Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
5/7/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 30791
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν
Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου
Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 
Κύρτσος καλεί Ν.Δ. να στραφεί κατά της Novartis 
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, για την κυβέρνηση 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γιατί οι δυτικές κυρώσεις οξύνουν το πρόβλημα του αμερικανικού χρέους

�������� 
 

Ημερομηνία: 22/5/2022 10:49:19 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Επί σειράν ετών οι Αμερικανοί υποστηρίζουν σθεναρά την Ουκρανία δημιουργώντας εντυπώσεις για το γεγονός ότι εγγυώνται την ασφάλειά της και υπονομεύοντας συστηματικά την συμφωνία Minsk II, που επιτρέπει την αυτονομία των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk, υπό την επικυριαρχία του Κιέβου. Η αποτυχία οδηγεί τελικά σε απροκάλυπτη ρωσική επέμβαση και κατάρρευση των αμερικανικών εγγυήσεων με μοναδική αντίδραση τις αυστηρές δυτικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

 

Όμως η κίνηση αυτή προκαλεί ανησυχίες στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Σαουδική Αραβία που διακρατούν μεγάλο μέρος του αμερικανικού ομοσπονδιακού χρέους σε ομόλογα. Η Ιαπωνία και η Κίνα ουσιαστικά δεν συμφωνούν σχεδόν ποτέ και σε τίποτε, σε θέματα οικονομικής στρατηγικής, γεωπολιτικής ή διαχείρισης των σχέσεων τους, σε συνάρτηση με την ιδιοσυγκρασία της Δύσης.

Όμως οι κινήσεις του προέδρου Joe Biden, αναδεικνύουν το μεγάλο τους πρόβλημα που έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο κεντρικές τους τράπεζες κατέχουν συνολικά ομόλογα αξίας $2,4 τρισεκατομμυρίων του αμερικανικού δημοσίου. Η πρόσφατη ενέργεια κατά των αποθεματικών της Κεντρικής Τράπεζας Ρωσίας, που δεσμεύει περίπου το 50% του συνόλου των $630 δισεκατομμυρίων, ώστε όπως δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος να καταστραφεί το πολεμικό ταμείο του Vladimir Putin, προκαλεί ρίγη φοβίας στο Πεκίνο και στο Τόκυο.

Ανησυχία για το αμερικανικό χρέος

Η πηγή των ανησυχιών της Κεντρικής Τράπεζας Ιαπωνίας εστιάζεται στα αμερικανικά ομόλογα συνολικής αξίας $1.340,6 δισεκατομμυρίων που συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της κεντρικής τράπεζας. Σε πρόσφατες συνομιλίες των ανώτατων στελεχών της τράπεζας στο Τόκυο εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες ως προς το ότι η πρόσφατη αμερικανική επίθεση κατά της Κεντρικής Τράπεζας Ρωσίας, ίσως προκαλέσει τις κεντρικές τράπεζες της Κίνας που κατέχει ομόλογα αξίας $1.080,8 δισεκατομμυρίων, της Σαουδικής Αραβίας με αμερικανικά ομόλογα αξίας $150,2 δισεκατομμυρίων και 13 ακόμα μη δυτικών χωρών που κατέχουν συνολικά ακόμα $1.579,1 δισεκατομμύρια, να μειώσουν την έκθεσή τους στο αμερικανικό δημόσιο χρέος.

Εάν, όπως διερωτάται ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας Ιαπωνίας, οι διοικητές αυτών των κεντρικών τραπεζών αποφασίσουν μείωση των θέσεων τους, τότε δημιουργείται εύλογα το ερώτημα του τι θα αποφασίσουν οι ομόλογοι τους στην Ελβετία, στην Ιρλανδία, στην Γερμανία ή στην Γαλλία, από την στιγμή που 13 χώρες της Δύσης (συμπεριλαμβανομένων και των προηγουμένων) κατέχουν ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου συνολικής αξίας $2.971 δισεκατομμυρίων. Οι πωλήσεις, όπως εξηγεί ο Ιάπωνας προκαλούν νέες πωλήσεις και ένα τέτοιο φαινόμενο θα αποτελέσει την μεγαλύτερη παράνοια της Ασίας κατά το 2022, αν και, όπως προσθέτει, οι Ιάπωνες αξιωματούχοι θα επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή, αποφεύγοντας τις επιθετικές κινήσεις.

Όμως το Τόκυο προβληματίζεται με τον όγκο των αμερικανικών ομολόγων (τον μεγαλύτερο εκτός των ΗΠΑ) στο χαρτοφυλάκιο της κεντρικής του τράπεζας και για τον διοικητή της Haruhiko Kuroda, όπως και για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida, τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφαλείας. Σε παράλληλη γραμμή, ο Κινέζος κεντρικός τραπεζίτης Yi Gang και ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για τον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό κλάδο, Guo Shuqing, προβληματίζονται για το μέγεθος του αμερικανικού χρέους που έχουν συσσωρεύσει στα χαρτοφυλάκια της κεντρικής τράπεζας.

Αύξηση επιτοκίων και ασφάλιστρων

Ο πρώτος και άμεσα ορατός μεγάλος κίνδυνος προέρχεται από την άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων των ομολόγων στις δευτερογενείς αγορές, που θα πλήξει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τις αγορές. Ήδη η διάχυση των συνεπειών των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και η κρίση στην Ουκρανία, αναβαθμίζει δραματικά το επίπεδο των κινδύνων που είχαν προδιαγράψει οι χώρες της Ασίας, περιπλέκοντας τα προβλήματα που προκαλεί ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι ανατροπές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, που ήδη έχουν φέρει τις αγορές στα όριά τους.

Το δεκαετές ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου λήξης του 2032, με ετήσια απόδοση 1,875%, διαπραγματεύεται στο 2,357%, για να ανατιμηθεί στο 2,140% μετά την ανακοίνωση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,50%, αλλά το γεγονός ότι το ονομαστικό επιτόκιο της έκδοσής του, που ορίζει την ετήσια απόδοση παραμένει σταθερό έως την λήξη, το αυξημένο επιτόκιο σημαίνει χαμηλότερη αξία πώλησης στην αγορά από το 100% της ονομαστικής, με συνέπεια το επιτόκιο της διαπραγμάτευσης να ορίζει την χαμηλότερη αξία πώλησης. Η δεύτερη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης που αυξάνει το επιτόκιο στο 1%, επηρεάζει δραστικά την απόδοσή του στο 2,92%, αποκαλύπτοντας πως πωλείται στις δευτερογενείς αγορές χαμηλότερα από την ονομαστική του αξία.

 

 

 

Επιπλέον το αμερικανικό ασφάλιστρο κινδύνου(CDS) αν και διατηρείται στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα των 16,7 μονάδων βάσης στα μέσα Μαΐου, έχει αυξηθεί κατά 2,51% κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, 9,87% σε μηνιαία βάση, κατά 41,52% κατά την διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου και κατά 54,86% κατά την διάρκεια του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Προσεκτικές ρευστοποιήσεις από Κίνα

Από το 2017 η Κεντρική Τράπεζα Κίνας μειώνει σταδιακά την έκθεσή της στο αμερικανικό χρέος από τα επίπεδα του $1,2 τρισεκατομμυρίων στο $1,08 τρισεκατομμύρια στην λήξη του 2021 και στο $1,65 τρισεκατομμύρια στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Από το 2018 την ακολουθεί η Σαουδική Αραβία με μείωση από τα $185 δισεκατομμύρια στα $115 δισεκατομμύρια στο πρώτο τρίμηνο του 2022, τακτική που υιοθετούν και οι υπόλοιποι εταίροι της στον Περσικό Κόλπο.

 

 

 

Από τις αρχές του νέου έτους και η Κεντρική Τράπεζα Ιαπωνίας εφαρμόζει πρόγραμμα ρευστοποιήσεων μειώνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2022 την θέση της στο αμερικανικό χρέος κατά $60 δισεκατομμύρια, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί μέσω των πωλήσεων στήριξη του γιέν. Το ιαπωνικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί κατά 13% έναντι του αμερικανικού δολλαρίου από τις αρχές του νέου έτους και εάν πράγματι οι λόγοι των ρευστοποιήσεων αφορούν την στήριξή του, τότε θα συνεχισθούν εάν δεν ανακάμψει.

 

Τις κινήσεις αυτές ακολουθεί και το Χονγκ-Κόνγκ από το δεύτερο εξάμηνο του 2020, μειώνοντας την θέση του από τα $250 δισεκατομμύρια στα $235 δισεκατομμύρια στα τέλη το 2021. Ο βασικός προβληματισμός των κεντρικών τραπεζών εδράζεται στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, έχει αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, επηρεάζοντας αρνητικά τις τιμές των αμερικανικών ομολόγων στις δευτερογενείς αγορές.

Παιχνίδι για γερά νεύρα στις αγορές

Ένα ενδεικτικό στοιχείο αφορά το γεγονός ότι για πρώτη φορά η απόδοση του δεκαετούς κινεζικού ομολόγου κινείται χαμηλότερα από την ανάλογη του αντίστοιχου αμερικανικού (2,873% έναντι 2,92%). Αν και δεν πιστοποιείται το εάν και κατά πόσον η τάση αυτή θα συνεχισθεί, στοιχειοθετείται ότι η αγορά παρέχει ένα ευδιάκριτο στίγμα, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στα αμερικανικά ομόλογα και στις κινήσεις συγκεκριμένων κεντρικών τραπεζών. Οι μέχρι τούδε πωλητές διακρατούν περισσότερα από $2,8 τρισεκατομμύρια αμερικανικού χρέους και αναμφίβολα θα συνεχίσουν να μειώνουν την θέση τους.

 

 

Με δεδομένες τις τρέχουσες ρευστές συνθήκες της κρίσης στην Ουκρανία θεωρείται μάλλον απίθανο να προχωρήσει το Πεκίνο, αλλά και οι υπόλοιποι πωλητές σε μία ακραία ενέργεια ρευστοποίησης, από την στιγμή που γνωρίζουν πως μόνον στην περίοδο 2020-2021, οι Αμερικανοί προσθέτουν $8,5 τρισεκατομμύρια χρέους στο ήδη υπάρχον, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερο από όσο κατέχει η Κεντρική Τράπεζα Κίνας.

Πέραν των κάποιων δραματοποιημένων τίτλων σε μέσα οικονομικής ενημέρωσης, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση στην ίσως αλόγιστη υπερχρέωση των Αμερικανών. Μάλιστα σε μία περίοδο που το Πεκίνο επιχειρεί να ισορροπήσει τις ισοτιμίες του γουάν και να αποτρέψει τις πιθανές μεγάλες του διακυμάνσεις, μία μαζική ρευστοποίηση των αμερικανικών τίτλων θα αποδειχθεί καταστροφική.

 

 

 

https://slpress.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Γιατί οι δυτικές κυρώσεις οξύνουν το πρόβλημα του αμερικανικού χρέους»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στους καταναλωτές το... «μάρμαρο» αν η ΡΑΕ δεν αυξήσει τα κεφάλαια του ΑΔΜΗΕ

 27/6/2022 
 

Υφεση στις ΗΠΑ εντός 2022 προβλέπει ο Ρουμπινί

 27/6/2022 
 

Εφορία: Νέα γενιά οφειλετών στη ζώνη του 500άρικου

 24/6/2022 
 

Ηράκλειο: Την Τετάρτη οι απολογίες των «οκτώ» για το κύκλωμα τοκογλυφίας

 20/6/2022 
 

Πρωτοφανείς δηλώσεις Τσακίρη προς τις επιχειρήσεις: «Απολύστε τους λογιστές και μην πληρώσετε τους συμβούλους»

 13/6/2022 
 

SOS για το δημογραφικό: Μειώνεται ο πληθυσμός, το ΑΕΠ και η απασχόληση

 9/6/2022 
 

Η υπόθεση “περιουσία Τράγκα” θορυβεί επιχειρηματίες και πολιτικούς…

 8/6/2022 
 

Ποιοι έχουν το χρήμα στις ελληνικές τράπεζες και ποιοι στο εξωτερικό

 8/6/2022 
 

Διερευνώνται 97 άτομα για ξέπλυμα χρήματος

 8/6/2022 
 

Ηλεκτρονικά «καρφώματα» για φοροδιαφυγή – Νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

 7/6/2022 
 

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα μητρώα των μετόχων των επιχειρήσεων!

 7/6/2022 
 

Πάνω από τα μισά νοικοκυριά δεν βλέπουν «φως» στον ορίζοντα!

 3/6/2022 
 

Ποιους περιλαμβάνει η προσωρινή διαταγή για τη μη διακοπή του ρεύματος

 3/6/2022 
 

Σκάνδαλο Νovartis: Έσβησαν όνομα πρώην υπουργού από τα έγγραφα του FBI!

 3/6/2022 
 

Επανέλεγχος κλειστών φορολογικών υποθέσεων από τα νέα Ελεγκτικά Κέντρα!

 1/6/2022 
 

Το καλοκαίρι των πλειστηριασμών: Θα γίνουν 6.000 το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου

 29/5/2022 
 

Στον «αέρα» τα ονόματα 30.000 μεγαλοοφειλετών Εφορίας και ΕΦΚΑ!

 27/5/2022 
 

5 παράπλευρες απώλειες στην οικονομία από τη σύρραξη

 26/5/2022 
 

Ο ΕΦΚΑ έχασε ΑΦΜ και στοιχεία ταυτότητας των οφειλετών του!

 26/5/2022 
 

Σαφάρι φοροελέγχων με laptops και QR code scanners από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

 25/5/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή του Μέρα 25 Ηράκλειου κ. Γεώργιο Λογιάδη για τις απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων(1 σχόλιο/α) 
Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριακό Μητσοτάκη τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές για τiς αδιανόητες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης και του ΓΓ κ. Δημήτριου Σκάλκου από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Ανακοίνωση Κεντρικής Διοίκησης ΟΕΕ σχετικά με τη έκτακτη συνεδρίαση για τις δηλώσεις του Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη (1 σχόλιο/α) 
Κύριε Πιτσιλή παρεκτρέπεστε 
ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-ΛΟΓΙΣΤΗ. Απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Θεσσαλονικής 
Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα.Tου Χρήστου Σπύρου 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι αποφάσισε το ΣτΕ για τα αναδρομικά σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και δώρα
myDATA: Σε λειτουργία η εξαγωγή, συγκεντρωτικά έτους, πλήθους και συνολικής αξίας συναλλαγών ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλομένου
Σε ποιους φορολογούμενους επιστρέφεται ΕΝΦΙΑ 
Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων! 
ΑΑΔΕ - myDATA: Παράταση προθεσμίας για διαβίβαση δεδομένων,  
Ε. 2046 /26-05-2022 Φορολογική μεταχείριση και χρόνος αναγνώρισης του εσόδου του μη επιστρεπτέου ποσού της κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Φορολογιας Μεταβιβασεων Ακινητων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα