Αρχική Σελίδα Forum - Εγγραφή στο Forum
όνομα κωδικός Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Αρχική Σελίδα Forum > Κοινωνικά Θέματα > Κοινωνικά Θέματα - Ελλάδα > Διαδίκτυο και δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων
Δημιουργός
Θέμα
ypatis
Member


 

Προορισμός: 
Registered: 6/7/2008    Προειδοποίηση: 0
Διαδίκτυο και δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων
Γεια σας,

Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το μέσο που χρησιμοποιούμε για την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων. Όπως και παλαιότερα έτσι και σήμερα με την δημοσίευση εξυπηρετείται ο σκοπός της ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου που έχει έννομο συμφέρων στη συγκεκριμένη επιχείρηση ή και κάθε τρίτου που για κάποιο λόγο ενδιαφέρεται για την επιχείρηση.

Παλαιότερα , ίσως, η δημοσίευση σε εφημερίδα των οικονομικών καταστάσεων να ήταν η καλύτερη δυνατή λύση, σήμερα όμως που υπάρχει το διαδίκτυο και χρησιμοποιείται σε τέτοια έκταση και στο δικό μας τομέα γιατί δεν το αξιοποιούμε και γι' αυτήν την εργασία .

Γιατί θα πρέπει οι επιχειρήσεις να πληρώνουν χρήματα για παράβολο δημοσίευσης και χρήματα σε εφημερίδες για τις καταχωρήσεις, αφού ο ουσιαστικός σκοπός δηλαδή η ενημέρωση θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί πολύ ποιο αποτελεσματικά με την δημοσίευση στο διαδίκτυο, σε ιστότοπο της επιχείρησης ή σε ένα κοινό ιστότοπο πχ στην σελίδα της τοπικής νομαρχίας ή γιατι όχι και σε μια ενότητα της ιστοσελίδας της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.

Πόσο ποιο ουσιαστικό θα ήταν να υπάρχει μια βάση δεδομένων διαθέσιμη ανα πάσα στιγμή έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν και να ψάχνει οικονομικές καταστάσεις για μια εταιρία απο την στιγμή της ίδρυσης της. Πόσα ράφια θα εξοικονομούσε η νομαρχία, πόσο ποιο σύντομη θα ήταν η διαδικασία κλπ.

Πιστεύω πως υπάρχει ποιό αποτελεσματικός τρόπος και εφόσον το κράτος μέχρι σήμερα δεν τον έχει αξιοποιήσει θα πρέπει εμείς να το διεκδικήσουμε.

Ποιά είναι η άποψη της ΑΚΙΟΕ; Θα αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά το διαδίκτυο; Θα γίνει απο το υπουργείο μια ενιαία βάση δεδομένων στην οποία θα υπάρχει δωρεάν όλη η νομολογία έτσι ώστε να μην ψάχνουμε σε διάφορες σελίδες για να βρούμε τα βασικά εργαλεία της δουλειάς μας,τους νόμους δηλαδή, συχνά πληρώνοντας συνδρομή για το αυτονόητο;
6/7/2008 17:32 Σύνδεσμος - Ip: Συνδεδεμένος - Quote:
 
QuickView: Διαδίκτυο και δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων - ypatis 6/7/2008 17:32
 Συνάδελφε ]... - alevizakis 6/11/2008 11:30
 Δελτία Τύπο... - ypatis 2/27/2011 11:42
 
Αρχική Σελίδα Forum > Κοινωνικά Θέματα > Κοινωνικά Θέματα - Ελλάδα > Διαδίκτυο και δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων

Γρήγορη Απάντηση
You need to login before you can post.


© 2004-2006 akioe.gr Services