Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
4/6/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3787
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral
Ο Δημοσθένης Βεργής ψάχνει τον μοναδικό ψηφοφόρο του - «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη - Καμπουράκη, δεν με κάλεσες» 
‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

«Πολύ μεγάλες για ν' αποτύχουν, πολύ μεγάλες για να υπάρχουν» του ΤΖΟΖΕΦ ΣΤΙΓ

�������� 
 

Ημερομηνία: 2/2/2010   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ο ΤΖΟΖΕΦ ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

«Πολύ μεγάλες για ν' αποτύχουν, πολύ μεγάλες για να υπάρχουν»

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας (2001) Τζόζεφ Στίγκλιτς μίλησε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων με αφορμή το νέο του βιβλίο «Ελεύθερη πτώση: Αμερική, Ελεύθερες Αγορές και ο Καταποντισμός της Παγκόσμιας Οικονομίας» με θέμα την αμερικανική ανάκαμψη και τη ρύθμιση του τραπεζικού συστήματος.

Ακολουθούν αποσπάσματα:

1 Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ:

Μπορεί να απομακρυνθήκαμε από τον γκρεμό αλλά η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ισχυρή ανάκαμψη. Η ύφεση μπορεί να τελείωσε με την έννοια που της δίνουν οι οικονομολόγοι -δύο τέταρτα αρνητικών δεικτών ανάπτυξης- από τη στιγμή που ο δείκτης της ανάπτυξης έχει θετικό πρόσημο. Ομως η ύφεση απέχει πολύ από το τέλος της όσον αφορά εκείνους που δεν έχουν δουλειά ή δεν μπορούν να πουλήσουν τα αγαθά που παράγουν.

Το επίσημο ποσοστό ανεργίας μπορεί να είναι 10%. Αλλά όταν περιλαμβάνουμε και τον παράγοντα εκείνων που δεν αναζητούν πλέον εργασία, επειδή η ύφεση έχει προχωρήσει τόσο πολύ, η εικόνα δείχνει απογοητευτική. Από τη στιγμή που η Αμερικανική Στατιστική Υπηρεσία για την Εργασία συγκεντρώνει στοιχεία για εκείνους που έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες αναζήτησης εργασίας ή έχουν βρει μερική απασχόληση, μπορούμε να υπολογίσουμε ότι το πραγματικό επίπεδο της ανεργίας κυμαίνεται πάνω από 10 τοις εκατό.

Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις Αμερικανούς που αναζητεί πλήρη απασχόληση δεν μπορεί να τη βρει τώρα. Και ότι τέσσερις στους 10 μεταξύ αυτών που δεν μπορούν να βρουν εργασία, βρίσκονται χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός εξαμήνου, κάτι που σημαίνει ότι όσες αποταμιεύσεις και να είχαν, αυτές έχουν τελειώσει, ενώ οι προοπτικές να ξαναβρούν μια καλή δουλειά μειώνονται διαρκώς. Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση. Και είναι πλέον δυσοίωνη για άτομα άνω των 50 ετών και ακόμη χειρότερα για μαύρους νέους, μεταξύ των οποίων ο ένας στους δύο είναι άνεργος.

Συχνά λέγεται ότι η ανάκαμψη σέρνει πίσω της τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι η ανάκαμψη δεν ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας για τις νέες εισόδους στο εργασιακό δυναμικό, ούτε καν ικανή να μπορέσει να μειώσει το ποσοστό της ανεργίας από το 10% και να το κατεβάσει στο 5%. Προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ πρέπει η ανάπτυξη να φτάσει τουλάχιστον στο 3% τον χρόνο. Δεν βλέπω το ποσοστό της ανάπτυξης το 2010 ή το 2011 να ξεπερνά αυτό το επίπεδο.

Το βασικό πρόβλημα -εξίσου σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο- είναι ότι εκείνη που συντηρούσε τα επίπεδα της ανάπτυξης στα χρόνια πριν από την κρίση ήταν η οικονομία-φούσκα (bubble economy), που επέτρεπε στον κόσμο να ζει πέρα από τις δυνατότητές του, δανειζόμενος. Μέσα σε έναν χρόνο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολίτες πήραν 950 εκατομμύρια δολάρια βάζοντας υποθήκη το σπίτι τους.

Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου ο δείκτης των καταθέσεων στις ΗΠΑ καταποντίστηκε στο μηδέν. Είναι σαφές ότι κάτι που δεν είχε ερείσματα δεν θα μπορούσε τώρα να στηριχθεί.

Αυτό που φάνηκε πίσω από το σπάσιμο της φούσκας είναι ότι περιορίστηκε ο καταναλωτισμός. Μακροπρόθεσμα αυτό είναι κάτι καλό. Για την τρέχουσα συγκυρία όμως αυτό αποτελεί πρόβλημα.

Σ' αυτό το πλαίσιο, το να παρακαλάμε να επιστρέψει ο καταναλωτής είναι μια περίεργη προσευχή. Στην Αμερική, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο να ζούμε με περισσότερα απ' όσα πραγματικά έχουμε, αυτό είναι άλλωστε που δημιούργησε εξ αρχής την κρίση. Και σίγουρα προς το παρόν δεν μπορούμε να επιστρέψουμε. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πιθανή μια ισχυρή ανάκαμψη. Χωρίς μεγάλη κατανάλωση δεν είναι πιθανό να γίνουν μεγάλες επενδύσεις.

Στην κρίση του 1997-98 όταν για παράδειγμα η Κορέα είχε αυτό το πρόβλημα, ανέκαμψε εξάγοντας αυτά που παρήγε στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες που μπορούσαν να καταναλώσουν τα προϊόντα της. Οταν όμως βρίσκονται σε ύφεση και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση διά της οδού των εξαγωγών. Και το εμπόριο με τον Αρη δεν είναι ακόμη αρκετά αναπτυγμένο! Ενα μέρος του κόσμου -η Ασία- ανακάμπτει. Αλλά όσο δυναμική κι αν είναι η Ασία, η συνολική ζήτησή της είναι πολύ μικρή για να αναπληρώσει το κενό και να βγάλει τις ΗΠΑ από την ύφεση μέσω των εξαγωγών.

Κι έτσι μένει να αναπληρώσει το κενό η αμερικανική κυβέρνηση. Το αμερικανικό πακέτο μέτρων για την αναζωπύρωση της οικονομίας έχει κάνει κάποια διαφορά. Χωρίς το πακέτο αυτό, η ανεργία θα ήταν στο 11% ή 12%. Ωστόσο, δεν ήταν αρκετά μεγάλο ή αρκετά καλά σχεδιασμένο ώστε να επαναφέρει την απασχόληση στα κανονικά της επίπεδα. Μια από τις βασικές αποτυχίες των μέτρων ήταν ότι δεν έλαβαν υπ' όψη τα δημοσιονομικά προβλήματα που θα δημιουργούσε η ύφεση στις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις. Οταν τα έσοδα από τους φόρους μειώνονται εξαιτίας της μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας -πτώση των τιμών των ακινήτων, κλείσιμο επιχειρήσεων, χαμένο εισόδημα λόγω ανεργίας- οι προϋπολογισμοί πρέπει να περικοπούν. Τα έσοδα σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο στις ΗΠΑ έπεσαν φέτος κατά 200 δισ. δολάρια. Ετσι, την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αυξάνει τις δαπάνες, οι πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις κάνουν περικοπές. Η κατάσταση αυτή θα γίνει χειρότερη με το τέλος του πακέτου το 2011.

Τι πρέπει να γίνει; Το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να περάσει ένα δεύτερο πακέτο. Πρέπει επίσης να ασχοληθεί επιτέλους πραγματικά με την κρίση των στεγαστικών δανείων που πυροδότησε την κατάρρευση. Φέτος περιμένουμε 2,5 με 3 εκατομμύρια κατασχέσεις. Τέλος, οι τράπεζες πρέπει να ξαναρχίσουν να δανείζουν, ιδίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτή ήταν η λογική πίσω από τη διάσωση των τραπεζών, αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα. Εξακολουθούν να μην ισχύουν περιορισμοί για τις τράπεζες. Παίρνουν δάνεια με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο από την Κεντρική Τράπεζα και τι κάνουν; Ψάχνουν σε όλο τον κόσμο για να επενδύσουν σε πιο ισχυρές οικονομίες -όχι στις ΗΠΑ, αλλά σε αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Βραζιλία και η Κίνα. Κι αυτό δημιουργεί τώρα πρόβλημα, διότι ρίχνουν κερδοσκοπικά κεφάλαια που δημιουργούν φούσκες και εκεί! Ευτυχώς, οι χώρες αυτές έχουν ήδη περάσει μια φορά από αυτή την κρίση και έχουν καλύτερους τραπεζικούς κανονισμούς και νομισματικές πολιτικές απ' ό,τι οι ΗΠΑ. Η Βραζιλία έχει ήδη εισαγάγει περιορισμούς στην εισροή κεφαλαίου, υπονομεύοντας την παγκοσμιοποίηση.

2 ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

Το πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας των τραπεζών είναι ένα από τα καίρια προβλήματα στις ΗΠΑ σήμερα. Ξεκάθαρα, το σύστημα για τα κίνητρα παραγωγικότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων -για παράδειγμα ο τρόπος που υπολογίζονται και πληρώνονται τα μπόνους- ενθαρρύνει την πολύ κοντόθωρη ανάληψη κινδύνων που μας έφερε εδώ. Το μέγεθος είναι επίσης πρόβλημα.

Εάν οι τράπεζες είναι «πολύ μεγάλες για να αποτύχουν» ρισκάροντας και κερδίζουν και φεύγουν με τα κέρδη. Εάν χάσουν, ο φορολογούμενος πληρώνει τον λογαριασμό.

Εργαζόμουν στη Διεθνή Τράπεζα τον καιρό της οικονομικής κρίσης στην Ασία το 1997. Οι διάφορες κρίσεις έφεραν τα ονόματα χωρών -Ινδονησία, Κορέα, Ταϊλάνδη κ.λπ. Ομως αυτές δεν ήταν «εγχώριες» κρίσεις. Ηταν κρίσεις του τραπεζικού συστήματος.

Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες που χορηγούν δάνεια στην Ανατολική Ασία δάνεισαν σε εταιρείες πολύ περισσότερα από τη δυνατότητα αποπληρωμής τους. Τι συνέβη; Εχασαν τις εγγυήσεις τους, επειδή αν αυτό δεν συνέβαινε, όπως ειπώθηκε, θα επερχόταν αναταραχή. Ετσι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τους έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο για να σιγουρέψει ότι τα χρέη θα πληρώνονταν. Οι φορολογούμενοι στις χώρες εκείνες εξαναγκάστηκαν να αποπληρώσουν τις εγγυήσεις των τραπεζών. Η μόνη διαφορά με αυτή την κρίση είναι το ότι Αμερικανοί φορολογούμενοι, αντί για φτωχούς ανθρώπους σε ασιατικές χώρες, εξαναγκάζονται να αποπληρώσουν τις τραπεζικές εγγυήσεις!

Αποτελεί καλοδεχούμενη εξέλιξη το γεγονός ότι γίνονται τώρα συζητήσεις στην G-20 και αλλού για το πώς θα μεταβληθούν οι κανόνες λειτουργίας των τραπεζών, ώστε αυτές να συμπεριφέρονται καλύτερα. Η διεθνής συνεργασία σε αυτό το εγχείρημα θα ήταν το καλύτερο εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης -οι τράπεζες είναι καλές στο να ρυθμίζουν το διεθνές οικονομικό αρμπιτράζ (σ.σ. κερδοσκοπία μέσω συναλλαγών σε ξένα νομίσματα), με την αποστολή κεφαλαίων εκεί όπου ισχύουν οι ελαστικότεροι κανόνες.

Στην Ευρώπη είναι έντονη η αίσθηση ότι οι ΗΠΑ σέρνουν τα πόδια τους. Είναι πολύ περισσότερο κατηγορηματικοί σε ό,τι αφορά τον καθορισμό πλαισίου κανόνων. Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας έχει πει πολύ επιγραμματικά, πως «εάν είσαι πολύ μεγάλος για να αποτύχεις, τότε είσαι πολύ μεγάλος για να υπάρχεις». Κανονιστικά πλαίσια λειτουργίας που οδηγούν σε υπερβολική ανάληψη ρίσκων πρέπει να καμφθούν για εκείνα τα ιδρύματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο μία ολόκληρη οικονομία. Η πραγματικότητα είναι ότι το οικονομικό σύστημα έχει αποτύχει να κάνει τη δουλειά του. Η δουλειά του είναι να παίρνει τις καταθέσεις και να τις μετατρέπει σε επενδύσεις με την υψηλότερη απόδοση. Το να τοποθετήσει τις καταθέσεις στο στεγαστικό υπεράνω των αποταμιευτικών δυνατοτήτων των ανθρώπων στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, δεν λειτούργησε έτσι. Το οικονομικό μας σύστημα δεν επιτέλεσε τον κοινωνικό του ρόλο.

© 2010 GLOBAL VIEWPOINT /ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  Σχολιασμός Θέματος ««Πολύ μεγάλες για ν' αποτύχουν, πολύ μεγάλες για να υπάρχουν» του ΤΖΟΖΕΦ ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ Νόμπελ Οικονομίας (2001)»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

 26/4/2023 
 

Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;

 16/3/2023 
 

“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…

 19/9/2022 
 

Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί

 22/8/2022 
 

 22/8/2022 
 

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

 9/6/2022 
 

Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

 30/5/2022 
 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

 24/5/2022 
 

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

 12/5/2022 
 

Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα

 28/4/2022 
 

Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

 12/4/2022 
 

Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

 8/4/2022 
 

Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία

 24/3/2022 
 

Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

 15/3/2022 
 

Ο παγκόσμιος «πόλεμος» των αποθεμάτων

 4/3/2022 
 

Ο αγωνιώδης θρίαμβος του καπιταλισμού

 21/2/2022 
 

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προετοιμάζουν πόλεμο με τη Ρωσία, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Ταμείο Ανάκαμψης διαλύει την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Δημόσιο Χρέος ως Συνταγματικός Δημοσιονομικός Κανόνας: Διδάγματα για την ΕΕ από τις ΗΠΑ

 19/12/2021 
 

Το «κραχ» της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

 14/12/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σας καλούμε στις 16/06/2023, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η σιωπή του προεδρείου του ΟΕΕ και το τέλος των μικρών λογιστικών γραφείων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Τι προτείναμε στην συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων Λογιστή – Φοροτεχνικού  
Δελτίο Τύπου της ΑΚΙΟΕ απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Ο.Ε.Ε “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και τις κοινωνίας 
Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων !!!! 
Πρόταση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. στους υπουργούς κ. Χ. Σταικούρα, κ. Κ. Χατζηδάκη και τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή σχετικά με την προστασία των λογιστών και των πελατών τους από γεγονότα ανωτέρας βίας. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Πότε δεν κοστίζουν οι διορθώσεις των φορολογικών δηλώσεων
Τι χαρτιά μπορεί να σας ζητήσει ανά πάσα στιγμή η Εφορία
"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων 
ΑΑΔΕ: «Έρχεται» αυτόματο σύστημα που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση 
Τον Ιούνιο ξεκινάει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Διοικητικών και Ποινικών Κυρώσεων (Φορολογικό Ποινολόγιο) του Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα