Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
28/9/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2052
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Παναγιώτης Ρουμελιώτης / Οι BRICS και η αποδολαριοποίηση
Εκατό χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης
Όλος ο κόσμος χρωστάει της Μιχαλούς, αλλά η Μιχαλού αγνοείται
Ο Μίλαν Κούντερα για την κουλτούρα της Ευρώπης
Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Συγκλονιστική μαρτυρία πληγέντα στην Αγ. Παρασκευή 
Πρώην υπουργούς Εξωτερικών Νίκος Δένδιας 
Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη και η πρόεδρος της ΕΕ μας είπε μπράβο είστε επαγγελματίες!!!!. 
Είπε ο κ. Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης :‘’ Συναντήθηκα με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΔΗΚΙΟ) !!!! 
Ο Μάντζος εκπροσώπησε το fund και σε δεύτερη υπόθεση κατά δανειολήπτη 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η φτωχούλα ΑΑΔΕ στο νοίκι με μηνιαίο μίσθωμα 365.000

�������� 
 

Ημερομηνία: 26/5/2023 12:08:55 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Με μηνιαίο μίσθωμα 365.000 οι κεντρικές υπηρεσίες της θα μετακομίσουν στο υπό ανακαίνιση Athens Heart της Premia Properties, που επιλέχθηκε με δημοπρασία με εξόφθαλμα φωτογραφικούς όρους ● Διαβολικές… συμπτώσεις και ερωτήματα από συνδικαλιστές εφοριακούς.

 

Η 28η Φεβρουαρίου 2023 ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας του εμπορικού κέντρου Athens Heart, έπειτα από 15 χρόνια παρουσίας στην οδό Πειραιώς με ατυχή ωστόσο κατάληξη, μετά τη χρεοκοπία του Ομίλου Θεοδωρίδη (Pasal και Sato/Entos).

Ωστόσο, το ακίνητο των 20,5 στρεμμάτων, συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και επιφάνειας 18.500 τ.μ. προς εκμίσθωση που έχει περάσει έναντι 15,7 εκατ. ευρώ στην Premia Properties του Ηλία Γεωργιάδη έχει μια νέα λαμπρή ευκαιρία να ανθήσει οικονομικά και να αποδώσει ταχύτατα στον νέο ιδιοκτήτη του τεράστιες υπεραξίες ως έδρα των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ που πρόκειται να το νοικιάσουν.

Και μάλιστα με το ιλιγγιώδες τίμημα των 365.000 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 12 χρόνια. Που σημαίνει ότι η Premia σε περίπου τρία και κάτι χρόνια θα έχει κάνει απόσβεση της επένδυσής της. Και καθώς μετά την πρώτη τριετία θα μπορεί να αναπροσαρμόσει το μίσθωμα, θα έχει ορίζοντα οκτώ χρόνων τουλάχιστον να αντλήσει καθαρές υπεραξίες άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κάτι παράδοξο και επιλήψιμο, με εξαίρεση το ερώτημα γιατί το υπουργείο Οικονομικών και η ανεξάρτητη ΑΑΔΕ δεν αναζητούν λύσεις εκ των ενόντων, δηλαδή στέγαση των υπηρεσιών τους σε κάποια από τα περίπου 70.000 ακίνητα και δικαιώματα επί ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο.

Ωστόσο, προκύπτουν ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για τις διαδικασίες επιλογής του ακινήτου από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ που τα επισημαίνει δημόσια η ιστοσελίδα eforiakoi.org (της «Αυτόνομης Κίνησης Εφοριακών», συνδικαλιστικής παράταξης που εκπροσωπείται στους συλλόγους και στην ομοσπονδία τους).

Χρονικές συμπτώσεις

Ένα πρώτο ερώτημα αφορά τις χρονικές συμπτώσεις: το Athens Heart μεταβιβάστηκε στην Premia τον Νοέμβριο, τον επόμενο μήνα δημοσιοποιήθηκε η διακήρυξη «μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου» με περίπου φωτογραφική περιγραφή του πρώην εμπορικού κέντρου στην Πειραιώς 180, μαζί με παρακείμενο υπό κατασκευή κτίριο σε όμορο οικόπεδο (Πειραιώς 186) που συμπληρώνει τα απαιτούμενα από την ΑΑΔΕ τετραγωνικά. Στις 28/2 έκλεισε οριστικά το κέντρο, στις 17/3 υπεγράφη η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή που εγκρίνει τη μίσθωσή του ακινήτου, το οποίο θα αποδοθεί σταδιακά.

 

 

 Ωστόσο, τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα για τη διαφάνεια της διαδικασίας δημοπρασίας μίσθωσης προκύπτουν από τη σύγκριση της διακήρυξης για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ με τη σχεδόν ταυτόχρονη διακήρυξη για τη μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση του Κέντρου Βεβαίωσης και Είσπραξης Αττικής (ΚΕΒΕΙΣ), για το οποίο απαιτούνταν επίσης ακίνητο κοντά στο κέντρο της Αθήνας:

1.    Ενώ για το ΚΕΒΕΙΣ η διακήρυξη της μειοδοτικής δημοπρασίας έθετε ως όρους να είναι εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, να είναι αποπερατωμένο και να βρίσκεται σε «ακτίνα 1.000 μέτρων» από μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό), για το κτίριο των κεντρικών υπηρεσιών η διακήρυξη ανέφερε ότι πρέπει να βρίσκεται εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων ή των όμορων σε αυτό δήμων, σε «απόσταση όχι πάνω από 800 μέτρα» από Μετρό και εύκολα προσπελάσιμο από μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ μπορεί να είναι αποπερατωμένο, ημιτελές ή υπό ανέγερση.

2.    Με δεδομένο ότι η μικτή επιφάνεια που αναζητούνταν για τις κεντρικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ήταν περίπου 26.570 τ.μ, με γραφειακούς χώρους 18.970 τ.μ., με δυνατότητα απόκλισης 5%, θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά κάποιος τη… σατανική σύμπτωση ότι το υπό ανακαίνιση Athens Heart και το υπό ανέγερση παρακείμενο κτίριο της Premia επί της Πειραιώς που χωροταξικά ανήκουν στον Δήμο Ταύρου αθροιστικά προσφέρουν τα απαιτούμενα τετραγωνικά, έστω και υπολειπόμενα κατά 5%, όπως… σοφά είχε φροντίσει να προβλέψει η διακήρυξη.

3.    Εφόσον η διαδικασία της δημοπρασίας είναι διαγωνιστική (όπως προβλέπει ο Ν. 3130/2003), προκύπτει το ερώτημα πόσοι και ποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν προσφορές με βάση τα τόσο φωτογραφικά χαρακτηριστικά στην αρμόδια Επιτροπή Στέγασης του υπουργείου Οικονομικών.

4.    Και υπάρχουν και τα επιπλέον ερωτήματα που θέτει η «Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών» μέσω της ιστοσελίδας της, eforiakoi.org: Για ποιο λόγο η διοίκηση δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιες υπηρεσίες σχεδιάζεται να μετακινηθούν στο κτίριο της Πειραιώς; Με ποια στοιχεία προσδιόρισε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις του προς αναζήτηση κτιρίου; Διερευνήθηκε η δυνατότητα στέγασης των υπηρεσιών σε κτίρια του Δημοσίου ή ακόμα και η αγορά κτιρίων δεδομένου του κόστους ενοικίασης;

Οι αποφάσεις, ωστόσο, έχουν ληφθεί και θα κοστίσουν περίπου 55 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο για τα επόμενα 12 χρόνια, με ενοίκιο 365.000 τον μήνα (20 ευρώ το τετραγωνικό) στην περίπτωση του Athens Heart όπου θα στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και 50.000 για το ΚΕΒΕΙΣ (12 ευρώ/τ.μ.). Σήμερα οι ίδιες κεντρικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στεγάζονται σε τρία διαφορετικά κτίρια (Καραγεώργη Σερβίας και Ερμού) με συνολικά μισθώματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάτω των 200.000 ευρώ τον μήνα.

Η περιπέτεια του Athens Heart και οι «γαλάζιοι»... γκεστ της Premia

Για την Ιστορία, αξίζει να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη ιδιοκτήτρια του Athens Heart, η Pasal της οικογένειας Θεοδωρίδη που μετά το 2015 βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστια χρέη, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της (κυρίως Alpha Bank και Eurobank, με πώληση ακινήτων έναντι οφειλών περίπου 60 εκατ.) το 2019, πέρασε στον έλεγχο της Sterner Stenhus, του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη.

Μέσω της Pasal, που μετεξελίχθηκε σε Premia, η εταιρεία Γεωργιάδη βρέθηκε και στο Χρηματιστήριο. Από τη διαδοχή των γεγονότων προκύπτει εμμέσως ότι στην πραγματικότητα η μεταβίβαση του εμπορικού κέντρου Athens Heart στην Premia (για την ακρίβεια στη θυγατρική της Primalaft Athens) με 15,7 εκατ. ευρώ έναντι δανειακού χρέους προς την Εθνική Τράπεζα που το βάραινε ήταν μια ενδοομιλική «τράμπα».

Κι ενώ η διοίκηση της Premia μόλις προ ολίγων ημερών γνωστοποιούσε σε αναλυτές ότι «βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη μίσθωσή του με το μηνιαίο αντίτιμο να κινείται στην περιοχή των 15 ευρώ ανά τ.μ.», η ΑΑΔΕ είχε ήδη αναρτήσει δύο μήνες πριν (στις 17/3) την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ να κάνει δεκτή την προσφορά της εταιρείας με μίσθωμα περίπου 20 ευρώ/τ.μ., υπό τον όρο βεβαίως ότι μέχρι τέλη Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδοτήσεων του ακινήτου.

Μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά: στο Δ.Σ. της Premia, που θα νοικιάσει στην ΑΑΔΕ το ακίνητο, συμμετέχει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τον Οκτώβριο 2020, οπότε παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Δύο χρόνια αργότερα το όνομα του κ. Ανδρικόπουλου περιλαμβανόταν στους παρακολουθούμενους από την ΕΥΠ, σύμφωνα με δημοσιεύματα που ουδέποτε διαψεύστηκαν. Αλλά στο Δ.Σ. της Premia συμμετέχει και ακόμη μία γνώριμη για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα: η Ρεβέκκα Πίτσικα, υπεύθυνη του Μητρώου στελεχών της Ν.Δ. και αποδέκτρια απευθείας αναθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ την τελευταία τετραετία από δημόσιους φορείς.

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: athens-heart.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Η φτωχούλα ΑΑΔΕ στο νοίκι με μηνιαίο μίσθωμα 365.000»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Ποιοι παίρνουν τα φθηνά δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

 27/9/2023 
 

Τώρα βάζει στο μάτι τους ελεύθερους επαγγελματίες

 22/9/2023 
 

Μπλόκο στην κλοπή του ΦΠΑ!

 22/9/2023 
 

Οι servicers «πνίγουν» προσπάθειες εξυγίανσης επιχειρήσεων

 21/9/2023 
 

Από το 2024 οι αλλαγές στη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

 19/9/2023 
 

Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής - Τι αλλάζει για τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

 18/9/2023 
 

Ο «υδάτινος εφιάλτης» συνεχίζεται στον θεσσαλικό κάμπο. Έγιναν 4.486 διασώσεις. Υγειονομική «βόμβα» τα χιλιάδες νεκρά ζώα.

 11/9/2023 
 

500 ευρώ πρόστιμο για απόδειξη 1 ευρώ από την Εφορία!

 8/9/2023 
 

Ερχονται αλλαγές στη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

 7/9/2023 
 

«Βρέχει» λουκέτα από ΑΑΔΕ - Όργιο φοροδιαφυγής σε Μύκονο, Πάρο, Χαλκιδική, Κύθηρα

 21/8/2023 
 

Εντοπίστηκε κύκλωμα που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια ύψους 48 εκατ. ευρώ

 18/8/2023 
 

H Ελλάδα στην παγκόσμια 10άδα της ακρίβειας

 16/8/2023 
 

Στο κάδρο της συζήτησης και τα τραπεζικά υπερκέρδη

 11/8/2023 
 

ΤράπεζεςΠανάκριβα δάνεια στην ευρωζώνη, κλείνουν τις στρόφιγγες οι τράπεζες

 11/8/2023 
 

ΑΑΔΕ: Έρχονται πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ για όσους έχουν πειραγμένες ταμειακές μηχανές

 8/8/2023 
 

Φοινικόδασος του Βάι

 7/8/2023 
 

Τρυπητή στα Αστερούσια

 7/8/2023 
 

Η Ελλάδα η μεγαλύτερη ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο

 4/8/2023 
 

Πτώση στο 5,3% του πληθωρισμού στην ευρωζώνη-στην Ελλάδα «σκαρφάλωσε» στο 3,4% από 2,8%

 1/8/2023 
 

Χρέη στο Δημόσιο: Τέλος χρόνου για τις 72 και 120 δόσεις

 31/7/2023 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων νομικών προσώπων για το έτος 2023 
Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως 31/8/2023 
Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 
Γιατί πήγαμε στο Σύνταγμα. Γιατί στηρίξαμε την πρωτοβουλία. 
Υπόμνημα της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.7.23 
Ανακοίνωση για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λογιστών  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Φορολογικές δηλώσεις: Πάνω από 2,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει – Εξετάζεται νέα παράταση 
Νέα εγκύκλιος ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για χρέη στην Εφορία από κληρονομιά 
«Κλείδωσε» ΑΦΜ η ΑΑΔΕ για απάτες στον ΦΠΑ 
Μπλόκο στις προσφυγές για την επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών! 
Το μέγα-κόλπο για την αποφυγή κατασχέσεων της Εφορίας! 
Τι μπορεί να κατασχέσει η Εφορία για χρέη προς το δημόσιο 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Δομικος πληθωρισμος και εντροπιακη εξελιξη του οικονομικου συστηματος

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα