Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
9/6/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4255
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral 
Ο Δημοσθένης Βεργής ψάχνει τον μοναδικό ψηφοφόρο του - «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη - Καμπουράκη, δεν με κάλεσες» 
‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γιατί οι δυτικές κυρώσεις οξύνουν το πρόβλημα του αμερικανικού χρέους

�������� 
 

Ημερομηνία: 22/5/2022 10:49:19 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Επί σειράν ετών οι Αμερικανοί υποστηρίζουν σθεναρά την Ουκρανία δημιουργώντας εντυπώσεις για το γεγονός ότι εγγυώνται την ασφάλειά της και υπονομεύοντας συστηματικά την συμφωνία Minsk II, που επιτρέπει την αυτονομία των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk, υπό την επικυριαρχία του Κιέβου. Η αποτυχία οδηγεί τελικά σε απροκάλυπτη ρωσική επέμβαση και κατάρρευση των αμερικανικών εγγυήσεων με μοναδική αντίδραση τις αυστηρές δυτικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

 

Όμως η κίνηση αυτή προκαλεί ανησυχίες στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Σαουδική Αραβία που διακρατούν μεγάλο μέρος του αμερικανικού ομοσπονδιακού χρέους σε ομόλογα. Η Ιαπωνία και η Κίνα ουσιαστικά δεν συμφωνούν σχεδόν ποτέ και σε τίποτε, σε θέματα οικονομικής στρατηγικής, γεωπολιτικής ή διαχείρισης των σχέσεων τους, σε συνάρτηση με την ιδιοσυγκρασία της Δύσης.

Όμως οι κινήσεις του προέδρου Joe Biden, αναδεικνύουν το μεγάλο τους πρόβλημα που έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο κεντρικές τους τράπεζες κατέχουν συνολικά ομόλογα αξίας $2,4 τρισεκατομμυρίων του αμερικανικού δημοσίου. Η πρόσφατη ενέργεια κατά των αποθεματικών της Κεντρικής Τράπεζας Ρωσίας, που δεσμεύει περίπου το 50% του συνόλου των $630 δισεκατομμυρίων, ώστε όπως δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος να καταστραφεί το πολεμικό ταμείο του Vladimir Putin, προκαλεί ρίγη φοβίας στο Πεκίνο και στο Τόκυο.

Ανησυχία για το αμερικανικό χρέος

Η πηγή των ανησυχιών της Κεντρικής Τράπεζας Ιαπωνίας εστιάζεται στα αμερικανικά ομόλογα συνολικής αξίας $1.340,6 δισεκατομμυρίων που συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της κεντρικής τράπεζας. Σε πρόσφατες συνομιλίες των ανώτατων στελεχών της τράπεζας στο Τόκυο εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες ως προς το ότι η πρόσφατη αμερικανική επίθεση κατά της Κεντρικής Τράπεζας Ρωσίας, ίσως προκαλέσει τις κεντρικές τράπεζες της Κίνας που κατέχει ομόλογα αξίας $1.080,8 δισεκατομμυρίων, της Σαουδικής Αραβίας με αμερικανικά ομόλογα αξίας $150,2 δισεκατομμυρίων και 13 ακόμα μη δυτικών χωρών που κατέχουν συνολικά ακόμα $1.579,1 δισεκατομμύρια, να μειώσουν την έκθεσή τους στο αμερικανικό δημόσιο χρέος.

Εάν, όπως διερωτάται ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας Ιαπωνίας, οι διοικητές αυτών των κεντρικών τραπεζών αποφασίσουν μείωση των θέσεων τους, τότε δημιουργείται εύλογα το ερώτημα του τι θα αποφασίσουν οι ομόλογοι τους στην Ελβετία, στην Ιρλανδία, στην Γερμανία ή στην Γαλλία, από την στιγμή που 13 χώρες της Δύσης (συμπεριλαμβανομένων και των προηγουμένων) κατέχουν ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου συνολικής αξίας $2.971 δισεκατομμυρίων. Οι πωλήσεις, όπως εξηγεί ο Ιάπωνας προκαλούν νέες πωλήσεις και ένα τέτοιο φαινόμενο θα αποτελέσει την μεγαλύτερη παράνοια της Ασίας κατά το 2022, αν και, όπως προσθέτει, οι Ιάπωνες αξιωματούχοι θα επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή, αποφεύγοντας τις επιθετικές κινήσεις.

Όμως το Τόκυο προβληματίζεται με τον όγκο των αμερικανικών ομολόγων (τον μεγαλύτερο εκτός των ΗΠΑ) στο χαρτοφυλάκιο της κεντρικής του τράπεζας και για τον διοικητή της Haruhiko Kuroda, όπως και για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida, τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφαλείας. Σε παράλληλη γραμμή, ο Κινέζος κεντρικός τραπεζίτης Yi Gang και ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για τον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό κλάδο, Guo Shuqing, προβληματίζονται για το μέγεθος του αμερικανικού χρέους που έχουν συσσωρεύσει στα χαρτοφυλάκια της κεντρικής τράπεζας.

Αύξηση επιτοκίων και ασφάλιστρων

Ο πρώτος και άμεσα ορατός μεγάλος κίνδυνος προέρχεται από την άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων των ομολόγων στις δευτερογενείς αγορές, που θα πλήξει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τις αγορές. Ήδη η διάχυση των συνεπειών των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και η κρίση στην Ουκρανία, αναβαθμίζει δραματικά το επίπεδο των κινδύνων που είχαν προδιαγράψει οι χώρες της Ασίας, περιπλέκοντας τα προβλήματα που προκαλεί ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι ανατροπές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, που ήδη έχουν φέρει τις αγορές στα όριά τους.

Το δεκαετές ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου λήξης του 2032, με ετήσια απόδοση 1,875%, διαπραγματεύεται στο 2,357%, για να ανατιμηθεί στο 2,140% μετά την ανακοίνωση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,50%, αλλά το γεγονός ότι το ονομαστικό επιτόκιο της έκδοσής του, που ορίζει την ετήσια απόδοση παραμένει σταθερό έως την λήξη, το αυξημένο επιτόκιο σημαίνει χαμηλότερη αξία πώλησης στην αγορά από το 100% της ονομαστικής, με συνέπεια το επιτόκιο της διαπραγμάτευσης να ορίζει την χαμηλότερη αξία πώλησης. Η δεύτερη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης που αυξάνει το επιτόκιο στο 1%, επηρεάζει δραστικά την απόδοσή του στο 2,92%, αποκαλύπτοντας πως πωλείται στις δευτερογενείς αγορές χαμηλότερα από την ονομαστική του αξία.

 

 

 

Επιπλέον το αμερικανικό ασφάλιστρο κινδύνου(CDS) αν και διατηρείται στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα των 16,7 μονάδων βάσης στα μέσα Μαΐου, έχει αυξηθεί κατά 2,51% κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, 9,87% σε μηνιαία βάση, κατά 41,52% κατά την διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου και κατά 54,86% κατά την διάρκεια του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Προσεκτικές ρευστοποιήσεις από Κίνα

Από το 2017 η Κεντρική Τράπεζα Κίνας μειώνει σταδιακά την έκθεσή της στο αμερικανικό χρέος από τα επίπεδα του $1,2 τρισεκατομμυρίων στο $1,08 τρισεκατομμύρια στην λήξη του 2021 και στο $1,65 τρισεκατομμύρια στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Από το 2018 την ακολουθεί η Σαουδική Αραβία με μείωση από τα $185 δισεκατομμύρια στα $115 δισεκατομμύρια στο πρώτο τρίμηνο του 2022, τακτική που υιοθετούν και οι υπόλοιποι εταίροι της στον Περσικό Κόλπο.

 

 

 

Από τις αρχές του νέου έτους και η Κεντρική Τράπεζα Ιαπωνίας εφαρμόζει πρόγραμμα ρευστοποιήσεων μειώνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2022 την θέση της στο αμερικανικό χρέος κατά $60 δισεκατομμύρια, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί μέσω των πωλήσεων στήριξη του γιέν. Το ιαπωνικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί κατά 13% έναντι του αμερικανικού δολλαρίου από τις αρχές του νέου έτους και εάν πράγματι οι λόγοι των ρευστοποιήσεων αφορούν την στήριξή του, τότε θα συνεχισθούν εάν δεν ανακάμψει.

 

Τις κινήσεις αυτές ακολουθεί και το Χονγκ-Κόνγκ από το δεύτερο εξάμηνο του 2020, μειώνοντας την θέση του από τα $250 δισεκατομμύρια στα $235 δισεκατομμύρια στα τέλη το 2021. Ο βασικός προβληματισμός των κεντρικών τραπεζών εδράζεται στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, έχει αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, επηρεάζοντας αρνητικά τις τιμές των αμερικανικών ομολόγων στις δευτερογενείς αγορές.

Παιχνίδι για γερά νεύρα στις αγορές

Ένα ενδεικτικό στοιχείο αφορά το γεγονός ότι για πρώτη φορά η απόδοση του δεκαετούς κινεζικού ομολόγου κινείται χαμηλότερα από την ανάλογη του αντίστοιχου αμερικανικού (2,873% έναντι 2,92%). Αν και δεν πιστοποιείται το εάν και κατά πόσον η τάση αυτή θα συνεχισθεί, στοιχειοθετείται ότι η αγορά παρέχει ένα ευδιάκριτο στίγμα, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στα αμερικανικά ομόλογα και στις κινήσεις συγκεκριμένων κεντρικών τραπεζών. Οι μέχρι τούδε πωλητές διακρατούν περισσότερα από $2,8 τρισεκατομμύρια αμερικανικού χρέους και αναμφίβολα θα συνεχίσουν να μειώνουν την θέση τους.

 

 

Με δεδομένες τις τρέχουσες ρευστές συνθήκες της κρίσης στην Ουκρανία θεωρείται μάλλον απίθανο να προχωρήσει το Πεκίνο, αλλά και οι υπόλοιποι πωλητές σε μία ακραία ενέργεια ρευστοποίησης, από την στιγμή που γνωρίζουν πως μόνον στην περίοδο 2020-2021, οι Αμερικανοί προσθέτουν $8,5 τρισεκατομμύρια χρέους στο ήδη υπάρχον, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερο από όσο κατέχει η Κεντρική Τράπεζα Κίνας.

Πέραν των κάποιων δραματοποιημένων τίτλων σε μέσα οικονομικής ενημέρωσης, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση στην ίσως αλόγιστη υπερχρέωση των Αμερικανών. Μάλιστα σε μία περίοδο που το Πεκίνο επιχειρεί να ισορροπήσει τις ισοτιμίες του γουάν και να αποτρέψει τις πιθανές μεγάλες του διακυμάνσεις, μία μαζική ρευστοποίηση των αμερικανικών τίτλων θα αποδειχθεί καταστροφική.

 

 

 

https://slpress.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Γιατί οι δυτικές κυρώσεις οξύνουν το πρόβλημα του αμερικανικού χρέους»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Πόσοι δισεκατομμυριούχοι ζουν στην Αθήνα; Η λίστα με τις πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο

 6/6/2023 
 

Πυρηνική βόμβα το ιδιωτικό χρέος στα 382 δισ. ευρώ

 6/6/2023 
 

Αλήθειες και ψέματα για τους φόρους και τη φοροκαταιγίδα που προκαλεί σκληρές κόντρες

 6/6/2023 
 

ΙΕΛΚΑ: Δύο στους τρεις καταναλωτές διαλέγουν τα πιο φτηνά τρόφιμα

 2/6/2023 
 

«Βόμβα» από Μυτιληναίο – Σκέψεις για μεταφορά της έδρας εκτός Ελλάδος

 2/6/2023 
 

«Αγκάθια» οι άγονοι πλειστηριασμοί

 29/5/2023 
 

Το «πλιάτσικο» της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Αγγλία

 25/5/2023 
 

Πληθωρισμό διαρκείας στην Ευρώπη βλέπει η Κομισιόν – Τι προτείνει

 24/5/2023 
 

Αρχίζουν τα δύσκολα στα δημοσιονομικά - Πιέσεις για έλλειμμα, δαπάνες

 23/5/2023 
 

Πότε λήγουν τα μέτρα για τη τιμή στο ρεύμα - Τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις

 22/5/2023 
 

Πόσο κοστίζουν οι προεκλογικές υποσχέσεις

 16/5/2023 
 

Η ΕΛΣΤΑΤ μέτρησε την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα: Το 1,9% πλήρως ικανοποιημένο από τα οικονομικά του

 16/5/2023 
 

«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για το «φάλτσο» Σκέρτσου με τις γερμανικές αποζημιώσεις

 12/5/2023 
 

Εκλογές 2023: Ανοιχτή επιστολή Αλέκου Παπαδόπουλου σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την ελληνική οικονομία - Οι προειδοποιήσεις του

 10/5/2023 
 

Αντικειμενικές αξίες: Πάει πίσω η αυτόματη αναπροσαρμογή

 4/5/2023 
 

Αποτελέσματα έρευνας ΣΕΒΕ για την απασχόληση στις ελληνικές επιχειρήσεις - Έντονος προβληματισμός απορρέει από την αρχική καταγραφή των αποτελεσμάτων

 2/5/2023 
 

Η επιτροπή-όνειδος «εξαφάνισε» πρόστιμα €5.000.000 για πλαστά τιμολόγια

 28/4/2023 
 

Θεατρική Παράσταση στην Θεσσαλονίκη «Η Αναρχική» του David Mamet

 26/4/2023 
 

Παγκόσμια έλλειψη ρυζιού

 21/4/2023 
 

«Χρυσοτόκος όρνιθα» για τους Σουηδούς η Intrum Hellas(1 σχόλιo/α)

 19/4/2023 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 16ης Ιουνίου 2023 και συλλογή υπογραφών κειμένου διαμαρτυρίας
Σας καλούμε στις 16/06/2023, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η σιωπή του προεδρείου του ΟΕΕ και το τέλος των μικρών λογιστικών γραφείων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Τι προτείναμε στην συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων Λογιστή – Φοροτεχνικού  
Δελτίο Τύπου της ΑΚΙΟΕ απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Ο.Ε.Ε “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και τις κοινωνίας 
Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων !!!! 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Πότε δεν κοστίζουν οι διορθώσεις των φορολογικών δηλώσεων 
Τι χαρτιά μπορεί να σας ζητήσει ανά πάσα στιγμή η Εφορία 
"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων 
ΑΑΔΕ: «Έρχεται» αυτόματο σύστημα που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση 
Τον Ιούνιο ξεκινάει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Διοικητικων Και Ποινικων Κυρωσεων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα