Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
5/7/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 29608
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν
Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου
Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 
Κύρτσος καλεί Ν.Δ. να στραφεί κατά της Novartis 
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, για την κυβέρνηση 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Νο1 πρόβλημα για τους πολίτες - Τι λέει στο Σin η ΕΚΠΟΙ

�������� 
 

Ημερομηνία: 22/5/2022 9:07:11 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Βραχνάς για καταναλωτές και επιχειρήσεις έχει γίνει τους τελευταίους μήνες η ρήτρα αναπροσαρμογής με αστρονομικά ποσά στους λογαριασμούς που είναι απαγορευτικό σε πολλούς να τους εξοφλήσουν.

Το θετικό είναι ότι ενώ απομένουν λιγότερο από δέκα μέρες για την εκδίκαση των δύο πρώτων συλλογικών αγωγών από καταναλωτικές ενώσεις (ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ) κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκπέμπει ασαφή μηνύματα για τη θεσμική τύχη του επίμαχου μαθηματικού τύπου που έχει πλήξει χιλιάδες καταναλωτές πυροδοτώντας σοβαρές αντιδράσεις.

Μάλιστα, ο υπουργός Κ. Σκρέκας μιλά δημοσίως άλλοτε για «αναστολή» και άλλοτε για «ουσιαστική κατάργηση» της ρήτρας, ενώ διαρροές σε ΜΜΕ κάνουν λόγο για «υπουργική απόφαση» που θα αναστέλλει τη χρήση της στις χρεώσεις ρεύματος από τον Ιούλιο.

 

Οι νομικοί εκπρόσωποι των καταναλωτικών ενώσεων καθιστούν σαφές ότι η εκδίκαση των συλλογικών αγωγών κατά των παρόχων είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκαθαρίσει η Δικαιοσύνη τη νομιμότητα ή όχι της ρήτρας, δηλαδή να αποφανθεί υπέρ της ακυρότητάς της.

Μιλώντας στο Σin ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ Βίκτωρ Τσιαφούτης τονίζει ότι οι καταγγελίες των καταναλωτών στην ένωση καταναλωτών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι  νούμερο ένα ζήτημα.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει θετικό πρώτο βήμα ότι υπήρξαν εκτεταμένες αλλαγές στους ΓΟΣ συμβάσεων που συνάπτει με καταναλωτές ο προμηθευτής κατά του οποίου η ΕΚΠΟΙΖΩ  κατέθεσε συλλογική αγωγή για την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Προσθέτει ότι θα έπρεπε οι πάροχοι εφόσον η τιμή του ρεύματος έχει φτάσει στα επίπεδα να κοστίζει όσο ένας μισθός, καλή τη πίστη να μη διακόπτουν το ρεύμα όταν δεν πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής ενώ για το θέμα όπως λέει θα πρέπει να υπάρξει και σχετική παρέμβαση της Πολιτείας.

Ο κ. Τσιαφούτης ερωτηθείς σχετικά τονίζει ότι εφόσον υπάρξουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις σε συλλογικές αγωγές, όλοι οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από αυτές, αλλά ακόμα και εάν δεν συμμορφωθούν οι προμηθευτές θα πρέπει να υπάρξουν υπουργικές αποφάσεις.

Τέλος, σε ερώτηση αν δημιουργείται ένα κλίμα στην κοινωνία τύπου «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι ξεκάθαρος λέγοντας ότι ο μόνος ασφαλής δρόμος για τους πολίτες είναι να πληρώσουν κανονικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του νομικού εκπροσώπου της ΕΚΠΟΙΖΩ, δικηγόρου, Βίκτωρα Τσιαφούτη στην Έλλη Κομνηνού:

«Οι καταναλωτές είναι καταδικασμένοι σε αιώνιες αυξήσεις με τη ρήτρα αναπροσαρμογής»... Είναι μια δική σας εκτίμηση σε εκδήλωση στο επιμελητήριο...

Η κατασκευή της ρήτρας είναι τέτοια και ο προσδιορισμός κάποιων κρίσιμων συντελεστών είναι τέτοιος που καθιστούν το τίμημα επιρρεπές σε αυξήσεις και δεν επιτρέπουν στον καταναλωτή να επωφεληθεί από τυχόν μειώσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ρήτρες αυτές θέτουν κάποια όρια τιμών ανά κιλοβατώρα.

Εάν το αποτέλεσμα μιας εξίσωσης κυμαίνεται εντός των ορίων τότε το τίμημα παραμένει σταθερό, εάν βρίσκεται κάτω από το χαμηλό όριο τότε το τίμημα θα μειωθεί και εάν κυμαίνεται πάνω από το υψηλό όριο τότε θα αυξάνεται. Ο προσδιορισμός όμως των ορίων είναι τέτοιος που το τίμημα μόνο μπορεί να αυξάνεται.

Τα όρια είναι 4-5 λεπτά την κιλοβατώρα στους περισσότερους προμηθευτές (σε κάποιους βρίσκει κανείς και 3-4), όταν η τιμή εκκαθάρισης αγοράς ανέρχεται σε 25 λεπτά την κιλοβατώρα. Άρα, είναι βέβαιο ότι θα είναι εκτός των ορίων και προς τα πάνω. Και μάλιστα αυτό δεν συμβαίνει μόνο τώρα. Συνέβαινε και πριν ένα χρόνο για να φανταστείτε που δεν είχαμε τέτοιου είδους αυξήσεις. Τον Μάρτιο έκλεισε στα 272 ευρώ τη μεγαβατώρα, άρα 0,27 ευρώ την κιλοβατώρα.

Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα;

Οι εναλλακτικοί πάροχοι ξεκίνησαν τις ρήτρες από το 2020, πιθανόν και από το 2019 η ΔΕΗ άρχισε να εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής από τον Αύγουστο του 2021.

1η Ιουνίου εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα... Με αυτήν καλύπτονται και οι επιχειρήσεις;

Το πλεονέκτημα της συλλογικής αγωγής είναι ότι τα αποτελέσματά της ισχύουν έναντι όλων «erga omnes». Άρα, δεν χρειάζεται κάποιος καταναλωτής να συμμετάσχει με κάποιο τρόπο σε μια αγωγή κι αυτό είναι καλό γιατί δεν χρειάζεται να δώσει και χρήματα. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει η απόφαση να γίνει αμετάκλητη, δηλαδή να περάσει και από τον Άρειο Πάγο.

Γενικά όμως οι επιχειρήσεις δεν θεωρούνται καταναλωτές, άρα δεν προστατεύονται από το δίκαιο προστασίας καταναλωτή με εξαίρεση μία περίπτωση: τις καταχρηστικές ρήτρες. Η νομοθεσία για τις καταχρηστικές ρήτρες σε συμβάσεις εφαρμόζεται και στις συμβάσεις που συνάπτονται μεταξύ προμηθευτών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Συνεπώς ένα θετικό αποτέλεσμα στη συλλογική αγωγή που έχουμε καταθέσει θα ωφελήσει και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά μόνο στην αναγνώριση ότι μία ρήτρα είναι καταχρηστική και δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Ωστόσο, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται σε μία αγωγή που καταθέτει μία ένωση καταναλωτών.

Αυτές θα πρέπει να κάνουν κάποιες περαιτέρω ενέργειες;

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό λογικά θα γίνει έφεση και αναίρεση. Εάν το αποτέλεσμα από τον Άρειο Πάγο είναι θετικό, τότε θα είναι θετικό και για καταναλωτές και για πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Υπάρχουν και δύο προσωρινές διαταγές με τις οποίες απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος σε επιχειρήσεις;

Αυτές είναι στο πλαίσιο ατομικών αγωγών των επιχειρήσεων που προσφεύγουν κατά του παρόχου, ζητώντας με προσωρινά μέτρα να μη διακοπεί η παροχή ενέργειας μέχρι να βγει η οριστική απόφαση στην κύρια αγωγή, με την οποία συνήθως ζητείται να αναγνωριστεί η ακυρότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής ως καταχρηστικής και η αποζημίωση του ενάγοντα.

Μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό ότι καθημερινά έχουμε 500 εντολές διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος...

Κατά την άποψή μου θα έπρεπε από μόνοι τους οι προμηθευτές να μη διακόπτουν το ρεύμα σε κανέναν. Ακόμη κι αν οι πελάτες τους δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αρκεί να πληρώνουν το υπόλοιπο μέρος του λογαριασμού. Αυτό επιβάλλεται από την καλή πίστη αυτήν την περίοδο. Δεν είναι δυνατόν, μιλώντας για τα νοικοκυριά, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι όσο ένας μισθός. Άρα, θα έπρεπε να πουν οι προμηθευτές ότι “δεν προχωρούμε σε διακοπή εφόσον πληρώνεται το υπόλοιπο σκέλος του λογαριασμού”.

Η ερώτηση ενός απλού καταναλωτή είναι τελικά μπορεί να αναμένει δικαίωση μέσω μιας συλλογικής αγωγής;

Φυσικά και δικαιώνεσαι εφόσον υπάρξει αμετάκλητη απόφαση, απλώς υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Εφόσον δηλαδή οι πάροχοι δεν εφαρμόσουν την αμετάκλητη δικαστική απόφαση θα πρέπει να υπάρξει υπουργική απόφαση που να υποχρεώνει τους προμηθευτές να συμμορφωθούν.

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε καταναλωτής δεν μπορεί ατομικά ή ομαδικά να προσφύγει κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής με πιο γρήγορα ενδεχομένως αποτελέσματα και με ασφαλιστικά μέτρα. Άλλο η συλλογική αγωγή, που έχει έναν χαρακτήρα συλλογικό και ασκείται υπέρ του καταναλωτικού κοινού συνολικά κι άλλο ατομικά πως θα προχωρήσει κάποιος. Βέβαια, μόνον ο δικαστικός δρόμος δεν αρκεί. Θα πρέπει και η Πολιτεία να λάβει μέτρα. Π.χ. για όσο διάστημα υπάρχει αυτή η κατάσταση να απαγορεύσει τη διακοπή ρεύματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Όπως έγινε γνωστό υπήρξαν εκτεταμένες αλλαγές στους ΓΟΣ συμβάσεων που συνάπτει με καταναλωτές ο προμηθευτής στον οποίο,  η ΕΚΠΟΙΖΩ  κατέθεσε συλλογική αγωγή για την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Η  απόφαση εναλλακτικού προμηθευτή ρεύματος να τροποποιήσει τους όρους των συμβάσεων με τους καταναλωτές ήταν μια πρώτη θετική εξέλιξη. Πράγματι, διαπιστώθηκε ότι ο εναγόμενος πάροχος είχε τροποποιήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής και, εκ πρώτης όψεως, ορισμένες από τις τροποποιήσεις που επέφερε φαίνεται ότι βρέθηκαν στην κατεύθυνση της τήρησης της αρχής της διαφάνειας. Το ίδιο ισχύει και για τους λοιπούς από τους δέκα συνολικά όρους που είχαν προσβληθεί. Υπάρχουν όμως ακόμα σημεία που δεν ικανοποιούν τα αιτήματα της αγωγής και πρέπει να εξεταστούν.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ δέχεται καθημερινά καταγγελίες για τέτοια ζητήματα;

Από όσο γνωρίζω είναι το νούμερο ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες.

Εκφράζεται από κάποιους κύκλους η ανησυχία ότι με όλα αυτά μπορεί να δημιουργηθεί ένα κλίμα ανάλογα με το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» που είχαμε στο παρελθόν...

Εγώ στο ερώτημα να πληρώσει ή να μην πληρώσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, θα έλεγα το εξής:

Εάν δεν έχει απόφαση δικαστηρίου και δεν πληρώσει, πιθανόν να του διακοπεί το ρεύμα. Άρα, χρειάζεται μία προσοχή. Δυστυχώς, η μόνη ασφαλής απάντηση είναι να πληρώσει, εκτός αν προσφύγει ατομικά στο δικαστήριο προκειμένου να εκδοθεί μια προσωρινή διαταγή ή ακόμα καλύτερα κάποια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. Αυτή είναι η ορθή απάντηση. Τώρα, αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα και πληρώσει μόνον το μέρος του λογαριασμού που δεν σχετίζεται με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η επιμονή διακοπής ρεύματος από τον προμηθευτή όταν η τιμή του ρεύματος έχει φτάσει τόσο ψηλά να είναι καταχρηστική. Αλλά ο ασφαλής τρόπος είναι να πληρώσει, εκτός αν υπάρχει κάποια απόφαση. Αλλά θα επιμείνω: δεν μπορεί να κοστίζει το ηλεκτρικό ρεύμα όσο ένας μισθός.

Για τους ευάλωτους τί γίνεται, προφυλάσσονται από τις διακοπές;

Προβλέπονται κάποιες δικλείδες ασφαλείας και η διακοπή ρεύματος επιτρέπεται μόνο με αυστηρότερες προϋποθέσεις.   

https://www.sofokleousin.gr

 


Κατεβάστε το αρχείο: revma2.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Ρήτρα αναπροσαρμογής: Νο1 πρόβλημα για τους πολίτες - Τι λέει στο Σin η ΕΚΠΟΙΖΩ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στους καταναλωτές το... «μάρμαρο» αν η ΡΑΕ δεν αυξήσει τα κεφάλαια του ΑΔΜΗΕ

 27/6/2022 
 

Υφεση στις ΗΠΑ εντός 2022 προβλέπει ο Ρουμπινί

 27/6/2022 
 

Εφορία: Νέα γενιά οφειλετών στη ζώνη του 500άρικου

 24/6/2022 
 

Ηράκλειο: Την Τετάρτη οι απολογίες των «οκτώ» για το κύκλωμα τοκογλυφίας

 20/6/2022 
 

Πρωτοφανείς δηλώσεις Τσακίρη προς τις επιχειρήσεις: «Απολύστε τους λογιστές και μην πληρώσετε τους συμβούλους»

 13/6/2022 
 

SOS για το δημογραφικό: Μειώνεται ο πληθυσμός, το ΑΕΠ και η απασχόληση

 9/6/2022 
 

Η υπόθεση “περιουσία Τράγκα” θορυβεί επιχειρηματίες και πολιτικούς…

 8/6/2022 
 

Ποιοι έχουν το χρήμα στις ελληνικές τράπεζες και ποιοι στο εξωτερικό

 8/6/2022 
 

Διερευνώνται 97 άτομα για ξέπλυμα χρήματος

 8/6/2022 
 

Ηλεκτρονικά «καρφώματα» για φοροδιαφυγή – Νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

 7/6/2022 
 

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα μητρώα των μετόχων των επιχειρήσεων!

 7/6/2022 
 

Πάνω από τα μισά νοικοκυριά δεν βλέπουν «φως» στον ορίζοντα!

 3/6/2022 
 

Ποιους περιλαμβάνει η προσωρινή διαταγή για τη μη διακοπή του ρεύματος

 3/6/2022 
 

Σκάνδαλο Νovartis: Έσβησαν όνομα πρώην υπουργού από τα έγγραφα του FBI!

 3/6/2022 
 

Επανέλεγχος κλειστών φορολογικών υποθέσεων από τα νέα Ελεγκτικά Κέντρα!

 1/6/2022 
 

Το καλοκαίρι των πλειστηριασμών: Θα γίνουν 6.000 το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου

 29/5/2022 
 

Στον «αέρα» τα ονόματα 30.000 μεγαλοοφειλετών Εφορίας και ΕΦΚΑ!

 27/5/2022 
 

5 παράπλευρες απώλειες στην οικονομία από τη σύρραξη

 26/5/2022 
 

Ο ΕΦΚΑ έχασε ΑΦΜ και στοιχεία ταυτότητας των οφειλετών του!

 26/5/2022 
 

Σαφάρι φοροελέγχων με laptops και QR code scanners από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

 25/5/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή του Μέρα 25 Ηράκλειου κ. Γεώργιο Λογιάδη για τις απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων(1 σχόλιο/α) 
Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριακό Μητσοτάκη τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές για τiς αδιανόητες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης και του ΓΓ κ. Δημήτριου Σκάλκου από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Ανακοίνωση Κεντρικής Διοίκησης ΟΕΕ σχετικά με τη έκτακτη συνεδρίαση για τις δηλώσεις του Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη (1 σχόλιο/α) 
Κύριε Πιτσιλή παρεκτρέπεστε 
ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-ΛΟΓΙΣΤΗ. Απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Θεσσαλονικής 
Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα.Tου Χρήστου Σπύρου 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι αποφάσισε το ΣτΕ για τα αναδρομικά σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και δώρα
myDATA: Σε λειτουργία η εξαγωγή, συγκεντρωτικά έτους, πλήθους και συνολικής αξίας συναλλαγών ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλομένου
Σε ποιους φορολογούμενους επιστρέφεται ΕΝΦΙΑ 
Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων! 
ΑΑΔΕ - myDATA: Παράταση προθεσμίας για διαβίβαση δεδομένων,  
Ε. 2046 /26-05-2022 Φορολογική μεταχείριση και χρόνος αναγνώρισης του εσόδου του μη επιστρεπτέου ποσού της κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Οικονομια και περιβαλλον του RENE PASSET

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα