Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
11/12/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4129
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΟΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Του Νίκου Λέανδρου Καθηγητής Πρώην Αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
Παναγιώτης Ρουμελιώτης / Οι BRICS και η αποδολαριοποίηση
Εκατό χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης
Όλος ο κόσμος χρωστάει της Μιχαλούς, αλλά η Μιχαλού αγνοείται
Ο Μίλαν Κούντερα για την κουλτούρα της Ευρώπης
Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Συγκλονιστική μαρτυρία πληγέντα στην Αγ. Παρασκευή 
Πρώην υπουργούς Εξωτερικών Νίκος Δένδιας 
Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Αγοραστός: «Ψηφίστε με, γιατί κάναμε τη Θεσσαλία πρώτη στην Ευρώπη και τον κόσμο» 
Η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη και η πρόεδρος της ΕΕ μας είπε μπράβο είστε επαγγελματίες!!!!. 
Είπε ο κ. Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης :‘’ Συναντήθηκα με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΔΗΚΙΟ) !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι servicers «πνίγουν» προσπάθειες εξυγίανσης επιχειρήσεων

�������� 
 

Ημερομηνία: 21/9/2023 11:34:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Εταιρείες ρυθμίζουν και πληρώνουν τα δάνειά τους, αλλά δεν μπορούν να βρουν νέα ρευστότητα - Η περίπτωση της ΑΛΟΥΜΥΛ.

Καταδικασμένες να φυτοζωούν είναι οι επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να εξυγιανθούν και να εξυπηρετούν με συνέπεια τα ρυθμισμένα δάνειά τους, καθώς μετά την εξυγίανση βρίσκονται πλήρως αποκομμένες από κάθε παροχή χρηματοδότησης, αφού οι τράπεζες δεν μπορούν και οι servicers δεν θέλουν να τις δανείσουν! Έτσι, ακόμη και επιχειρήσεις με ισχυρό brand και πολυετή επιτυχημένη διαδρομή, όπως πρόσφατα η Αλουμύλ Μυλωνάς αναφέρουν ότι χάνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Παρά τις προσπάθειες να διαμορφωθεί κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει ότι μετά τη ρύθμιση των δανείων της μια επιχείρηση θα μπορεί να αντλεί κεφάλαια κίνησης και επενδυτικά για τις δραστηριότητές της, ώστε να μην αποδεικνύεται η εξυγίανση δώρον άδωρον, το πρόβλημα παραμένει άλυτο και έχει προσλάβει δυναμική επικίνδυνης διόγκωσης, καθώς είναι τεράστια τα δάνεια επιχειρήσεων και επαγγελματιών που έχουν περάσει στους servicers και αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ρυθμίσεων.

Οι χρηματοπιστωτικοί φορείς -τράπεζες και servicers- διαχειρίζονται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων με μυωπικό τρόπο και με γνώμονα τη στενή αντίληψη για τα συμφέροντά τους: οι τράπεζες βιάζονται να «ξεφορτωθούν» προβληματικά δάνεια και τα μεταφέρουν στους servicers, τα δάνεια μπορεί να ρυθμίζονται, οι επιχειρήσεις να τα εξυπηρετούν, αλλά να μένουν επ' αόριστον αποκομμένες από κάθε χρηματοδότηση, αφού βρίσκονται προ πολλού στη «μαύρη λίστα» των τραπεζών, ενώ οι servicers θα μπορούσαν να αναλαμβάνουν τη χρηματοδότηση μετά την εξυγίανση, αλλά απλώς... αρνούνται να το κάνουν, θέλοντας να μείνουν προσηλωμένοι στη διαχείριση των παλαιών δανείων, που είναι επικερδέστερη και πολύ πιο ασφαλής.

Το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια επιτρέπει μεν στους servicers να αναλάβουν το ρόλο του τραπεζίτη για τις προβληματικές επιχειρήσεις που ρύθμισαν τις οφειλές τους, όμως αφήνει στη δική τους διακριτική ευχέρεια αν θα αναλάβουν και αυτή τη λειτουργία και δεν εξαρτάται η χορήγηση άδειας από το αν θα δεχθούν να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις. Ο νόμος επιτρέπει στις εταιρείες διαχείρισης να λαμβάνουν ειδική άδεια χρηματοδοτικού φορέα ακριβώς για το σκοπό αυτό, αλλά όλες οι αδειοδοτημένες εταιρείες διαχείρισης, συνολικά 23, έχουν αποφύγει να μπουν σε αυτή τη δραστηριότητα.

Πολλά επιχειρήματα ακούγονται για να δικαιολογηθεί αυτή η άρνηση: ότι οι εταιρείες διαχείρισης δεν έχουν υποδομή τράπεζας και δεν έχουν ή δεν θέλουν να δεσμεύσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να χορηγούν δάνεια, ότι υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργούν νέα προβληματικά δάνεια, αυτή τη φορά σε χαρτοφυλάκια των servicers κ.ο.κ. Ή, απλούστερα, όπως λένε οι επικριτές των servicers, οι εταιρείες διαχείρισης προτιμούν την ασφαλή και πολύ προσοδοφόρα διαχείριση δανείων, αδιαφορώντας για την επιχειρηματική πορεία ακόμη και των εταιρειών που αποδεικνύονται απόλυτα συνεπείς στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Σε αυτή τη συζήτηση, που έχει ανοίξει εδώ και αρκετό καιρό, πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα χρηματοδοτικής ασφυξίας σε επιχειρήσεις που εξυγιάνθηκαν, έχει παρέμβει ήδη από τον Νοέμβριο του 2021 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αποδίδοντας εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στις εταιρείες διαχείρισης για την άρνησή τους να αξιοποιήσουν τις πρόνοιες της νομοθεσίας. Μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης των servicers, ο διοικητής της ΤτΕ είχε τονίσει ότι:

  • Είναι σημαντικό οι Εταιρείες Διαχείρισης να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις ρύθμισης σε πιστούχους, ή σε πιο αποτελεσματική διαχείριση του ενεχύρου -όπου αυτό είναι απαραίτητο- ώστε να διευκολυνθούν οι πιστούχοι αυτοί να επανέλθουν στην παραγωγική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι, έως τώρα, καμία από τις εταιρείες διαχείρισης δεν έχει κάνει αίτημα για λήψης άδειας –κατά τα προβλεπόμενα στο Ν. 4354/2015- που θα επιτρέπει την αναχρηματοδότηση επιχειρήσεων. Διότι σε αρκετές περιπτώσεις βιώσιμων επιχειρήσεων, η παροχή ρευστότητας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης οφειλών είναι απαραίτητη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι δεκάδες τα δισεκατομμύρια των επιχειρηματικών δανείων, πάνω από 33 δισ., που έχουν περάσει στους servicers και όσο προχωρά η ρύθμισή τους όλο και περισσότερες εταιρείες ή επαγγελματίες θα βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια νέα κατάσταση, όπου ακόμη και αν πληρώνουν με ευλάβεια όλες τις δόσεις τους για τα παλιά δάνεια δεν θα μπορούν να λάβουν νέα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ,

  • Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων αυξήθηκε σε 23.921 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, από 23.530 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Ποσό 12.264 εκατ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ). 

  • Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 25 εκατ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 9.581 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023.

Η κυβέρνηση τώρα μόλις εξετάζει πιθανές λύσεις για αυτό το πρόβλημα και έχει στραφεί στις χρηματοδοτικές εταιρείες εκτός τραπεζικού τομέα (μη τράπεζες - non banks), στις οποίες με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα να παρέχουν χρηματοδότηση σε εταιρείες υπό εξυγίανση. Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, πάντως, αν οι εξωτραπεζικοί οργανισμοί θα κατορθώσουν να εισέλθουν αποτελεσματικά και γρήγορα σε αυτό τον νέο χώρο δραστηριοτήτων, δεσμεύοντας μάλιστα αρκετά κεφάλαια για να ασκήσουν αυτή τη δανειοδοτική δραστηριότητα.

Η «ασφυξία» της ΑΛΟΥΜΥΛ Μυλωνάς

Το πιο προβεβλημένο θύμα της άρνησης των εταιρειών διαχείρισης δανείων να προσφέρουν χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους μετά από ρύθμιση είναι, έως τώρα, η γνωστή και εισηγμένη στο ΧΑ βιομηχανία προϊόντων αλουμινίου, ΑΛΟΥΜΥΛ Μυλωνάς.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Μυλωνάς, αναφέρθηκε σε αυτές τις δυσκολίες σε συνέντευξή του. Αυτές οι αναφορές προκάλεσαν έντονες ανησυχίες στους επενδυτές, που προχώρησαν σε βεβιασμένες ρευστοποιήσεις μετοχών της εταιρείες, οδηγώντας σε απώλειες σχεδόν του 1/3 της αξίας της μέσα σε δύο συνεδριάσεις, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Σήμερα, η μετοχή ανέκαμψε (+4,44%) μετά από διευκρινιστική ανακοίνωση όπου τονιζόταν ότι η εταιρεία εξυπηρετεί κανονικά όλες τις υποχρεώσεις της.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

  • Η ΑΛΟΥΜΥΛ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανειακών και των λοιπών υποχρεώσεων της. Επιπλέον, αναφέρουμε ότι η ΑΛΟΥΜΥΛ πάντοτε ήταν και είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη, ενώ δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή είτε προς το Δημόσιο είτε προς τρίτους.

  • Τα αποτελέσματα, που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν, αναδεικνύουν μια υγιή και αναπτυσσόμενη εταιρεία, ενώ τα οικονομικά μεγέθη της ΑΛΟΥΜΥΛ αναμένεται να αυξηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Αναφερόμενη στην εμπλοκή εισπρακτικών εταιρειών, η ανακοίνωση περιγράφει το πρόβλημα της χρηματοδοτικής ασφυξίας, που εμποδίζει την ανάπτυξή της:

  • Υπογραμμίζουμε ότι η εμπλοκή των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων δανείων (“servicers”) στον τραπεζικό δανεισμό της ΑΛΟΥΜΥΛ, ουδέν πρόβλημα δημιουργεί στην βιωσιμότητα, την ήπια ανάπτυξη και την βελτίωση των μεγεθών αυτής, όπως άλλωστε συντελείται τα τελευταία έτη, καθόσον οι αποπληρωμές των δανειακών συμβάσεων εξυπηρετούνται άψογα.

  • Δυστυχώς, όμως, δυσχεραίνει την αλματώδη ανάπτυξη της ΑΛΟΥΜΥΛ, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί αν διέθετε πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς μέχρι σήμερα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ίδιους πόρους.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου της ΑΛΟΥΜΥΛ το α' εξάμηνο μειώθηκε κατά 4,5%, στα 196,6 εκατ. ευρώ, ενώ κατά 23% μειώθηκαν τα μεικτά κέρδη, στα 46,1 εκατ. ευρώ. Πολύ μεγαλύτερη, κατά 83,6%, ήταν η μείωση των κερδών προ φόρων, τα οποία περιορίσθηκαν σε 5 εκατ. ευρώ. προ φόρων €5 εκατ., έναντι κερδών 30,4 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μειωμένα κατά 83,6%. Τα οικονομικά αποτελέσματα επηρεάσθηκαν δυσμενώς από τη σημαντική μείωση της τιμής του αλουμινίου και τις αυξημένες χρεωστικές συναλλαγματικές διαφορές.

Μεσοπρόθεσμα, πάντως, το κύριο πρόβλημα, όπως τονίζει και η διοίκηση, είναι ότι στερείται χρηματοδοτικών πόρων για να αναπτύξει (με άλματα, κατά τη διοίκηση) τις δραστηριότητές της και αυτό είναι συνέπεια τις ιδιότυπης χρηματοδοτικής ασφυξίας την οποία αντιμετωπίζει η εταιρεία μετά τη ρύθμιση των δανείων της.

https://www.sofokleousin.gr


Κατεβάστε το αρχείο: teiresias-daneia-money-bank.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Οι servicers «πνίγουν» προσπάθειες εξυγίανσης επιχειρήσεων»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Bonus-πρόκληση 4,2 εκατ. ευρώ μέσω διάθεσης μετοχών σε στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς

 6/12/2023 
 

Επιστημονική υπηρεσία Βουλής: «Ενστάσεις» για το τεκμαρτό εισόδημα στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

 6/12/2023 
 

Ανοιχτή επιστολή φορέων προς τον πρωθυπουργό για το νέο φορολογικό

 1/12/2023 
 

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ποιες βελτιώσεις «κλειδώνουν» για τους ελεύθερους επαγγελματίες

 27/11/2023 
 

Φρένο στην πρόσβαση της Εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς!

 20/11/2023 
 

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

 15/11/2023 
 

Κακά μαντάτα για χιλιάδες φορολογούμενους - Έρχεται η «λυπητερή» για πληρωμή έξτρα φόρου

 14/11/2023 
 

Ποια είναι η σχέση του Υπουργού με το Δημόσιο Υπάλληλο;

 13/11/2023 
 

Πέτρος Ξενοφώντος: Νέο οικονομικό μοντέλο με έμφαση στον πρωτογενή τομέα(1 σχόλιo/α)

 12/11/2023 
 

Πως θα γίνετε ρουφιάνοι Πώς θα κάνετε “ψηφιακές” καταγγελίες για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς

 9/11/2023 
 

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι 1.043 φοροαπαλλαγές - Ποιοι πληρώνουν τον λογαριασμό

 9/11/2023 
 

Οι νέοι φόροι που φέρνουν τα αντικειμενικά κριτήρια

 1/11/2023 
 

Καταγραφή κινητών και ακινήτων στο νέο Taxisnet

 30/10/2023 
 

Για τα 5 εκατ. του Πατέλη

 28/10/2023 
 

Πότε η εφορία διαγράφει χρέη σε υπερχρεωμένους οφειλέτες

 28/10/2023 
 

Ποια φορολογικά «εγκλήματα» οδηγούν στη φυλακή(1 σχόλιo/α)

 28/10/2023 
 

Μηνύματα και στα κινητά από την ΑΑΔΕ για τα χρέη

 19/10/2023 
 

Οι επαγγελματίες υποχρεωτικά στο IRIS, χτύπημα στη φοροδιαφυγή

 18/10/2023 
 

Τελευταίες πινελιές στο ν/σ για τη φοροδιαφυγή – Η δέσμη των μέτρων

 5/10/2023 
 

Ποιοι παίρνουν τα φθηνά δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

 27/9/2023 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Oι 30.796 είναι συνάδελφοι Οικονομολόγοι Λογιστές .........
ΔΗΚΙΟ:Ο πλούτος που πηγάζει από τον πόνο και την δυστυχία......
Επιστολή του Βασιλείου Δ. Κωστόπουλου τέως προέδρου Δ.Σ. του Σ.Ο.Λ.Ν.Θ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ-ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Διακήρυξη Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) 
Άρθρο του Καιτανόγλου Σάββα Λογιστή Φοροτεχνικού 
ΣΟΛΝΘ: «Κοινωνικά άδικη η αποκλειστική στοχοποίηση των ατομικών επιχειρήσεων»  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Φορολογικές δηλώσεις: Πάνω από 2,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει – Εξετάζεται νέα παράταση 
Νέα εγκύκλιος ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για χρέη στην Εφορία από κληρονομιά 
«Κλείδωσε» ΑΦΜ η ΑΑΔΕ για απάτες στον ΦΠΑ 
Μπλόκο στις προσφυγές για την επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών! 
Το μέγα-κόλπο για την αποφυγή κατασχέσεων της Εφορίας! 
Τι μπορεί να κατασχέσει η Εφορία για χρέη προς το δημόσιο 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Οι μεγαλες απειλες για το περιβαλλον του S. FAUCHEUX - J.F. NOEL

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα