Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
3/6/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4433
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral
Ο Δημοσθένης Βεργής ψάχνει τον μοναδικό ψηφοφόρο του - «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη - Καμπουράκη, δεν με κάλεσες» 
‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Εικονική πραγματικότητα οι επενδύσεις του Άδωνη!

�������� 
 

Ημερομηνία: 6/2/2023 10:32:26 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Από τις 27 υπό σύσταση εταιρίες -για το 2020- που μπήκαν σε καθεστώς κρατικής ενίσχυσης, οι 13 δεν υπάρχουν ακόμη, αφού δεν εμφανίζουν ούτε ΑΦΜ ούτε σελίδα στο ΓΕΜΗ.

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι πολλές από τις επενδύσεις που διαφημίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Aδωνις Γεωργιάδης, καθώς εταιρίες που ενέταξε σε καθεστώς ενίσχυσης, επειδή επρόκειτο δήθεν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι στην πραγματικότητα… φαντάσματα.

  • Από την Εμμανουέλα Τσουδερού

«Εγκρίναμε 180 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1,240 δισ. ευρώ, που εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο» αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο υπουργός Ανάπτυξης. Πόσες, όμως, από αυτές πρόκειται να υλοποιηθούν; 

Σύμφωνα με τον Αναπτυξιακό Νόμο σε ισχύ (4399/2016), δικαίωμα ένταξης σε κρατική ενίσχυση έχουν και εταιρίες οι οποίες είναι υπό σύσταση. Προφανώς αυτές πρέπει σε εύλογο χρόνο να συσταθούν για να εκμεταλλευτούν τα κρατικά κονδύλια και εν τέλει να ολοκληρώσουν το έργο για το οποίο χρηματοδοτούνται, εντός χρονικού πλαισίου.  Ερευνήσαμε, λοιπόν, τις υπό σύσταση εταιρίες που εντάχθηκαν σε καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και τα αποτελέσματα ήταν πρωτοφανή.

Συγκεκριμένα, για το 2020, από τις 27 υπό σύσταση εταιρίες που μπήκαν σε καθεστώς κρατικής ενίσχυσης, οι 13 δεν υπάρχουν ακόμη, αφού δεν εμφανίζουν ούτε ΑΦΜ ούτε σελίδα στο ΓΕΜΗ. Αυτές είναι οι εξής: ΑΚΤΑΙΑΛΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., ΚΜ ΑΡΚ Α.Ε., ΦΩΤΙΟΣ ΓΙΟΥΡΕΛΗΣ Μ.Ι.Κ.Ε., APOLLO RESORTS MON.IKE, ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 70 Α.Ε., ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ-ΓΑΝΩΤΑΚΗ Α.Ε, SAINT NIKITAS PARADISE LUXURY SUITES & SPA, VIMAD IKE, SUMMER SPIRIT A.E., ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΟ ΙΚΕ, MASTICHARI DREAM, S56 ASSETS M.IKE, HAROUPIA HOLDINGS LIMITED.

Για τις παραπάνω εταιρίες, που δεν μπορούν να βρεθούν και πιθανότατα δεν έχουν καν δημιουργηθεί ακόμα, το συνολικό ενισχυόμενο κόστος για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν καταθέσει αγγίζει τα 111.594.259 ευρώ, ενώ το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της επιχορήγησης θα ήταν 29.215.493 ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι εταιρίες που εντάσσονται στο καθεστώς ενίσχυσης οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει το επενδυτικό τους σχέδιο σε τρία έτη από την ημερομηνία που υπάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο. To 2021, ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τροπολογία που ψηφίστηκε στον νόμο 4801/2021 για τα έργα που μπήκαν σε καθεστώς ενίσχυσης έως τον Μάιο του 2021, δόθηκε παράταση δύο ακόμη ετών για την ολοκλήρωσή τους. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, μοιάζει τεχνικά αδύνατον τα επενδυτικά σχέδια που αναφέρουμε να ολοκληρωθούν στον χρόνο που απομένει, όταν δεν έχουν καν συσταθεί ακόμη.

Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με εταιρίες που εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο το 2021. Υστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο περίπου 14 εταιριών που βρίσκονταν υπό σύσταση κατά την ένταξή τους στο καθεστώς ενίσχυσης, δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τις Λακωνική Φιλοξενία, ΚΥΡΟΣ ΙΚΕ, GROVE A.E. και BARONA MUJTASIBOV RUSTAM Μ.Ι.Κ.Ε. Για τις παραπάνω εταιρίες το συνολικό ενισχυόμενο κόστος φτάνει στα 38.162.077 ευρώ, εκ των οποίων τα 12.357.173 ευρώ θα ήταν η επιχορήγηση.

Ειδικά η BARONA MUJTASIBOV RUSTAM Μ.Ι.Κ.Ε. παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Είναι και η πιο κραυγαλέα περίπτωση «φαντάσματος» και εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης τον Απρίλιο του 2021. Αντικείμενο του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας είναι η κατασκευή μονάδας παραγωγής φυτοφαρμάκων.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο στη Δι@ύγεια, η συγκεκριμένη μονάδα είχε συμφωνήσει να τοποθετηθεί στο οικόπεδο ΟΤ 35Γ της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, το συνολικό ενισχυόμενο κόστος θα άγγιζε τα 9.136.400,17 ευρώ, ενώ από αυτό το ποσό τα 3.548.489,06 ευρώ θα ήταν η ενίσχυση.

Σε επικοινωνία της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών μάθαμε πως η εταιρία είχε πράγματι επικοινωνήσει περίπου πριν από έναν χρόνο μαζί τους, προκειμένου να αγοράσει τη θέση ΟΤ 35Γ, αλλά το αίτημά της δεν προχώρησε. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, κάθε εταιρία που ενδιαφέρεται να ενοικιάσει ή να αγοράσει έκταση σε βιομηχανική περιοχή οφείλει να καταθέσει φάκελο με τα επίσημα στοιχεία της, όπως το έγγραφο της σύστασης, το μετοχολόγιο κοκ.

Στη περίπτωση, όμως, της BARONA MUJTASIBOV RUSTAM Μ.Ι.Κ.Ε. είτε δεν κατατέθηκε φάκελος ποτέ είτε ο φάκελος που κατατέθηκε δεν έγινε δεκτός από τη διεύθυνση της ΒΙ.ΠΕ. Το μόνο στοιχείο που βρέθηκε γι’ αυτή την εταιρία ήταν μια διεύθυνση στη Ζάκυνθο, η οποία αναγράφεται στο έγγραφο της Δι@ύγειας. Αναζητώντας την, όμως, δεν βρήκαμε επιχείρηση, είτε με αυτό το όνομα είτε με αυτό το αντικείμενο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχει ένας κύριος με το όνομα BARONA MUJTASIBOV RUSTAM, που συμμετέχει σε εταιρία με τίτλο Swiss Chemical S.A. και έδρα την Αργεντινή(!). Συνεταίροι του στην εν λόγω εταιρία είναι δύο Ρώσοι πολίτες, ο ένας εκ των οποίων διετέλεσε τουλάχιστον μέχρι και το 2018 πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, ενώ έχει εκπροσωπήσει και ρωσική τράπεζα με έδρα τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Τρεις περιπτώσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

Τρεις ακόμα εταιρίες που έχει ανακοινωθεί ότι μπήκαν σε κρατικό καθεστώς ενίσχυσης παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

-Η Emion Capital Limited μπήκε σε καθεστώς ενίσχυσης στις 27 Απριλίου 2020, αλλά δεν μπορεί να βρεθεί καταχωρισμένη στο ελληνικό εμπορικό μητρώο. Υπάρχει μία με την ίδια επωνυμία στο κυπριακό. Αν η εταιρία που θα λάβει την ενίσχυση είναι η ίδια, δηλαδή κυπριακή, τότε πρόκειται για περίπτωση που αντιτίθεται στον νόμο, ο οποίος δεν επιτρέπει την ένταξη σε καθεστώς ενίσχυσης εξωχώριων εταιριών. Το κόστος της επένδυσης είναι 3.001.000 ευρώ και η ενίσχυση 1.205.400 ευρώ.

-Η Luxurious Aeropi A.E. εμφανίζει σελίδα στο ΓΕΜΗ η οποία όμως είναι κενή, ενώ το ΑΦΜ της δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα στο εμπορικό μητρώο. Μπήκε σε καθεστώς ενίσχυσης στις 29 Ιουλίου 2021, άρα έχει μόνο τρία έτη προθεσμία για να ολοκληρωθεί. Είναι ρωσικών συμφερόντων και επρόκειτο να κατασκευάσει το πεντάστερο ξενοδοχείο στον Σκορπιό. Δεν είναι καθόλου απίθανο, λοιπόν, η καθυστέρηση της επένδυσης στον Σκορπιό να οφείλεται στις κυρώσεις στη Ρωσία. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όμως, ότι η επένδυση πιθανότατα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Το κόστος της ήταν 24.699.120 ευρώ και η ενίσχυση 4.322.34 ευρώ.

-Η ATΛΑΣ HOTEL MANAGEMENT MON.IKE εισήχθη σε καθεστώς ενίσχυσης στις 20 Μαρτίου 2020, αλλά επίσης δεν υπάρχει στο ΓΕΜΗ. Βάζουμε ωστόσο ένα ερωτηματικό, επειδή υπάρχει μια αντίστοιχη ανώνυμη εταιρία. Επομένως, είτε η ανώνυμη εταιρία επρόκειτο να δημιουργήσει μονοπρόσωπη ΙΚΕ και δεν το έχει πράξει είτε μπήκε σε καθεστώς ενίσχυσης με άλλο νομικό πρόσωπο, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα. Το κόστος της επένδυσης είναι 7.598.782 ευρώ και η ενίσχυση| 2.127.659 ευρώ

Οταν το σύνολο των επενδύσεων στις οποίες μπαίνει ερωτηματικό από τυχαία δειγματοληψία φτάνει τα 187.751.825 ευρώ, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο εικονική πραγματικότητα είναι η ανάπτυξη που «πιστώνει» στον εαυτό του ο κ. Γεωργιάδης.

www.newsbtreak.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος «Εικονική πραγματικότητα οι επενδύσεις του Άδωνη!»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Το σκάνδαλο PwC συγκλονίζει την Αυστραλία

 2/6/2023 
 

Αποκαλυπτικά στοιχεία: Το 0,7% των Ελλήνων έχουν το 42% των τραπεζικών καταθέσεων

 2/6/2023 
 

Ταμείο Ανάκαμψης: Από ευκαιρία, θηλιά στις μικρές επιχειρήσεις

 31/5/2023 
 

Επαναφορά τεκμηρίων για ελεύθερους επαγγελματίες

 29/5/2023 
 

Η φτωχούλα ΑΑΔΕ στο νοίκι με μηνιαίο μίσθωμα 365.000

 26/5/2023 
 

ΟικονομίαΣτοπ στα μέτρα στήριξης – Φρένο στις δαπάνες ζητά η ΕΕ

 24/5/2023 
 

Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς για το ιδιωτικό χρέος: Αυξήθηκαν οι οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης

 22/5/2023 
 

Online σύνδεση της Εφορίας με τις τράπεζες!

 16/5/2023 
 

Επιστρεπτέα: Ποιοι θα επιστρέψουν όλη την κρατική ενίσχυση

 16/5/2023 
 

Απέτυχαν οι ρυθμίσεις χρεών προς Εφορία και ΕΦΚΑ!

 11/5/2023 
 

Εκτίναξη του πληθωρισμού τροφίμων καταγράφει η Eurostat

 10/5/2023 
 

Νέα αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 0,25%

 4/5/2023 
 

Η μαγική εικόνα της μειούμενης ανεργίας

 4/5/2023 
 

Oι Γερμανοί πιέζουν την ΕΕ για επιστροφή στη δημοσιονομική λιτότητα

 28/4/2023 
 

Ηράκλειο: Στην τελική ευθεία η παραχώρηση του λιμανιού

 26/4/2023 
 

Φιάσκο η ρύθμιση Σταϊκούρα: 8 στους 10 μένουν εκτός των 72 ή 120 δόσεων

 21/4/2023 
 

Ρυθμίσεις χρεών: Οδικός χάρτης για την ένταξη στις 36, 72 και 120 δόσεις - Ποια χρέη μένουν εκτός

 19/4/2023 
 

Οι 13 κλάδοι που είναι στο στόχαστρο της Εφορίας

 12/4/2023 
 

ΑΑΔΕ: Καλύτερα κατασχέσεις παρά ρυθμίσεις χρεών!

 10/4/2023 
 

«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ με 179.000 ελέγχους

 6/4/2023 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σας καλούμε στις 16/06/2023, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η σιωπή του προεδρείου του ΟΕΕ και το τέλος των μικρών λογιστικών γραφείων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Τι προτείναμε στην συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων Λογιστή – Φοροτεχνικού  
Δελτίο Τύπου της ΑΚΙΟΕ απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Ο.Ε.Ε “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και τις κοινωνίας 
Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων !!!! 
Πρόταση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. στους υπουργούς κ. Χ. Σταικούρα, κ. Κ. Χατζηδάκη και τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή σχετικά με την προστασία των λογιστών και των πελατών τους από γεγονότα ανωτέρας βίας. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Πότε δεν κοστίζουν οι διορθώσεις των φορολογικών δηλώσεων
Τι χαρτιά μπορεί να σας ζητήσει ανά πάσα στιγμή η Εφορία
"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων
ΑΑΔΕ: «Έρχεται» αυτόματο σύστημα που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση 
Τον Ιούνιο ξεκινάει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Τεχνικές Χρηματιστηριακών προβλέψεων των ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΚΙΜΩΝ - ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα