Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
20/10/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 110
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Πολωνία ανοίγει το παράθυρο του «φρενοκομείου» στην ΕΕ;
Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – Φ

�������� 
 

Ημερομηνία: 8/2/2010   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΛΟΓΙΣΤΩΝ  –  ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ
 
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 
 
Ο Σύλλογος μας θέλοντας να συμβάλλει στο διάλογο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος έχει να καταθέσει τις παρακάτω προτάσεις:
Βελτίωση των υπηρεσιών του TAXIS (λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο) ώστε να μειωθεί η δουλειά των Δ.Ο.Υ.  και να λειτουργήσει ουσιαστικά ο έλεγχος.
Ορισμένα επαγγέλματα μπορούν να φορολογούνται βάσει αγορών και να ελέγχεται μόνο η διακίνηση. (Επιχειρήσεις μικρές, σε χωριά δεν χρειάζεται να έχουν ταμειακή μηχανή αλλά να μετατρέπονται οι αγορές σε πωλήσεις και με αυτό τον τρόπο και Φ.Π.Α. αποδίδεται και δηλώνεται σημαντικό φορολογητέο εισόδημα).
Μεταφορά μέρους των φόρων στους Δήμους, έτσι ώστε να βλέπει ο φορολογούμενος ότι οι φόροι που πληρώνει μεταφράζονται σε έργα. Ειδικά τώρα με τη δήλωση του δημοτικού φόρου οι Δήμοι έχουν τεράστιο πρόβλημα.
Οι αποδείξεις του ενοικίου να προσμετρούνται στο αφορολόγητο. Έτσι θα αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώνουν όλο το ενοίκιο που λαμβάνουν.
Είναι αδύνατο να γίνονται καταστάσεις με τις αποδείξεις για τον σχηματισμό του αφορολόγητου. Τα λογιστικά γραφεία θα πρέπει να προσλαμβάνουν προσωπικό που θα πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά με αποτέλεσμα το κόστος της εργασίας αυτής να μεταφέρεται στον τελικό καταναλωτή (αύξηση της τιμής της δήλωσης). Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι αποδείξεις που εκδίδονται από θερμική ταμειακή μηχανή, χάνουν το χρώμα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα όταν έρχονται οι φορολογούμενοι για την φορολογική τους δήλωση, να μην φαίνεται τίποτα στην ΑΛΠ και κάποιοι ενδεχομένως να αυθαιρετούν.
Άμεση συνεργασία του Υπουργείου με το Οικονομικό Επιμελητήριο και των επαγγελματικών Συλλόγων Λογιστών Φοροτεχνών, πριν από την ψήφιση κάθε φορολογικού νομοσχεδίου. Είμαστε οι μόνοι γνώστες της απλής καθημερινότητας των επιχειρήσεων, συνεπώς μόνο εμείς μπορούμε να συμβουλέψουμε ουσιαστικά το Υπουργείο.
Αύξηση των κλιμακίων για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και φυσικά να υπάρχει ξεχωριστό για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.
Να μην αυξηθεί ο Φ.Π.Α. γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και εν τέλει θα την πληρώσει πάλι ο απλός καταναλωτής.
Φορολόγηση των τόκων των μεγάλων καταθέσεων.
Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και πληρωμή του κλήρου από την εκκλησία και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ουσιαστική εφαρμογή του πόθεν έσχες. Κάθε αλλαγή της περιουσιακής κατάστασης του πολίτη, πρέπει να δηλώνεται στην φορολογική δήλωση και να δικαιολογείται από τα σχετικά παραστατικά. Αλλαγή σημαίνει αγορά ομολόγων, μετοχών, σύστασης εταιρειών, κ.λ.π. Και βέβαια να ελέγχονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ  με το taxis όλες οι δηλώσεις αυτών που συμμετέχουν σε επιτροπές.

Κατάργηση του Ε.Τ.ΑΚ. και επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τα ακίνητα που αποφέρουν εισόδημα.
Για την λειτουργία των Δ.Ο.Υ. να δέχονται το κοινό όλο το 8ωρο και τις 5 ημέρες της εβδομάδας και να σταματήσει η δικαιολογία της εσωτερικής απασχόλησης (αυτό ήταν καλή δικαιολογία αλλά για την πριν Η/Υ εποχή).
Εντατικοποίηση των ελέγχων από ΥΠ.Ε.Ε. για την διακίνηση και από τις αντίστοιχες Δ.Ο.Υ. και Ελεγκτικά κέντρα για τα βιβλία των επιχειρήσεων.
         Όσον αφορά για τον κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνών και για το πώς θα μπορούσαν να συμβάλλουν τα μέλη στην προσπάθεια αυτή προτείνουμε:
Πιστοποίηση των Λογιστών σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο, το οποίο έχει την ευθύνη της έκδοσης και της αναβάθμισης των αδειών τους και θα πρέπει να συνδεθούν τα μητρώα των αδειών που εκδίδονται από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τις διαδικτυακές πύλες του Υπουργείου Οικονομικών. Αυτό θα επιτρέψει στις υπηρεσίες του Υπουργείου να γνωρίζουν ποιοι έχουν δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτέχνη και ποιοι παρανόμως λειτουργούν. Τέτοιες ενέργειες θα συμβάλλουν σημαντικά στο κτύπημα της παραοικονομίας.
         Επιπλέον, οι πιστοποιημένοι Λογιστές Φοροτέχνες θα δύνανται (αφού θα έχουν πρόσβαση σε προκαθορισμένα πεδία) να εξυπηρετούν επιτηδευματίες, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα αν το επιθυμούν σε μεγάλο αριθμό ενεργειών που σήμερα μπλοκάρουν τις Δ.Ο.Υ. και ταλαιπωρούν πολίτες και επιχειρήσεις. Θα υποβάλλουν και θα κάνουν εκκαθάριση για το σύνολο των δηλώσεων (εισόδημα, Φ.Π.Α., κεφάλαιο, κ.λ.π.) ώστε γρήγορα και αποτελεσματικά να γνωρίζει το Υπουργείο και οι υπηρεσίες τους ποιοι και πόσο οφείλουν.
         Οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα έχουν ένα συνεργάτη που σήμερα εργάζεται στην κατεύθυνση αυτή χωρίς να τον αξιοποιούν πλήρως.  Το σύνολο των εργασιών γίνεται από αυτούς σήμερα και με την γενίκευση της νέας τεχνολογίας μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε στο μέγιστο. Η Γ.Γ.Π.Σ. υλοποιώντας και σχεδιάζοντας τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, θα μπορεί να αξιοποιεί στο έπακρον τη δυνατότητα που θα έχουν οι πιστοποιημένοι Λογιστές Φοροτέχνες.
         Παράλληλα θεωρούμε αναγκαίο η Γ.Γ.Π.Σ. να αναπτύξει τη δυνατότητα να παραλαμβάνει σε μηνιαία βάση το σύνολο των πράξεων των επιχειρήσεων  ηλεκτρονικά ώστε να γνωρίζει ποιος πράττει, τι πράττει και ποιο αποτέλεσμα έχουν οι πράξεις του. Επομένως, θα παρακολουθούνται τα προβλήματα των επιχειρήσεων εν τη γενέσει τους και θα προστατεύεται ο επιχειρηματικό κόσμος από τους παράνομους.
         Όλα τα παραπάνω που αρμόζουν σε μια σύγχρονη κοινωνία, επιβάλλουν την ανάληψη ευθύνης από πλευράς Λογιστών Φοροτεχνών, αφού με την κατάργηση του άρθρου 38, του Ν. 2873/2000, θα είναι υποχρεωτική η υπογραφή ώστε να γνωρίζουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου ποιος συνέταξε και υπέβαλλε τις υποχρεώσεις του επιτηδευματία ή της επιχείρησης.
Επαναφορά της δυνατότητας στα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών να συμμετέχουν σαν εισηγητές σε σεμινάρια ενημέρωσης – επιμόρφωσης των Λογιστών Φοροτεχνών, κάτι το οποίο γινόταν για πολλά χρόνια και που τα τελευταία χρόνια από την ηγεσία του Υπουργείου τους έχει στερηθεί.
         Ελπίζουμε ότι ανοίγεται ένας δρόμος ευρύτερης συνεργασίας με το Υπουργείο σας, ο οποίος θα οδηγήσει στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.
 
 
 
 
 
                                                          Μετά τιμής
                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                        Ο Πρόεδρος
                                                 Ουρανός Εμμανουήλ

  Σχολιασμός Θέματος «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ανακοινώσεις - Νέα

 
 

Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις

 24/8/2021 
 

Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις».

 24/8/2021 
 

Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας

 27/7/2021 
 

Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν

 5/7/2021 
 

Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων

 5/7/2021 
 

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν»

 5/7/2021 
 

Κρατικές ενισχύσεις: Εγκρίνεται στήριξη ύψους 8 εκατ. ευρώ για κινηματογράφους και εταιρείες διανομής ταινιών στην Ελλάδα

 1/7/2021 
 

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να φύγουν πρόωρα πριν τα 62 μετά το 2021 - Παραδείγματα

 1/7/2021 
 

Οι 6 νέες διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ

 23/6/2021 
 

Ποιοι και πώς μπορούν να εξαγοράσουν χρόνια ασφάλισης

 23/6/2021 
 

Έλεγχος μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγής και ενισχύσεων μέσω του Ε3

 22/6/2021 
 

Για ποια λάθη στις φορολογικές δηλώσεις χαρίζει τα πρόστιμα η Εφορία

 14/6/2021 
 

ΣΛΟΤ 2752/2020 Δανειοδότηση με ωφέλεια από μηκαταβολή τόκων σε μέρος αυτής

 9/6/2021 
 

ΑΑΔΕ: Τι ισχύει με τους κωδικούς 781-782 του Ε1

 8/6/2021 
 

Κριτήρια υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις για 'Παροχή δεύτερης ευκαιρίας για απωλεσθείσες φορολογικές ρυθμίσεις'

 4/6/2021 
 

Δάνεια έως 200.000 € για κεφάλαια κίνησης στους αγρότες και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία από το Ταμείο Εγγυήσεων

 3/6/2021 
 

Ρύθμιση χρέους: Ποιοι δικαιούνται ένταξη σε… 420 δόσεις – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

 31/5/2021 
 

Επιδότηση παγίων δαπανών - Συμπλήρωση και οριστικοποίηση Ε3 χωρίς να είναι απαραίτητη η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (1 σχόλιo/α)

 31/5/2021 
 

Οι 53 συμβουλές της ΑΑΔΕ για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

 28/5/2021 
 

Εξωδικαστικός: Πώς εξασφαλίζονται έως 240 δόσεις για ρύθμιση χρεών

 28/5/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData» 
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α) 
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  
Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα