Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
18/5/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5639
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη
Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής
Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία
Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 
Κύρτσος καλεί Ν.Δ. να στραφεί κατά της Novartis 
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, για την κυβέρνηση 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γιατί αυτή η εμπάθεια και αυτό το επίπεδο ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη

�������� 
 

Ημερομηνία: 15/9/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Γιατί αυτή η εμπάθεια και αυτό το επίπεδο ;

Η ανακοίνωση μας για την υπολειτουργία της ιστοσελίδας την περίοδο των διακοπών ήταν η αφορμή ''επιστολής'' από συναδέλφους δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης -ΠΟΦΕΕ- που είχε στόχο το πρόσωπο μου.

Δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω ένα διάλογο μέσω επιστολών γιατί αυτό είναι μακριά από τα προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι και το επάγγελμα. Απλά θα αναδείξω γιατί γίνετε αυτή η επίθεση και καμία περαιτέρω ενέργεια δεν προτίθεμαι να κάνω , εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που με ιδιαίτερη σκληρότητα απευθύνονται σε εμάς και ιδιαίτερα σε εμένα ενώ την ίδια σκληρότητα δεν την επέδειξαν ποτέ, ούτε στις κομματικές παρατάξεις που διοίκησαν το ΟΕΕ ούτε στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία που δεν έλυσε τα προβλήματα του χώρου μας  , ούτε σε αυτούς που λυμαίνονται το επάγγελμα και δεν αφήνουν τίποτα να γίνει στο χώρο μας.

Η επίθεση έγινε για το λόγo ότι η παράταξη που εκπροσωπώ εναντιώθηκε στην δημιουργία Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου  και  το θεωρεί ενεργεία διασπαστική που  δεν συμβάλλει στην στήριξη του επαγγέλματος και των συναδέλφων. 

Συνάδελφοι εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο κάθε ένας που φτιάχνει ''το μαγαζί του''  θα λύσει το πρόβλημα στο χώρο του επαγγέλματος.  Αφού αυτή είναι η άποψη μας γιατί να μην την λέμε δημόσια και γιατί να μην την παλεύουμε; Γνωρίζουμε  ότι η άποψη μας δεν θα σας αρέσει, αλλά η πολιτική μας είναι  αυτή και θα παραμείνει η ίδια. Στηρίζουμε τον συνάδελφο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ , στηρίζουμε το Οικονομολογικό Επάγγελμα που ασκείται πρώτα από τους συναδέλφους Οικονομολόγους. Επιθυμούμε και παλεύουμε να κλείσει το επάγγελμα .

Αυτά συνάδελφοι είναι ειπωμένα εδώ και χρόνια και οι συνάδελφοι μας αναγνωρίζοντας την συνέπεια μας και τον αγώνα μας με έχουν κατατάξει στην τρίτη θέση των δυνάμεων του ΟΕΕ. Επίσης και οι δικές σας απόψεις είναι γνωστές και οι συνάδελφοι δεν σας επέλεξαν να τους εκπροσωπείτε στην ΚΔ του ΟΕΕ.

Επειδή σας δεν σας επέλεξαν για τα όργανα του ΟΕΕ οι συνάδελφοι αυτό δεν πάει να πει ότι θα φτιάξετε δικό σας ‘’επιμελητήριο’’ και θα συμβάλλετε στην κατοχύρωση ποιων ; Των μη συνάδελφων που επιθυμούν να μπουν στο επάγγελμα ; Των αποφοίτων των  κολεγίων που επιθυμεί να βολέψει η πολιτική ηγεσία η οποία σας έχει στις επιλογές της τελευταία και αναγνωρίζει τον ''σοβαρό  ρόλο που παίζετε '' στην κοινωνία ;

Συνάδελφοι μην είστε κακοί και εμπαθείς. Δεν σας φταίμε εμείς, η πολιτική σας είναι λάθος. Δεν είστε κοντά στον συνάδελφο Οικονομολόγο. Είστε κοντά στους εμπειρικούς που σωστά ο νομοθέτης τους έδωσε τα δικαιώματα που αρμόζει σε ένα μεταβατικό στάδιο πριν το κλείσιμο του επαγγέλματος. Τι θέλετε άλλο να γίνει  ; Να μειώσουμε τους συναδέλφους μας για να φανείτε εσείς αρεστοί και να νιώθουν ευτυχισμένοι αυτοί που δεν είναι πτυχιούχοι; Σε ποια σοβαρή κοινωνία έγινε ισοπέδωση για να νιώσουν ευχαριστημένοι αυτοί που δεν είχαν προσόντα;

Συνάδελφοι

Σας ενοχλεί που υπεύθυνα λέμε την άποψη μας  μέσα και έξω από το ΟΕΕ , απαιτούμε να έχουμε λόγο επί ίσης όροις ,  συμμετέχοντας  στα όργανα του ΟΕΕ ,  με πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα και όταν δεν προχωράει κάτι δημοσιοποιούμε την διαφωνία μας και διαχωρίζουμε την θέση μας. Αυτή η στάση δυστυχώς εκτός τους κομματικόδιαιτους ενοχλεί και εσάς. Όμως συνάδελφοι υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ενοχλήστε.

Είναι γιατί λέμε δημόσια ότι η ανεκδιήγητη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας οπού σε κανένα νομοσχέδιο δεν ζήτησε την γνώμη του ΟΕΕ έχει συνεχείς επαφές με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που ενδιαφέρονται για την δημιουργία Φοροτεχνικού επιμελητηρίου ; Γιατί να μην πούμε ότι στο συγκεκριμένο  Υπουργείο ξημεροβραδιάζονται και έχουν στενή συνεργασία οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για την ίδρυση ''Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου'' και θεωρούμε την στάση του Υπουργείου ύποπτη ;

Ενοχλήστε γιατί είπαμε ότι κάθε φορά που μένετε  έξω από τα όργανα του ΟΕΕ παίρνετε  τέτοιες αποφάσεις

Ενοχλήστε γιατί  σας θυμίζουμε  ότι δίνατε το λόγο της τιμής σας ότι δεν επρόκειτο να προβείτε σε ενέργειες  δημιουργίας ''Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου'' - τις  διαβεβαιώσεις τις δώσατε στον Πρόεδρο του ΟΕΕ - και  δεν τηρήσατε  το λόγο σας.

Ενοχλήστε συνάδελφοι γιατί σας θυμίζουμε ότι είχατε ξαναπροσπαθήσει και στο παρελθόν με την βοήθεια του κ. Τσοχατζόπουλου και τελικά δεν μπορέσατε να φτιάξετε το ''Φοροτεχνικό Επιμελητήριο ''.

Ενοχλήστε γιατί  σας θυμίζουμε ότι βρίσκετε συμπαραστάτες στην προσπάθεια σας στελέχη της ηγεσίας των εφοριακών και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του και λέει πολλά από μόνο του.

Συνάδελφοι όμως απέναντι μας όσο άδικοι και σκληροί και να είστε  οφείλετε να μας διαψεύσετε αν λέμε αλήθεια ή ψέματα στα κάτωθι.

Μετά τις εκλογές και πριν την δεύτερη ΣτΑ σας καλέσαμε και σας προτείναμε να σας στηρίξουμε και να βγάλουμε ακόμα ένα συνάδελφο στην ΚΔ του ΟΕΕ . Δεν μας ενδιέφερε ποιος θα είναι από εσάς αρκεί να είναι ελεύθερος επαγγελματίας και μαζί με τον συνάδελφο Κούκουνα Κωνσταντίνο – Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων - να μοιραζόσαστε την θητεία στην ΚΔ του ΟΕΕ και πάνω σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα να παλέψουμε από κοινού. Μπορείτε να πείτε στους συναδέλφους γιατί αρνηθήκατε την πρόταση μας ;

Συνάδελφοι

Συνδικαλισμός συνάδελφοι δεν είναι να ζητάς συνεχώς παρατάσεις , δεν είναι να ξημεροβραδιάζεσαι στο Υπουργείο , να κωφεύεις και να συμπράττεις στην έκδοση παράνομων αδειών όπως δημόσια έχει παραδεχτεί ο συνάδελφος που σας εκπροσωπούσε επί σειρά ετών στην ΚΔ του ΟΕΕ.   Συνδικαλισμός δεν είναι να θυμάσαι και να πράττεις ότι σε βολεύει. Συνδικαλισμός δεν είναι να αντιστρατεύεσαι τον φορέα του οποίου είσαι μέλος για να φανείς αρεστός σε άλλους με προσφυγές και την δημιουργία διασπαστικών φορέων. Συνάδελφοι κάθε πράγμα στην ζωή έχει και τα όρια του , μήπως εσείς έχετε υπερβεί κάθε όριο;

Με εκτίμηση

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Εκπρόσωπος Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος

Δ/νση επ/νιας

Μ. Μπότσαρη 64 Α Χανιά

Τηλ. 28210-99238

Fax  28210-99280

Email: alevizakis@akioe.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Γιατί αυτή η εμπάθεια και αυτό το επίπεδο ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ανακοινώσεις - Νέα

 
 

Νέα δεδομένα παραγραφής φορο-υποθέσεων- Τι ισχύει με τους λογαριασμούς

 17/5/2022 
 

Πώς οι 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ γίνονται 24

 12/5/2022 
 

e-ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση

 10/5/2022 
 

Coca-Cola Ηοldings BV: Καλείται να πληρώσει 2,6 εκατ. ευρώ με απόφαση ΣτΕ

 10/5/2022 
 

Ε. 2040 /20-04-2022 Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2021

 28/4/2022 
 

10 διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τις επιστρεπτέες προκαταβολές

 16/4/2022 
 

Έκρηξη κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων από την Εφορία

 14/4/2022 
 

Αυτόματος υπολογισμός φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ

 12/4/2022 
 

Φάκελος: Δασικοί χάρτες – Όλες οι πληροφορίες μέσα από 60 ερωτήσεις – απαντήσεις Τι ισχύει για τις αντιρρήσεις, πότε λήγουν οι προθεσμίες

 9/4/2022 
 

Οι 10 εντολές της Κομισιόν για τις απάτες στον ΦΠΑ

 9/4/2022 
 

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι εικονικές δωρεές

 8/4/2022 
 

ΑΑΔΕ: Στο «στόχαστρο» 1 εκατ. επιτηδευματίες Διασταυρώσεις εισοδημάτων για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του «μαύρου χρήματος»

 7/4/2022 
 

Η ερώτηση - απάντηση 14 του Ε3 για την ωφέλεια από τη μείωση της επιστρεπτέας προκαταβολής

 1/4/2022 
 

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021(1 σχόλιo/α)

 31/3/2022 
 

Α. 1038 /14-03-2022 Τρόπος υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών της παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, για τα έτη 2021 και επόμενα (Α' 170).

 31/3/2022 
 

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού

 30/3/2022 
 

Τι προβλέπεται για τους δασωμένους αγρούς, τι σχεδιάζεται για τις εκχερσωμένες εκτάσεις, τι ισχύει σήμερα για τα δασικά

 29/3/2022 
 

Οδηγός επιβίωσης για τη φορολογία εισοδήματος: Οι «παγίδες», οι νέοι κωδικοί και τα κλειδιά του Ε1 για τις απαλλαγές

 29/3/2022 
 

Δάνεια έως 250.000 ευρώ για κεφάλαιο κίνησης στις μικρές επιχειρήσεις

 29/3/2022 
 

Αγρια φορολόγηση για τα Airbnb

 28/3/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Για να συμμετέχετε στην Διαδικτυακή συζήτηση της Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Με θέμα : «Τα βαθύτερα αίτια και οι οικονομικοπολιτικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα :Υπεύθυνη Δήλωση των επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό
«Webinar mydata» Διαβίβαση παραστατικών 2021. Διαβιβάσεις, διορθώσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων στην myDATA .
Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) 
Η αναδρομική ασφάλιση των αθλητών στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι καταστροφική και πρέπει να την πάρτε πίσω !!!!  
Σφάλμα Πλατφόρμας - Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας ΥΠ.Ε.Κ.Υ. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Νέα δεδομένα παραγραφής φορο-υποθέσεων- Τι ισχύει με τους λογαριασμούς
Πώς οι 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ γίνονται 24
e-ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση
Coca-Cola Ηοldings BV: Καλείται να πληρώσει 2,6 εκατ. ευρώ με απόφαση ΣτΕ
Ε. 2040 /20-04-2022 Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2021 
10 διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τις επιστρεπτέες προκαταβολές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φ.Π.Α. – ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του Δημήτρη Γκλεζάκου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα