Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
1/6/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 9638
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η πιστοποίηση του λογιστή-φοροτεχνικού και το όνειδος των κομματικών παρατάξε

�������� 
 

Ημερομηνία: 22/12/2011   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Συνάδελφοι

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1166 η οποία ορίζει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την   πιστοποίηση των Λογιστών Φοροτεχνικών προβλέπεται ότι για την πρώτη αίτηση πιστοποίησης οι συνάδελφοι θα πληρώσουν στο φορέα πιστοποίησης  , δηλαδή το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας  , 300 ,  200 , 100 , ευρώ για τις τάξεις Α , Β, Γ, αντίστοιχα.

Παράλληλα για να συμμετάσχουν στην διαδικασία πιστοποίησης θα πρέπει να έχουν ανανεώσει την άδεια του Λ/Φ για την οποία πρέπει να δαπανήσουν , 59 ,44 , 29 , 15 ευρώ για τις τάξεις Α , Β , Γ. Δ αντίστοιχα.

Η διαδικασία αναμένεται  να ξεκινήσει άμεσα και μέχρι την   31/12/2012 θα πρέπει να έχουν προσκομίσει όλοι οι ενδιαφερόμενοι τα δικαιολογητικά  και να τα υποβάλλουν , να γίνουν τα σεμινάρια ,   ώστε να προχωρήσει η πιστοποίηση.

Συνάδελφοι

Επειδή θεωρούμε ότι η  οικονομική επιβάρυνση για τους συναδέλφους  που επιθυμούν να πιστοποιηθούν είναι δυσβάστακτη ιδιαίτερα στην συγκυρία  που διανύουμε , καλέσαμε τους συναδέλφους - στην πρόσφατη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου -  να επανεξετάσουμε συνολικά το κόστος αυτό και να δούμε πόσο μπορεί να μειωθεί ώστε να μην είναι απαγορευτική η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην διαδικασία της πιστοποίησης.

Αναφέραμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει αυτά τα χρήματα και σε συνδυασμό με την υποχρέωση που μας επιβλήθηκε να αποδίδουμε ΦΠΑ άσχετα αν έχουμε εισπράξει χρήματα από το πελατολόγιο μας,  οδηγεί την πλειοψηφία των συναδέλφων σε αδιέξοδο και κλείσιμο των γραφείων μας.

Η πλειοψηφία των μελών του προεδρείου και ιδιαίτερα η ΔΗΚΙΟ(ΝΔ) και η ΠΑΣΚΟ  θεώρησαν κακόβουλη και υπερβολική την πρόταση μας  και μετά από παρεμβάσεις πολλών συναδέλφων ο συνάδελφος Πρόεδρος κ. Καλλίρης δήλωσε ότι προτίθεται να επανεξετάσει το κόστος και να προτείνει αλλαγές μετά την  πρώτη εφαρμογή του.

Εμείς γνωρίζουμε  ότι στην χώρα αυτή ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και  για το λόγο αυτό επιμείναμε στην διαμόρφωση ενός άλλου επίπεδου τιμών ώστε  να μπορούν  όλοι οι συνάδελφοι να πληρώσουν και να συμμετέχουν. Λυπούμαστε που οι συνάδελφοι της ΔΗΚΙΟ και της ΠΑΣΚΟ δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που έχει η κοινωνία μας και προσπαθούν με την ευκαιρία της πιστοποίησης να μαζέψουν χρήματα από τους συναδέλφους λογιστές αδιαφορώντας για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν. Αντίθετα για τα μέλη του ΟΕΕ που χρωστούν την συνδρομή τους από παλιά έτη σκέφτονται να τα χαρίσουν ελπίζοντας ότι αυτά θα έρθουν στις εκλογές να τους ψηφίσουν. Στην περίπτωση δε αυτή μιλάμε για ασήμαντα ποσά.  

Συνάδελφοι 

       Το Οικονομικό Επιμελητήριο όφειλε  να αντιλαμβάνεται πρώτο την δυσκολία της συγκυρίας. Πρέπει πρώτο από όλους με σύνεση να σχεδιάζει και να υλοποιεί. Να μην έχει σαν αποκλειστικό στόχο την επανεκλογή των μελών του και την διατήρηση μιας άρρωστης κατάστασης αλλά να βγεί μπροστά στην κοινωνία και να κάνει προτάσεις. Το Οικονομικό Επιμελητήριο πρέπει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του και όχι το αντίθετο. Αλλιώς θα αναπτυχθούν -όχι άδικα-φυγόκεντρες δυνάμεις που θα θέλουν την διάσπαση του.

  ·         Τα έσοδα από την ανανέωση της άδειας του Λ/Φ  σε ετήσια βάση ανέρχονται κοντά στα 2.000.000 ευρώ , ποσό αρκετά μεγάλο για να λειτουργήσει ο θεσμός και να ανταποκριθεί στις ανάγκες για την πιστοποίηση.  Η είσπραξη περισσοτέρων  χρημάτων όπως προβλέπει η ΠΟΛ 1166  θα φέρει στο πρώτο έτος πιστοποίησης 8.555.400 ευρώ,  ποσό ασύλληπτο για την  περίοδο που ζούμε.

·         Αν τα έσοδα από την ανανέωση της αδείας του Λ/Φ δεν επαρκούν  για την κάλυψη των αναγκών του ΟΕΕ . να ζητήσει η Κεντρική Διοίκηση  από τους συναδέλφους να συνεισφέρουν όχι όμως με τα  προαναφερόμενα ποσά γιατί  οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Λυπόμαστε αλλά αν δεν αλλάξει η στάση των συναδέλφων στο Προεδρείο του ΟΕΕ και ιδιαίτερα η επιμονή της ΔΗΚΙΟ και της ΠΑΣΚΟ είμαστε υποχρεωμένοι να την καταγγείλουμε και να την ταυτίσουμε με την πολιτική του υπουργού Οικονομικών που με τα μέτρα που παίρνει , προσπαθεί να εισπράξει και από αυτούς που δεν είχαν και δεν έχουν ακόμη και με την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος άσχετα αν  αυτό θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Στην προκειμένη περίπτωση των Οικονομολόγων τίθεται σε κίνδυνο και η  επαγγελματική μας υπόσταση η οποία  ήδη βάλλεται από την εισπρακτική πολιτική τους κράτους και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 (Α.ΚΙ.Ο.Ε)

info@akioe.gr

Υ.Γ.

Σας επισυνάπτομε τα έσοδα που θα εισπραχτούν το 2012 αφού οι συνάδελφοι για να πιστοποιηθούν  υποχρεούνται και να ανανεώσουν την άδεια του Λ/Φ  και να πληρώσουν για την διαδικασία πιστοποίησης. Η πιστοποίηση θα γίνεται ανά  τρία έτη και κάθε φορά θα πληρώνονται τα ιδία ποσά.

ΕΣΟΔΑ  ΟΕΕ από την ανανέωση αδειών και την πιστοποίηση

Ταξεις  Λογιστές Ανά Τάξη Κόστος Αν/σης  1* Έσοδα  Κόστος Πιστοπ/σης  2* Έσοδα 
Α 16972 59 1001348 300 5091600
Β 6828 44 300432 200 1365600
Γ 19480 29,5 574660 100 1948000
Γ Ειδική 1502 29,5 44309 100 150200
Δ 479 15 7185
Σύνολο         45.261 1927934 8555400
     
 1 * Το κόστος ανανέωσης  είναι σε ετήσια βάση
 
 2 * Το κόστος πιστοποίησης  είναι ανά Τρία έτη
 
 Δηλαδή τα  έσοδα από τους Λ/Φ που θα  εισπράξει το ΟΕΕ  θα είναι  για το 2012 όταν ξεκινήσει η πιστοποίηση  θα είναι 10.483.334
 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Η πιστοποίηση του λογιστή-φοροτεχνικού και το όνειδος των κομματικών παρατάξεων »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών

 13/5/2020 
 

Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 24/4/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών.

 21/4/2020 
 

Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιo/α)

 15/4/2020 
 

Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη

 14/4/2020 
 

A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος.

 13/4/2020 
 

Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

 6/4/2020 
 

Ρίξτε στην οικονομία το πακέτο των 37 δις και αφήστε - στην άκρη το σχέδιο Ηρακλής - για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη

 3/4/2020 
 

Τίποτα δε θα ναι όπως παλιά!. TουΒΑΓΓΕΛΗ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗ

 3/4/2020 
 

Γνωρίζετε το Νόμο 4649/19 για το ‘’Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων’’

 2/4/2020 
 

Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.

 2/4/2020 
 

ΣΟΛ-ΝΘ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 30/3/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Θέμα: Η αντίθεση μας στην αναγκαιότητα του προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ.

 29/3/2020 
 

Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τα Μέτρα Στήριξης της Οικονομίας από την Πανδημία του Κορωνοιού

 27/3/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) για την καθολική επέκταση των ΚΑΔ

 26/3/2020 
 

Α.ΚΙ.Ο.Ε. Ενημέρωση για τους συνάδελφους Οικονομολόγους

 24/3/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 23/3/2020 
 

Διαμαρτυρία Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 20/3/2020 
 

Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

 19/3/2020 
 

Α.ΚΙ.Ο.Ε. Με αίσθημα ευθύνης σας καλούμε με ψυχραιμία να εφαρμόσετε τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.

 19/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες 
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα 
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Θεωρία Παιγνίων - Η Σύγχρονη Θεμελίωση Της Οικονομικής Επιστήμης.Γιάνης Βαρουφάκης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα