Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
26/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10112
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι μέθοδοι και τα εργαλεία υπάρχουν, η πολιτική βούληση υπάρχει;

�������� 
 

Ημερομηνία: 29/5/2007   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

      Η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η νέα τεχνολογία είναι βασική προϋπόθεση για την περιθωριοποίηση της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής, της κατοχύρωσης του Οικονομολογικού επαγγέλματος και της ανάδειξης του ρόλου των Οικονομολόγων.

Και τούτο είναι δυνατόν να επιτευχθεί όταν στο τέλος κάθε περιόδου υποχρεωθεί κάθε επιχείρηση, μαζί με την υποβολή του ΦΠΑ, να υποβάλει και την κίνηση της αντίστοιχης περιόδου.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, μέσα από την επεξεργασία των στοιχείων αυτών θα έχουν την δυνατότητα να εντοπίζουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις παραλήψεις των επιχειρήσεων, την κυκλοφορία πλαστών και εικονικών τιμολογίων, την ασυνέπεια απόδοσης των φόρων και του ΦΠΑ που τις αναλογούν.

Η εφαρμογή αυτής της πρότασης αναδεικνύει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα με την εμφάνιση τους, και όχι μετά από χρόνια που μεταξύ των άλλων τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις είναι δυσβάσταχτα.

Η ενέργεια αυτή είναι δυνατόν να βρει εφαρμογή μέσα από τις διαδικτυακές πύλες του Υπουργείου Οικονομικών, αφού προηγουμένως οι επιχειρήσεις δηλώσουν το ονοματεπώνυμο του Λογιστή – Φοροτέχνικού που για λογαριασμό της θα υποβάλλει ηλεκτρονικά τα παραπάνω στοιχεία και που απαραίτητα θα πρέπει να είναι κάτοχος άδειας και εγγεγραμμένος στο μητρώο του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Η ηλεκτρονική σύνδεση του Μητρώου του Οικονομικού Επιμελητηρίου με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα επιτρέπει στο Υπουργείο να γνωρίζει ποιος Λογιστής Φοροτέχνης είναι ο υπεύθυνος σε κάθε επιχείρηση, να περιορίσει την εξυπηρέτηση των ‘’επιτηδευματιών’’ που με την βοήθεια και την συνδρομή ‘’συναδέλφων’’ κάνουν ενάρξεις επιχειρήσεων φαντάσματα και λυμαίνονται την αγορά σε βάρος των υγιών επιχειρήσεων και των εσόδων του κράτους.

Με το τέλος κάθε χρήσης και μετά από επεξεργασία των υποβαλλόμενων στοιχείων κάθε επιχείρησης – ότι δεν έχει κάνει χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, δεν έχει παραλήψεις, ότι έχει αποδώσει τους φόρους και τον ΦΠΑ, (επισημαίνουμε ότι οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να προσαρμοστούν με κριτήρια την εμπορικότητα , το βιοτικό επίπεδο της περιοχής , και την οικονομική προσδοκία) , κλπ να θεωρείται η χρήση περαιωθείς.

Αυτή η λειτουργία απαιτεί ένα κράτος που λειτουργεί με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, παρακολουθεί και αντιμετωπίζει φαινόμενα παραοικονομίας στην γέννηση τους.

Η λειτουργία στην κατεύθυνση αυτή απαιτεί και ένα μικρό, ευέλικτο και καταρτισμένο ελεγκτικό μηχανισμό, όπου απαλλάσσει την εκάστοτε πολιτική ηγεσία από τα σημερινά φαινόμενα δυσλειτουργίας και με όχι ιδιαίτερο κόστος εξυπηρέτησης. Η λειτουργία στην κατεύθυνση αυτή αναδεικνύει την ελεγκτική εργασία των συναδέλφων που εργάζονται στις Δ.Ο.Υ. αναβαθμίζει την εργασία τους , περιορίζει φαινόμενα που δεν τιμούν μια σύγχρονη κοινωνία , προστατεύει τον επιχειρηματία και την επιχείρηση και θέτει προ των ευθυνών του τον Φοροτέχνη Λογιστή αναβαθμίζοντας τον και κατοχυρώνοντας τον παράλληλα.

Το σύνολο των αναπτυγμένων χωρών για την εξυπηρέτηση του φορολογικού συστήματος χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και μέσα από αυτήν διενεργούνται πάσης φύσεως έλεγχοι , έγκαιρα επισημαίνονται δυσλειτουργίες και παίρνονται μέτρα, αποφεύγονται υποκειμενικές παρεμβάσεις και γρήγορα και αποτελεσματικά ο φορολογικός μηχανισμός συμβάλλει στην λειτουργία των κρατών αυτών. Φυσικά στις ανεπτυγμένες αυτές χώρες υπάρχει η πολιτική βούληση και η θέληση να οργανωθεί το φορολογικό σύστημα αντικειμενικά και αποτελεσματικά άσχετα το πολιτικό κόστος και τις αντιδράσεις συντεχνιών και συμφερόντων. Ο ρόλος κάθε συμβαλλόμενου εταίρου είναι σαφής και οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις συγκεκριμένες.

Ο Λογιστής Φοροτεχνικός είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας, εργάζεται για λογαριασμό της επιχείρησης και έχει την δυνατότητα να λέει όχι στις τυχόν ακόρεστες επιδιώξεις του επιχειρηματία.

Ο εκλεκτής χωρίς να υποβάλλετε σε αλόγιστες περιπέτειες, ελέγχει αν εφαρμόζει η επιχείρηση την υπάρχουσα νομοθεσία αφού με την χρήση της τεχνολογίας έχει σε σημαντικό βαθμό ελεγχθεί η διακίνηση και η αλήθεια των συναλλαγών .
Ο επιχειρηματίας γνωρίζει ότι εύκολα μπορεί να επισημανθεί οποιαδήποτε παρανομία, ότι ελέγχετε καθημερινά, με νόμους που δεν αλλάζουν και δεν είναι απροστάτευτος από οποιοδήποτε κακοπροαίρετο και ούτε των αναγκών ενός Υπουργείου που καθημερινά απαιτεί εκβιαστικά έσοδα.

Ξεκάθαροι οι όροι και ο ρόλος κάθε συμβαλλόμενης πλευράς στα οργανωμένα κράτη και πάντα με την χρήση της νέας τεχνολογίας.

Στην χώρα μας που έχουμε τα μέσα και την δυνατότητα εφαρμογής αυτών, η πολιτική ηγεσία πότε θα πάρει την απόφαση να κάνει χρήση αυτών , να παρακάμψει τις αντιδράσεις των συντεχνιών και να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο κράτος.
Οι Οικονομολόγοι έχουν την γνώση τα εργαλεία και την θέληση.
Η κυβέρνηση μέχρι ποτέ θα σκέφτεται στην λογική της εξυπηρέτησης ομάδων και συντεχνιών εξ-υπηρετώντας τες σε βάρος των επιχειρήσεων , των εσόδων του κράτους και της επιβίωσης των συναδέλφων Οικονομολόγων.

ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδα
Εκ/πος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Σχολιασμός Θέματος «Οι μέθοδοι και τα εργαλεία υπάρχουν, η πολιτική βούληση υπάρχει;»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*

 3/4/2020 
 

Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο

 3/4/2020 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*

 3/4/2020 
 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη

 1/4/2020 
 

Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*

 31/3/2020 
 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

 26/3/2020 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 23/3/2020 
 

Η οικονομική διάσταση του κορωνοϊού. Tου Μπάρι Άικενγκριν

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα
Νέα διαδικασία επιστροφής Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με την A. 1104 /06-05-2020
Ποια μέτρα έρχονται τώρα στις εργασιακές σχέσεις
Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Linflation structurelle et l evolution du systeme economique

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα