Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
1/12/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6077
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΟΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Του Νίκου Λέανδρου Καθηγητής Πρώην Αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
Παναγιώτης Ρουμελιώτης / Οι BRICS και η αποδολαριοποίηση
Εκατό χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης
Όλος ο κόσμος χρωστάει της Μιχαλούς, αλλά η Μιχαλού αγνοείται
Ο Μίλαν Κούντερα για την κουλτούρα της Ευρώπης
Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Συγκλονιστική μαρτυρία πληγέντα στην Αγ. Παρασκευή 
Πρώην υπουργούς Εξωτερικών Νίκος Δένδιας 
Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Αγοραστός: «Ψηφίστε με, γιατί κάναμε τη Θεσσαλία πρώτη στην Ευρώπη και τον κόσμο» 
Η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη και η πρόεδρος της ΕΕ μας είπε μπράβο είστε επαγγελματίες!!!!. 
Είπε ο κ. Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης :‘’ Συναντήθηκα με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΔΗΚΙΟ) !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Παγκόσμιοι ραντιέρηδες και στα... όπλα

�������� 
 

Ημερομηνία: 6/11/2023 1:03:28 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Οι πραγματικοί πολεμοκάπηλοι της τρέχουσας σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή κρύβονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, πίσω από τη Wall Street, σε τραπεζικούς κολοσσούς και κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Πίσω από τη βάρβαρη ισοπέδωση της Γάζας και την εξολόθρευση του λαού της δεν βρίσκεται μόνο ο ισραηλινός στρατός και η κυβέρνηση Νετανιάχου. Μεγάλο μέρος ευθύνης για τα 3 χιλιάδες και πλέον νεκρά παιδιά αυτής της στενής λωρίδας γης φέρουν και οι μεγάλες αμυντικές εταιρείες των ΗΠΑ που πουλούν τα όπλα με τα οποία σπέρνει τον θάνατο το Ισραήλ προκειμένου να αβγατίσουν τα κέρδη τους.

Πέντε από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες όπλων του κόσμου είναι σήμερα αμερικανικές. Είναι κατά σειρά η Lockheed Martin, η RTX (πρώην Raytheon), η Northrop Grumman, η Boeing και η General Dynamics. Και οι πέντε έχουν πουλήσει στο παρελθόν όπλα στο Ισραήλ τα οποία χρησιμοποιούνται κατά των Παλαιστινίων, ενώ μια σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ τις συνδέει με πωλήσεις ή πιθανές πωλήσεις όπλων τα οποία «αξιοποιήθηκαν» από τον ισραηλινό στρατό στην τωρινή επίθεσή του στη Γάζα. Δεν είναι τυχαίο ότι με την έναρξη του πολέμου η πλειονότητα αυτών των εταιρειών είδε τις τιμές των μετοχών τους να εκτοξεύονται.

Το πλέον αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι ένα μεγάλο μέρος από τα δισεκατομμύρια που ρέουν στα ταμεία αυτών των 5 κολοσσών καταλήγει μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος στους δισεκατομμυριούχους, εκατομμυριούχους και συνολικά πλούσιους μετόχους τους. Για αρκετούς παρατηρητές, αυτοί είναι οι πραγματικοί πολεμοκάπηλοι της σύγκρουσης Χαμάς - Ισραήλ, αυτοί είναι που κερδίζουν τα περισσότερα επενδύοντας στον πόλεμο και στον θάνατο. Μια ματιά στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου αυτών των πέντε εταιρειών είναι αποκαλυπτική. Δείχνει ότι ποσοστό 28% έως 35% του μετοχικού κεφαλαίου κάθε μιας εξ αυτών των πέντε εταιρειών ελέγχεται από πέντε μόνο εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ μικρότερα μερίδια κατέχουν σε αυτές και άλλα ιδρύματα αυτού.

Αυτοί οι πέντε μεγαλομέτοχοι είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ή κορυφαίες τράπεζες της Wall Street που επενδύουν στους 5 αμυντικούς κολοσσούς τα κεφάλαια που τους έχουν εμπιστευτεί οι πλούσιοι πελάτες τους με σκοπό να τα αβγατίσουν. Μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνονται και τα πιο γνωστά ονόματα του κλάδου, οι BlackRock, Vanguard, State Street, Fidelity, Capital Group, Wellington, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Newport Trust Company, Longview Asset Management, Massachusetts Financial Services Company, Geode Capital, Bank of America.

LOCKHEED MARTIN: Οι πέντε μεγαλύτεροι μέτοχοί της είναι οι State Street, Vanguard, BlackRock, Capital World Investors (Capital Group), FMR LLC Fidelity. Κατέχουν όλες μαζί πάνω από το 34% του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι επόμενοι 5 μεγαλύτεροι μέτοχοί της είναι και αυτοί εταιρείες του ίδιου κλάδου, οι Charles Schwab, Morgan Stanley, Geode Capital, Bank of America και Capital Research Global Investors. Η Lockheed Martin είναι η κορυφαία σε πωλήσεις αμυντική εταιρεία του κόσμου, με συνολικά έσοδα πέρυσι 66 δισ. δολάρια εκ των οποίων τα 63,6 δισ. ήταν από πωλήσεις όπλων. Προμηθεύει εδώ και δεκαετίες το Ισραήλ με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον των Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Investigate, τα όπλα της έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Γάζας, οι οποίες περιλαμβάνουν εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με το Financial Review, το Ισραήλ αναζητά αυτή την περίοδο την προμήθεια των πυραύλων Hellfire που κατασκευάζει η εταιρεία.

RTX: Οι πέντε μεγαλύτεροι μέτοχοι της RTX (επίσημα η Raytheon Technologies) είναι κατά σειρά οι Vanguard, State Street, BlackRock, Capital Research Global Investors (Capital Group), Capital International Investors (Capital Group). Συνολικά κατέχουν περίπου το 32% του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι αμέσως επόμενοι 5 μεγαλομέτοχοί της είναι οι Wellington, JPMorgan Chase, Dodge & Cox, Morgan Stanley, και Geode Capital. Η RTX είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έσοδα αμυντική εταιρεία στον κόσμο. Πέρυσι ανήλθαν στα 67,1 δισ. δολάρια εκ των οποίων το 59%, ή 39,6 δισ. δολάρια, ήταν από πωλήσεις όπλων. Σύμφωνα με το Ιnvestigate, στις συχνές στρατιωτικές του επιθέσεις κατά της Γάζας ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τις βόμβες «bunker buster» GBU-28 των 5.000 λιβρών, τις βόμβες Paveway που καθοδηγούνται με λέιζερ, καθώς και πυραύλους AGM-65 Maverick, AIM-9X, AIM-120 Sidewinder που κατασκευάζει η εταιρεία. Πριν από δύο εβδομάδες, οι New York Times ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επρόκειτο να προχωρήσει στην αποστολή πρόσθετων πυρομαχικών στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και οι πύραυλοι αναχαίτισης Iron Dome που κατασκευάζει η Raytheon.

NORTHROP GRUMMAN: Οι πέντε μεγαλύτεροι μέτοχοι της Northrop Grumman είναι οι State Street, Capital International Investors (Capital Group), Vanguard, Wellington. Ελέγχουν από κοινού σχεδόν το 35% της εταιρείας. Οι επόμενοι 5 μεγαλομέτοχοί της είναι οι FMR LLC (Fidelity), Bank of America, Massachusetts Financial Services Company, JPMorgan Chase και Morgan Stanley. Η Northrop Grumman είναι η τρίτη μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία του κόσμου. Πέρυσι είχε έσοδα 36,6 δισ. δολ. εκ των οποίων τα 32,4 δισ. από οπλικά συστήματα. Προμηθεύει τον ισραηλινό στρατό με ποικιλία όπλων μεταξύ των οποίων και διάφορα πυραυλικά συστήματα. Οι τεχνολογίες της είναι ενσωματωμένες σε βασικά οπλικά συστήματα του Ισραήλ, το οποίο προμηθεύει εδώ και δεκαετίες. Τα όπλα που παράγει έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί εναντίον Παλαιστινίων αμάχων με αποτέλεσμα πολλά θύματα και μαζικές καταστροφές σπιτιών και μη στρατιωτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, σχολείων και συστημάτων ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας.

 BOEING: Οι πέντε μεγαλύτεροι μέτοχοι της Boeing είναι οι Vanguard, BlackRock, Newport Trust Company, State Street, FMR LLC. Ελέγχουν όλες μαζί πάνω από το 27% αυτής. Οι αμέσως επόμενοι 5 μεγαλύτεροι μέτοχοί της είναι οι Capital World Investors, Loomis Sayles, Capital Research Global Investors, Geode Capital και Morgan Stanley. Η Boeing είναι η 5η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία στον κόσμο σε έσοδα. Πέρυσι εισέπραξε 66,6 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 30,8 δισ. δολάρια από πωλήσεις όπλων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Τύπου, στέλνει στο Ισραήλ μικρές κατευθυνόμενες βόμβες 250 λιβρών, όπως και πρόσθετο εξοπλισμό που μετατρέπει παλαιότερες, ακατέργαστες βόμβες σε κατευθυνόμενες ακριβείας.

 GENERAL DYNAMICS: Οι πέντε μεγαλύτεροι μέτοχοι της General Dynamics είναι οι Longview Asset Management, Vanguard, Newport Trust Company, BlackRock, Wellington. Ελέγχουν σχεδόν το 35% της εταιρείας. Ακολουθούν οι State Street, Capital Research Global Investors, Bank of America, Massachusetts Financial Services Company, JPMorgan Chase. Η General Dynamics είναι η έκτη μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία του κόσμου. Τα έσοδά της πέρυσι ήταν 39,4 δισ. δολάρια εκ των οποίων τα 30,4 δισ. ήταν από όπλα. Εχει διαχρονικά εκτεταμένες συναλλαγές με το Ισραήλ. Οι βόμβες 2.000 λιβρών MK-84 αυτής έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατά τις συχνές επιθέσεις της στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του 2021, καθώς και σε πολλαπλά ύποπτα εγκλήματα πολέμου το 2014.

Οι πέντε παραπάνω αμυντικοί κολοσσοί είχαν πέρυσι, μεσούντος του πολέμου στην Ουκρανία, εκρηκτικά έσοδα 196 δισ. δολαρίων. Φέτος, με το αιματοκύλισμα της Γάζας σε εξέλιξη και τους αμυντικούς προϋπολογισμούς να ανοίγουν σχεδόν παντού στην υφήλιο, οι διοικήσεις και οι μέτοχοί τους έχουν δικαίωμα να αισιοδοξούν για ακόμη περισσότερα.

 

www.egsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: τανκ.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Παγκόσμιοι ραντιέρηδες και στα... όπλα»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

40% αυξήθηκαν οι Αμερικανοί που πεινούν

 27/11/2023 
 

Roubini: Το λουτρό αίματος στις αγορές θα συνεχιστεί, δεκάδες τρισ. θα χαθούν – Ανίκανοι οι ηγέτες μας, η ανθρωπότητα κινδυνεύει

 27/11/2023 
 

Φορολογήστε τους υπερπλούσιους για να σωθεί ο πλανήτης

 21/11/2023 
 

Πονοκέφαλος τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις κεντρικές τράπεζες

 20/11/2023 
 

Περικοπές μαμούθ αναμένονται στη Γερμανία

 20/11/2023 
 

Αμερικανοί billionnaires στηρίζουν καμπάνια στα ΜΜΕ υπέρ του Ισραήλ και εναντίον της Χαμάς

 14/11/2023 
 

Ο Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο των ΗΠΑ εξαιτίας του ελλείμματος

 12/11/2023 
 

Χαστούκι στην Bayer

 9/11/2023 
 

Δράκος του παγκόσμιου... δανεισμού η Κίνα για το άνοιγμα του «δρόμου του μεταξιού»

 9/11/2023 
 

Παγκόσμιοι ραντιέρηδες και στα... όπλα

 6/11/2023 
 

Πακτωλός δολαρίων για... φίμωτρο σε διαδηλωτές

 30/10/2023 
 

Τροχάδην για το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο

 19/10/2023 
 

Το χρέος γονατίζει τις χώρες του Νότου

 18/10/2023 
 

Στο κατώφλι της φτώχειας 20 εκατομμύρια παιδιά της Ενωμένης Ευρώπης

 5/10/2023 
 

Πώς οι πολιτικές του ΔΝΤ υπονομεύουν τα δικαιώματα του κόσμου

 28/9/2023 
 

Αγωγή μαμούθ κατά της Amazon από την κυβέρνηση και 17 πολιτείες των ΗΠΑ

 27/9/2023 
 

Νέα σοκ στις τιμές των τροφίμων και ενέργειας προβλέπει ο ΟΟΣΑ

 25/9/2023 
 

Στασιμοπληθωρισμός ante portas σε ΗΠΑ - Ευρώπη

 19/9/2023 
 

Πόσοι δισεκατομμυριούχοι υπάρχουν ανά κράτος στην Ευρώπη; – Τρεις στην Ελλάδα

 12/9/2023 
 

Πολεμούν την ακρίβεια με πλαφόν τιμής σε βασικά είδη

 8/9/2023 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Διακήρυξη Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)
Άρθρο του Καιτανόγλου Σάββα Λογιστή Φοροτεχνικού 
ΣΟΛΝΘ: «Κοινωνικά άδικη η αποκλειστική στοχοποίηση των ατομικών επιχειρήσεων»  
Όλοι στο Σύνταγμα στην συγκέντρωση φορέων για να πάρουν πίσω το φορολογικό έκτρωμα. 
Τώρα πρέπει να απαντήσετε συνάδελφοι του Προεδρείου 
Οι μη νόμιμες μεθοδεύσεις των κομματικών στελεχών της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών και του Ο.Ε.Ε. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Φορολογικές δηλώσεις: Πάνω από 2,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει – Εξετάζεται νέα παράταση 
Νέα εγκύκλιος ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για χρέη στην Εφορία από κληρονομιά 
«Κλείδωσε» ΑΦΜ η ΑΑΔΕ για απάτες στον ΦΠΑ 
Μπλόκο στις προσφυγές για την επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών! 
Το μέγα-κόλπο για την αποφυγή κατασχέσεων της Εφορίας! 
Τι μπορεί να κατασχέσει η Εφορία για χρέη προς το δημόσιο 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Όπως τ' όνειρο

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα