλέβουν οι χάκερ τους κωδικούς πρόσβασης - Ποιοι οι τρόποι προστασίας

 18/1/2022 
 

Κύκλωμα μαστροπείας με Rich Kids: Ο βιασμός στο δωμάτιο 602 και το «ψάρεμα» ανυποψίαστων κοριτσιών

 18/1/2022 
 

ΑΣΟΕΕ: Μια δυσώδης υπόθεση, λίπασμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία(1 σχόλιo/α)

 13/1/2022 
 

Ποιοι θα επιστρέψουν 100% και με τόκο την επιστρεπτέα προκαταβολή!

 12/1/2022 
 

ΑΑΔΕ: Με SMS θα μπαίνουμε στο Taxisnet για μεγαλύτερη ασφάλεια(2 σχόλιo/α)

 10/1/2022 
 

Ο «εθνικός ψεύτης» Άδωνις τώρα το παίζει προστάτης στα μικρά διαγνωστικά κέντρα

 10/1/2022 
 

«Βόμβα» από τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών: «Βρήκα μοριακά τεστ με 7 ευρώ και ο ΕΟΔΥ με μπλόκαρε»!

 10/1/2022 
 

Ο «άγνωστος» Σωτήρης Πατατζής

 9/1/2022 
 

Euractiv: Οι Ελληνες είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που πληρώνουν για PCR τεστ

 6/1/2022 
 

Στη «σέντρα» εκατοντάδες Έλληνες για ξέπλυμα χρήματος!

 6/1/2022 
 

Με χρέη 661 εκατ. μπήκε το 2022 για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

 5/1/2022 
 

Μαλαματίνα: Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και πολλές άτοκες δόσεις!(1 σχόλιo/α)

 4/1/2022 
 

ΤΑΖ για Μητσοτάκη: Προσλαμβάνει στρατιές οπαδών του - Ρεκόρ μετακλητών

 3/1/2022 
 

Πλατφόρμα «myCAR»: Φιάσκο η ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων

 28/12/2021 
 

Η απειλή του χρέους επιστρέφει

 28/12/2021 
 

Οι «μεγάλοι» φεσώνουν την εφορία και, φυσικά, δεν πληρώνουν!

 22/12/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Και SMS για να ασκήσουμε το επάγγελμα μας ;;;!!! 
Πίνακας ερωτήσεων - απαντήσεων για προβλήματα των myDATA μετά την συνάντηση της Τεχνικής Ομάδας του ΟΕΕ με την ΑΑΔΕ. 
Η ενεργειακή κρίση η ακρίβεια και οι προβλέψεις των αναλυτών για το 2022. Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη* 
Προσοχή !!!! Έλεγχος στα ποσά που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις μέσο των προγραμμάτων της επιδότησης τόκων και του προγράμματος της Γέφυρας 
Επιστολη από το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης σχετικα με την υπεύθυνη δήλωση εργοδότη σχετικά με την «τήρηση υποχρεώσεως υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νοσήσεως από COVID-19 » 
ΔΩΡΕΑΝ On line ημερίδες για την πλατφόρμα myData 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Όροι και προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα στήριξης καλλιτεχνών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού για τον μήνα Ιανουάριο 2022
ΑΑΔΕ: Απλοποιούνται οι δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, έρχεται ηλεκτρονική εφαρμογή
Κορωνοϊός – Νέα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων – Τι ισχύει για αναστολές, αναλυτικά οι ΚΑΔ
Ποιοι κόβονται από τη ρύθμιση των χρεών σε 72 δόσεις προς τον ΕΦΚΑ
Παρατείνονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 
Ανακοίνωση για τα πρόστιμα των Μ.Υ.Φ. της χρήσης 2015 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Εργατικο Δικαιο

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα