Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
11/12/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3719
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΟΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Του Νίκου Λέανδρου Καθηγητής Πρώην Αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
Παναγιώτης Ρουμελιώτης / Οι BRICS και η αποδολαριοποίηση
Εκατό χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης
Όλος ο κόσμος χρωστάει της Μιχαλούς, αλλά η Μιχαλού αγνοείται
Ο Μίλαν Κούντερα για την κουλτούρα της Ευρώπης
Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Συγκλονιστική μαρτυρία πληγέντα στην Αγ. Παρασκευή 
Πρώην υπουργούς Εξωτερικών Νίκος Δένδιας 
Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Αγοραστός: «Ψηφίστε με, γιατί κάναμε τη Θεσσαλία πρώτη στην Ευρώπη και τον κόσμο» 
Η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη και η πρόεδρος της ΕΕ μας είπε μπράβο είστε επαγγελματίες!!!!. 
Είπε ο κ. Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης :‘’ Συναντήθηκα με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΔΗΚΙΟ) !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσία

�������� 
 

Ημερομηνία: 8/4/2022 11:43:35 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η Αμερική και η Ρωσία δίνουν αγώνα ύπαρξης, ζωής και θανάτου στην Ουκρανία, η κάθε μία για δικούς της λόγους. Ταυτόχρονα έχουν εμπλακεί και σε έναν ανελέητο Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο του οποίου η έκβαση έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται μέσα από στοιχεία κορυφαίων δυτικών μέσων και όχι ρωσικών… που παρατίθενται στη συνέχεια. 

 

Στις 24/02/2022 με την έναρξη του ολέθρου στην Ουκρανία έγραφα: Το «ουκρανικό» μικρό μέρος των σχεδίων ΗΠΑ–ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, πράγμα που σήμερα δικαιώνεται πλήρως. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν (αμφισβητούμενος τουλάχιστον από το 50% των Αμερικανών που τον κατηγορούν για κλοπή της εξουσίας κατόπιν νοθείας και με μία δημοφιλία που σήμερα φτάνει περίπου στο 39%) επέτρεπε ή και προέτρεπε την Ρωσία να πραγματοποιήσει «μία μικρή εισβολή» λέγοντας κατά λέξη: «Είναι κάτι διαφορετικό εάν πρόκειται για μία μικρή εισβολή και καταλήξουμε σε μία διαμάχη για το τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε…». (REUTERS/Evelyn Hockstein, 20/1/2022.) Η φοβική αυτή δήλωση αποδείκνυε ότι οι ΗΠΑ είχαν χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, με αποτέλεσμα η Ρωσία να καταλάβει δια των όπλων το κενό ισχύος που δημιουργήθηκε τόσο εμφανώς. 

Από την αρχή των συγκρούσεων (24/2/22) ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ έριξαν «λευκή πετσέτα» στο πεδίο της μάχης διακηρύσσοντας καθημερινά ότι: «δεν πρόκειται να πολεμήσουν στην Ουκρανία και δεν θα κλείσουν τον εναέριο χώρο της». Έτσι παραδεχόμενες στην πράξη την στρατηγική ήττα τους στο πεδίο, επέλεξαν τον τακτικισμό των λόγων μιλώντας για «εγκλήματα πολέμου και περί ενός… εγκληματίου», κάτι που πρέπει να αποδειχθεί δικαστικά, αλλιώς δεν θα ισχύει με ό,τι αυτό σημαίνει. Οι στρατηγοί των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προφανώς γνωρίζουν αυτό που ξέρει και ο τελευταίος λοχίας, ότι ο τακτικισμός ΔΕΝ είναι στρατηγική. 

Οι ΗΠΑ διεκήρυξαν έντονα (!), ότι απείλησαν την Κίνα να μη ταχθεί με την Ρωσία και να μη στραφεί εναντίον τους αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι απειλές τους έφεραν αποτέλεσμα. Τις διαψεύδει όμως η Λαϊκή Ημερησία (人民日, Πινγίν: Rénmín Ribaoεπίσημο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, καθώς γράφει στις 30/3/2022, ΜΕΤΑ από τις επίσημες συναντήσεις αμερικανικής και κινεζικής αντιπροσωπείας, τα εξής: 

«…Η κρίση στην Ουκρανία εξέθεσε περαιτέρω την ουσία της αμερικανικής ηγεμονίας και τις ολέθριες συνέπειες της νοοτροπίας του Ψυχρού Πολέμου.

Η προς ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι η βασική αιτία της κρίσης και οι ΗΠΑ είναι οι εμπνευστές της κρίσης.»[…] «Οι ακόρεστες επιθυμίες του ΝΑΤΟ είναι η βασική αιτία και τα καρκινικά κύτταρα όλων αυτών των συγκρούσεων. Πρέπει να τονιστεί ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται μεταξύ των «δυτικών χωρών» για να στείλει τις εντολές του ψεύτικου «ελεύθερου κόσμου» σε (όλο και πιο) μακρινά μέρη για να διεξάγει πολέμους εναντίον όλων των χωρών που αντιτίθενται στα σχέδιά του.»

Είναι καταφανές ότι οι ΗΠΑ δεν ζουν στον ίδιο πλανήτη με την Κίνα, όπως δεν ζουν ούτε μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των 2/3 του πληθυσμού της γης που αντιτίθεται σε αυτές. Γιατί δεν εξηγείται τι δεν καταλαβαίνουν οι ΗΠΑ όταν το ΚΚΚ δηλώνει, ότι «οι ακόρεστες επιθυμίες του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ είναι τα καρκινικά κύτταρα όλων των συγκρούσεων στη γη».

Ως προς το πόσο ήδη έχασε σε παγκόσμια επιρροή (και) η σημερινή ηγεσία των ΗΠΑ, ο Οντ Άρνε Ουέσταντ, ένας από τους κορυφαίους διεθνώς ιστορικούς της ψυχροπολεμικής αντιπαράθεσης, καθηγητής Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Yale, πρώην καθηγητής στο Harvard και το London School of Economics (LSE), δηλώνει: «Eίναι η πρώτη παγκόσμια κρίση που η Κίνα, αν το θελήσει, μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο, ακριβώς λόγω της σχέσης της με τη Ρωσία.»

Για τον γράφοντα είναι σαφέστατο, ότι κατά ένα περίεργο τρόπο…, η πύκνωση αποστολών αμερικανικών όπλων υπήρξε πάντοτε προπομπός του θανάτου της αμερικανικής διπλωματίας και μείωσης της ισχύος των ΗΠΑ. Αυτό συνέβη στο Βιετνάμ, το Ιράν, επί Σάχη (πόσα αμερικανικά ελικόπτερα κατακάηκαν στο έδαφος από τους εξεγερμένους Ιρανούς, ενώ η CIA διαβεβαίωνε ότι όλα βαίνουν καλώς;…), τη Συρία, το Ιράκ, τις τεράστιες ποσότητες όπλων προς την Αλ Κάιντα πριν το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, 11η Σεπτεμβρίου 2001, στη διαρκώς σοβούσα κρίση Αμερικανών-Σαουδαράβων…, τη Λιβύη και μεγαλειωδώς (!…) στο Αφγανιστάν. Σήμερα οι ΗΠΑ πυκνώνουν τις αποστολές όπλων τους στην Ουκρανία.

Χάνοντας την Παγκόσμια Κυριαρχία, πληθυσμιακά και ενεργειακά

Το ακραία φιλοαμερικανικό, παγκοσμίως γνωστό, Foreign Affairs, αναρωτιέται στις 18/2/22: «Κι αν κερδίσει η Ρωσία;» (των Liana Fix και Michael Kimmage): «Μια Ουκρανία υπό τον έλεγχο του Κρεμλίνου θα μεταμόρφωνε την Ευρώπη[…] η Δύση δεν πρέπει να υποτιμά τη Ρωσία. Δεν πρέπει να βασίζεται σε αφηγήσεις που εμπνέονται από ευσεβείς πόθους. Η ρωσική νίκη στην Ουκρανία δεν είναι επιστημονική φαντασία

Σύμφωνα με υπολογισμούς του παγκοσμίου κύρους, Economist Intelligence Unit (EIU) (3/4/2022): το 36% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες που έχουν καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας και επέβαλλαν κυρώσεις. Αντίθετα το 32% του παγκόσμιου πληθυσμού μένει σε χώρες που έχουν λάβει ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ρωσίας, ενώ το υπόλοιπο 32% ΔΕΝ έχει τοποθετηθεί κατά της Ρωσίας πράγμα που δεν ευνοεί την πολιτική των ΗΠΑ, αφού και αυτές οι χώρες ΔΕΝ συμμετέχουν στις κυρώσεις. Έτσι οι ΗΠΑ εκεί που θεωρούσαν μέχρι προ μηνός ότι μπορούν να επιβάλλουν την πολιτική τους σε όλο τον πλανήτη βλέπουν ότι γίνονται αποδεκτές ΜΟΝΟ από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. 

«Μη σύμφωνες»… με την αμερικανική πολιτική είναι και χώρες-κολοσσοί, Κίνα, Ινδία, με την πρώτη να έχει κλείσει γιγαντιαία συμβόλαια ενέργειας με την Ρωσία λίγο ΠΡΙΝ την επέμβασή της στην Ουκρανία. Η Ινδία ήδη προμηθεύεται ρωσικό πετρέλαιο σε χαμηλότατες τιμές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του EIU, είναι εντυπωσιακό ότι μέχρι και το Πακιστάν που λαμβάνει αμερικανικά όπλα (!) είναι αντίθετο με τα αμερικανικά σχέδια. Όπως και η Νότιος Αφρική (!), η Βραζιλία, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και πολλές ακόμη χώρες. Το EIU τονίζει ότι οι χώρες αυτές θα ταχθούν ξεκάθαρα υπέρ της Ρωσίας στην περίπτωση που κλιμακωθούν οι εντάσεις. 

Αλυσιδωτές οικονομικές πυρηνικές εκρήξεις

στην οικονομία των ΗΠΑ

Ο σύνδεσμος: (https://www.blackrock.com/corporate/investor-relations/larry-fink-chairmans-letter) παραπέμπει στο πρωτότυπο της «Επιστολής Προς Μετόχους, του 2022», που απέστειλε στις 24/3/2022 (ένα μήνα ΜΕΤΑ την ημέρα της έναρξης των ρωσικών επιχειρήσεων, και άρα είναι προϊόν ώριμων στοιχείων…), ο Λάρι Φινκ, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, της Black Rock, που ελέγχει περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο αντίκτυπος της επιστολής έγινε αισθητός στις ΗΠΑ, όπως εάν έπεφταν Θερμοπυρηνικές Βόμβες Υδρογόνου στην αμερικανική οικονομία και στα παγκόσμια συμφέροντά της. Ο Φιν δηλώνει ξεκάθαρα ότι: «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έβαλε τέλος στην παγκοσμιοποίηση που ζήσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες»[και] «Ήταν ακριβώς τότε, πριν από 34 χρόνια, όταν ιδρύθηκε η BlackRock και η εταιρεία ωφελήθηκε πάρα πολύ από την άνοδο της παγκοσμιοποίησης και την ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών,(κλπ)» Το διεθνώς έγκυρο Μoneyreview, αναφέρει ότι, όπως λέει ο Φινκ: «η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναθεωρεί την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, όπως την ξέραμε από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.» 

Ούτε ο Πρόεδρος Πούτιν δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοιο αμερικανικό «δώρο», στις 24/3/2022, ή μήπως μπορούσε και έτσι καθόρισε τα σχέδια της Ρωσίας; 

Το κακό δεν έχει τέλος στον αμερικανικό, πρωτίστως, 

Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο κατά της Ρωσίας

Όμως όλα αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των δεινών που έφεραν οι εμπνεύσεις της Ουάσιγκτον. Διότι το Economist Intelligence Unit (EIU), στις 03/03/2022, δημοσίευσε άλλη μελέτη του, στο EIU Viewpoint, με τον πασίδηλο τίτλο: «Οι παγκόσμιες επιπτώσεις πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας». Αυτές είναι:

  1. Οι απρόβλεπτες επιπτώσεις στην Παγκόσμια Οικονομία, λόγω τριών βασικών παραμέτρων: α. Οικονομικές κυρώσεις Αμερικής-Δύσης και αντίμετρα της Ρωσίας, β. Τιμές εμπορευμάτων, γ. Διαταραχές εφοδιαστικής αλυσίδας με άμεσο αντίκτυπο στον παγκόσμιο πληθωρισμό και την Ανάπτυξη.

  2. Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν πάνω από τα 100 δολάρια. (Σ.σ: η Ρωσία μπορεί να πουλά το άφθονο δικό της πετρέλαιο Ural, καλύτερης ποιότητας από το Brent, έως και 30% φτηνότερα από το αμερικανικό.)

  3. Όλα τα βασικά μέταλλα που παράγει η Ρωσία (αλουμίνιο, τιτάνιο, παλλάδιο, νικέλιο, κοβάλτιο κλπ.), θα σημειώσουν άλματα τιμών. (Σ.σ.: όπως και το ξύλο, το χαρτί και πλήθος άλλων πρώτων υλών.) 

  4. Οι τιμές των γεωργικών προϊόντων (σίτος, καλαμπόκι, κριθάρι, ελαιοκράμβη, κλπ) θα εκτιναχθούν στα ύψη. (Σ.Σ.: Η Ρωσία κατέχει παγκοσμίως δεσπόζουσα παραγωγική θέση και η νέα πελατεία της είναι πλέον τα 2/3 του πληθυσμού της γης, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ που απευθύνονται μόνο στο 1/3.) 

  5. Θα κλείσουν οι εμπορικές οδοί στη Μαύρη Θάλασσα με αποτέλεσμα οι θαλάσσιες εμπορευματικές διαδρομές να ακυρωθούν. Θα αυξηθεί η άνοδος στις τιμές μεταφοράς των σιτηρών. Οι εν γένει αλυσίδες ανεφοδιασμού θα διακοπούν. Η πιθανή (sic…) καταστροφή ορισμένων υποδομών μεταφορών (κυρίως λιμένων στην Ουκρανία) θα επιδεινώσει τα υπάρχοντα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. (Σ.σ.: Η Ουκρανία είναι ήδη μια κατεστραμμένη χώρα. Σύμφωνα με δήλωση της Ουκρανής Υπουργού Οικονομίας, Γιούλια Σβιρύντενκο: «(μόνο) μέχρι τις 28/03/22 οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη χώρα ανέρχονται στα 564,9 δισ. δολάρια.»). (Σ.σ.: Και αυτό ΜΟΝΟ στις περιοχές που ελέγχει το Κίεβο.)

  6. Οι χερσαίες εμπορικές οδοί μεταξύ Ασίας και Ευρώπης θα διακοπούν.

  7. Οι αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης (και Ασίας προς Ευρώπη) θα παρεμποδιστούν σοβαρά.

  8. Οι υψηλές τιμές θα δυσκολέψουν πολύ τις κεντρικές τράπεζες. Η πορεία «νομισματικής σύσφιξης» για τον περιορισμό του πληθωρισμού, μετά τον Κορονοϊό, θα ανασταλεί. Η Ανάπτυξη στην ΕΕ θα μειωθεί κατά 50%, από το 3,9% στο 2%.

  9. Στην Federal Reserve (Fed), Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα[…]αναμένεται ότι ο ρυθμός εκκαθάρισης του ισολογισμού της Fed θα είναι λιγότερο επιθετικός από ό,τι υποδηλώνει επί του παρόντος και θα αναβληθεί σε περίπτωση σημαντικής αναταραχής στην αγορά. (Σ.σ.: το τι θα πει «θα αναβληθεί» αφήνεται στην γόνιμη φαντασία του αναγνώστη.)

  10. Πέραν των όσων γράφει το EIU, την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, το Ρούβλι κάνει πάρτι ανόδου ως προς το δολάριο. Έτσι μια μέρα πριν την εισβολή ισοδυναμούσε με 80,78 δολάρια, (καθηλωμένο για μήνες), με την επιβολή των κυρώσεων ανέβηκε στα 143 δολάρια και σήμερα έχει 76,5 δολάρια, με σταθερή πτωτική τάση επί έντεκα (11) συνεχείς ημέρες, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται… Τι βλέπουν οι αγορές που δεν βλέπουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ; Τι; Τι είδε ο πανικόβλητος Λάρι Φινκ, της Black Rock; 

Οι ΗΠΑ μπορούν να αισιοδοξούν… Δεν πρόκειται για τις Δέκα Πληγές του Φαραώ που χτύπησαν τις ίδιες και τον πλανήτη. Λείπουν οι ακρίδες! Ωστόσο όλα τα παγκόσμια σχέδιά τους φαίνεται… μέχρι στιγμής πως πάνε πίσω. Ο Παίκτης του Κρεμλίνου έχει την πρωτοβουλία, υπό την αίρεση ότι όλοι οι πόλεμοι κερδίζονται μέχρι τέλους… στο πεδίο της μάχης, κάτι που ακόμη… αποφεύγουν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Από την άλλη, η Συμμαχία AUKUS (ΗΠΑ, Αυστραλίας, Αγγλίας) για πολεμική περικύκλωση της Κίνας, αν δεν είναι «ένα πουκάμισο αδειανό», (κατά Σεφέρη) μπορεί συνδυαζόμενη με τον στίχο του Καβάφη «αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις» –την πρωτιά στην Παγκόσμια Οικονομία–, να βγάζει νόημα για όσους χρειάζονται έναν κόσμο ορθολογισμού και Παγκόσμιας Ειρήνης. 

https://www.militaire.gr

 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

ΟΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Του Νίκου Λέανδρου Καθηγητής Πρώην Αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

 1/10/2023 
 

Παναγιώτης Ρουμελιώτης / Οι BRICS και η αποδολαριοποίηση

 6/9/2023 
 

Εκατό χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης

 24/7/2023 
 

Όλος ο κόσμος χρωστάει της Μιχαλούς, αλλά η Μιχαλού αγνοείται

 19/7/2023 
 

Ο Μίλαν Κούντερα για την κουλτούρα της Ευρώπης

 13/7/2023 
 

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

 26/4/2023 
 

Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;

 16/3/2023 
 

“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…

 19/9/2022 
 

Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί

 22/8/2022 
 

 22/8/2022 
 

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

 9/6/2022 
 

Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

 30/5/2022 
 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

 24/5/2022 
 

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

 12/5/2022 
 

Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα

 28/4/2022 
 

Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

 12/4/2022 
 

Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

 8/4/2022 
 

Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία

 24/3/2022 
 

Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

 15/3/2022 
 

Ο παγκόσμιος «πόλεμος» των αποθεμάτων

 4/3/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Oι 30.796 είναι συνάδελφοι Οικονομολόγοι Λογιστές .........
ΔΗΚΙΟ:Ο πλούτος που πηγάζει από τον πόνο και την δυστυχία......
Επιστολή του Βασιλείου Δ. Κωστόπουλου τέως προέδρου Δ.Σ. του Σ.Ο.Λ.Ν.Θ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ-ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Διακήρυξη Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) 
Άρθρο του Καιτανόγλου Σάββα Λογιστή Φοροτεχνικού 
ΣΟΛΝΘ: «Κοινωνικά άδικη η αποκλειστική στοχοποίηση των ατομικών επιχειρήσεων»  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Φορολογικές δηλώσεις: Πάνω από 2,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει – Εξετάζεται νέα παράταση 
Νέα εγκύκλιος ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για χρέη στην Εφορία από κληρονομιά 
«Κλείδωσε» ΑΦΜ η ΑΑΔΕ για απάτες στον ΦΠΑ 
Μπλόκο στις προσφυγές για την επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών! 
Το μέγα-κόλπο για την αποφυγή κατασχέσεων της Εφορίας! 
Τι μπορεί να κατασχέσει η Εφορία για χρέη προς το δημόσιο 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φορολογία Εισοδήματος Φυσικων-Νομικών Προσώπων Συμπλήρωμα Τόμων A,΄Β.΄Γ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα